logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste wandairco's in 2024 kopen, review en aanbiedingen

De komst van het fenomeen hittegolf heeft geleid tot een grote opkomst van airconditioning. Voor wie slechts één kamer wil koelen of vreest dat een mobiel of ander model te veel plaats inneemt, kunnen aan de muur gemonteerde airconditioners een goede optie zijn om te overwegen. Om u te helpen het juiste model te kiezen, hebben wij een selectie gemaakt van de beste wand-airconditioners op de markt.

wandairco

Daikin Sensira FTXC35B

De beste wandairconditioner in 2024

Daikin Sensira FTXC35B

Hoe kunnen we airconditioners voor wandmontage vergelijken zonder het over Daikin te hebben? De Daikin Sensira FTXC35B is een must-have met een vermogen van 3,5 kW voor verwarming en 12.000 BTU voor koeling.

Bekijk de dagprijs

Daikin is de absolute referentie in wandairconditioners. En wat is er voor dit jaar beter dan de Daikin Sensira FTXC35B om deze vergelijking te openen? Dit is een van de nieuwste wandairco's die door de Japanse reus worden uitgebracht. Hij biedt zelfdiagnose, 24-uurs timer, maximum vermogen modus, energiebesparende modus (waardoor het verbruik tot 30% per jaar daalt), comfortmodus die voorkomt dat de lucht rechtstreeks op mensenhoogte wordt geblazen en nog vele andere functies.

De Daikin Sensira FTXC35B is bijzonder stil, met een emissie van slechts 20 dB(A) in de nachtmodus. Hij levert 3,50 kW verwarmingsvermogen en 3,30 kW of 12.000 BTU's koelvermogen. Merk op dat deze wandairconditioner geschikt is voor diverse omgevingen: woningen, kantoren, hotels, enz. Dankzij de verticale oscillatie van de uitlaatdeflector en de 5-traps snelheidsregeling kan de lucht gelijkmatig en constant worden verdeeld.

Haier Geos Plus

De beste instapmodel wandairco

Haier Geos Plus

Haier presenteert zijn nieuwe Geos Plus-wandairconditioner met R32-koelmiddel. Dankzij de Intelligent Air-functie zorgt hij voor een gelijkmatigere luchtverdeling. Gezien de prijs, zal het perfect zijn voor kleine budgetten.

Bekijk de dagprijs

Terwijl de Japanners de onbetwiste meesters van de airconditioning zijn, domineren de Chinezen de wereldmarkt met hun goedkope toestellen. In die zin is de Haier Geos Plus in de eerste plaats bedoeld voor wie op zoek is naar een efficiënte wandairconditioner voor een lage prijs. Hij heeft een nominaal vermogen van 3,2 kW of 12.000 BTU's voor koeling en 3,4 kW voor verwarming. Het toestel werkt op een eenfasige stroomvoorziening van 220-240 V / 50 Hz.

Verrassend voor deze prijs is dat het een vrij stille wandairconditioner is met een geluidsdrukniveau van 38 dB bij de laagste snelheid en een nominaal geluidsvermogensniveau van 56 dB. De Intelligent Air-functie past automatisch de airconditioninglamellen aan om de luchtstroom te verdelen volgens de ingestelde modus. In de airconditioningstand leiden de jaloezieën de luchtstroom naar boven. De koele lucht die naar beneden stroomt, verlaagt de kamertemperatuur gelijkmatig en snel. In de verwarmingsmodus richten de kleppen de luchtstroom naar beneden.

Remko KWT 240 DC

De beste high-end wandairconditioner

Remko KWT 240 DC

De Remko KWT 240 DC is een bijzonder robuuste wandairconditioner van Duitse makelij. Hij is gemakkelijk te installeren en te verwijderen, heeft een koelcapaciteit van 18.000 BTU en kan als extra verwarming worden gebruikt.

Bekijk de dagprijs

Zoals alle airconditioners van Duitse makelij (wand-, split- of mobiele airconditioners) is ook de Remko KWT 240 DC duur. Maar je krijgt waar je voor betaalt. Het is een omkeerbare airconditioner voor wandmontage met een breedte van 55,5 cm en een hoogte van 10,3 cm. Bovendien is deze wandairconditioner eenvoudig te installeren en te verwijderen. Hij is omkeerbaar en heeft een koelvermogen van 18.000 BTU, ideaal voor een ruimte van 80 m² met een luchtdebiet van 400 m3/u.

Het grote voordeel van de Remko KWT 240 DC? Er is geen externe eenheid nodig: 2 gaten voor wandmontage volstaan. Bovendien heeft deze wandairconditioner een warmtepompfunctie en een winterregeling van de ventilatorsnelheid, waardoor hij ook goed kan werken bij lage buitentemperaturen (-15°C). De verwarmingscapaciteit is 3,22 kW.

Klarstein Windwaker Eco

Een krachtige, aan de wand gemonteerde split-airconditioner

Klarstein Windwaker Eco

De Klarstein Windwaker Eco serie is vooral bekend om zijn zelfreinigende functie. Het hier getoonde model heeft een A+ energie-efficiëntieklasse ondanks zijn fenomenale koelcapaciteit (24.000 BTU).

Bekijk de dagprijs

De 24.000 BTU versie van de Klarstein Windwaker Eco is in vele opzichten indrukwekkend. Dankzij dit vermogen kan de lucht in zeer grote ruimten tot 117 m² worden gekoeld. Ook de energieklasse A++ / A+ van het toestel is op dit niveau ongekend. Eenvoudig gezegd heeft deze wandairconditioner een energiebesparende functie en zorgt hij er tegelijkertijd voor dat de temperatuur in de kamer snel daalt. En bij maximaal vermogen is het geluidsniveau slechts 67 dB.

Deze omkeerbare wandairconditioner levert niet alleen luchtkoelingsprestaties, maar heeft ook een verwarmingsvermogen van 6,9 kW. Met 6 ventilatorsnelheden, 3 nachtstanden en horizontale en verticale oscillatie past de Windwaker Eco zich aan ieders behoeften aan. En hoe kunnen we de zelfreinigende functie niet noemen, die het leven van de gebruikers gemakkelijker maakt? Let op het luchtdebiet van 1250 m³/h in koelmodus.

Mitsubishi MSZ-DM35VA

De beste omkeerbare airconditioner voor wandmontage van 12.000 BTU

Mitsubishi MSZ-DM35VA

De Mitsubishi MSZ-DM35VA is een omkeerbare wandairconditioner met een A+ energieklasse. Hij maakt gebruik van een invertercompressor voor zijn koelgas, en biedt waar voor zijn geld.

Bekijk de dagprijs

Deze omkeerbare wandairconditioner van 12.000 BTU is ideaal voor gebruik in een kamer tot 40 m² en is uitgerust met een luchtstroomsysteem met een grote hoek en een automatisch draaibare schoep, waardoor de luchtstroom kan worden uitgebreid tot alle hoeken van een kamer. De Mitsubishi MSZ-DM35VA is ontworpen om te verwarmen of te koelen en biedt een veelzijdige en betaalbare oplossing voor airconditioning.

Binnenshuis bedraagt het maximale geluidsniveau 52 dB. De unit werkt op R410A gas en heeft een A+ energieklasse in zowel koel- als verwarmingsmodus. In tegenstelling tot conventionele modellen met een gegrilde luchtinlaat, heeft de Mitsubishi MSZ-DM35VA een vlakke paneelafwerking met gladde contouren. Er is ook een luchtinlaat aan de bovenzijde, die niet alleen het esthetische aspect verbetert, maar ook bijdraagt tot een lager bedrijfslawaai.

KLARSTEIN - Windwaker modern (12 000 BTU)

De beste slimme wandairconditioner

KLARSTEIN - Windwaker modern (12 000 BTU)

Dit is een krachtige split-airconditioner met lange worp en Golden Fin-technologie. Hij verwarmt of koelt snel in 30 seconden met zijn 12.000 BTU.

Bekijk de dagprijs

Ongeacht het weer geeft het Windwaker split airconditioningsysteem u totale controle over de binnentemperatuur. Of het nu gaat om koelen of verwarmen, het airconditioningsysteem is uitgerust voor elke behoefte om de gewenste comforttemperatuur te bereiken. Maar prestaties hoeven niet duur te zijn: de split airconditioner is zo zuinig dat hij is bekroond met de energie-efficiëntieklassen A+ en A+ voor koelen en verwarmen. Om de unit aan uw behoeften aan te passen, kunt u de verwarmings- of koelingsmodus en de instelling van de luchtstroom gebruiken. De airconditioner kan worden bediend vanaf de bank of het bureau met de bijgeleverde afstandsbediening. Hij is krachtig en efficiënt met zijn grote reikwijdte en een luchtstroom van 600 m³/u. U kunt van warm naar koud gaan in minder dan 30 seconden, want hij heeft een BTU van 12000 en een vermogen van 3,6Kw. De aanbevolen kamergrootte voor deze airconditioner varieert van 35 tot 59 m².

Bovendien beschikt deze wandairconditioner over geavanceerde functies zoals een zelfreinigende functie, Fresh Air- en Golden Fin-technologieën en een luchtstroom over lange afstand. Om nog maar te zwijgen van de intelligente instellingen zoals de Smart Light sensor die automatisch de verlichting van het bedieningspaneel aanpast, of de koeling met natuurlijke wind modus voor een aangenaam klimaat in huis of op kantoor.

TERMOTEK - AIRPLUS C9

De beste inverter wandairco

TERMOTEK - AIRPLUS C9

Dit is een uitstekend toestel, dat een lust voor het oog is en eenvoudig te bedienen. De eenheid is stevig en het elegante ontwerp past perfect in elke inrichtingsstijl. Hij kan worden gebruikt in een ruimte van ongeveer 30 tot 50 m².

Bekijk de dagprijs

Dit toestel maakt gebruik van invertertechnologie. Hij heeft een vermogen van 9000 BTU en in stand-by slechts 0,5W. Hij heeft een ontvochtigingsfunctie, een automatische modus, 4 ventilatorsnelheden en verschillende luchtstroominstellingen, waaronder stand-by, turbo, timer en automatische oscillatie. Het bijzondere van deze wandairconditioner is dat hij compatibel is met wifi.

Bovendien heeft dit toestel een functie waarmee het de batterij van het interne toestel zelf kan reinigen, om nog maar te zwijgen van zijn luchtzuiveringssysteem. Deze airconditioner is ook uitgerust met een stille modus die hem in staat stelt vrijwel geruisloos te werken zodat uw rust niet wordt verstoord. Dit is om u comfort te geven als u het in uw slaapkamer installeert.

Mitsubishi - Elektrische Split Inverter Muur Air Conditioner

De uitstekende wandairconditioner

Mitsubishi - Elektrische Split Inverter

Bent u op zoek naar een kwaliteits airconditioner voor een redelijke prijs? Deze elektrische split inverter airconditioner van Mitsubishi is perfect. Hij heeft een optimaal omvormervermogen en een perfect geluidsniveau.

Bekijk de dagprijs

Dit apparaat heeft een binnen- en een buitenunit. Hij maakt gebruik van invertertechnologie en heeft een vermogen van 12000BTU. Het wordt op afstand bediend met een inbegrepen wifi en u kunt de verwarming en koeling van de unit op afstand bedienen. Bedrijfszuinigheid is het grote voordeel van Mitsubishi Electric airconditioners, aangezien ze slechts 226-928 kWh/jaar verbruiken.

Bovendien voldoet het koelgas R32 dat in deze unit wordt gebruikt aan de EU-richtlijnen voor broeikasgasreductie, met een lager GWP dan R410A, zonder de ozonlaag aan te tasten. Dit wordt gecombineerd met een A++/A+++ energieklasse, waardoor het apparaat veilig is voor uw gezondheid.

Samsung - Maldiven Monosplit

De beste alternatieve wandairconditioner

Samsung - Maldiven Monosplit

Bent u op zoek naar een voordelig toestel voor thuis of op kantoor? Zoek niet verder, deze Samsung Quatum Maldive Monosplit-wandairconditioner is er voor u: het is de ideale oplossing voor elke omgeving.

Bekijk de dagprijs

Dit toestel is van het type Cold+Hot met een koelvermogen van 3027 fg/h en een verwarmingsvermogen van 3277 kcal/h. Het is een intelligent toestel met een laag energieverbruik. Het type gas dat voor dit toestel wordt gebruikt is R32 en het heeft een energieklasse van A++/A++. De airconditioners van MALDIVES bieden een reeks functies die het gebruiksgemak verhogen: Turbo Cooling betekent in een mum van tijd de gewenste temperatuur bereiken. De Good Sleep functie zorgt ervoor dat u rustiger slaapt dankzij de mogelijkheid van de airconditioner om de temperatuur aan te passen aan uw lichaamstemperatuur. De ontvochtigingsfunctie zorgt voor een perfecte ontspanning en bestrijdt de hitte van de heetste maanden. Met de Car Clean elimineert u schimmels, bacteriën en nare geurtjes met één druk op de knop van de afstandsbediening.

Samsung MALDIVES airconditioners zijn ook zeer stil; u hoort slechts een fluistering van lucht, maar van puur welzijn. Het geluidsniveau van dit apparaat is 19 dB, wat betekent dat de enige reden waarom u aan een airconditioner denkt, de koelte is die hij afgeeft. Als speciale eigenschap start deze unit automatisch wanneer hij wordt uitgeschakeld, waardoor de vochtigheid in de binnenunit wordt geëlimineerd en de groei van schimmel, bacteriën en nare geurtjes wordt voorkomen.

Hoe kiest u uw wandairconditioner

Met zoveel verschillende producten op de markt kan het kiezen van een wandairconditioner vrij ingewikkeld zijn. Om de beste uitrusting voor uw behoeften te vinden, moet met een aantal criteria rekening worden gehouden. Hier volgen enkele tips voor het kiezen van het juiste toestel.

Criterium 1: Technologie

Het type technologie dat door de fabrikant wordt gebruikt, kan u helpen bij uw keuze. Fabrikanten innoveren voortdurend en bieden steeds meer geavanceerde, milieuvriendelijke apparaten aan. Controleer het type technologie en geef de voorkeur aan modellen met een laag energieverbruik. Voor uw comfort, kies voor stille units. Uw airconditioner moet tijdens het koude seizoen als verwarming kunnen fungeren en warme lucht genereren om de kamers te verwarmen.

Criterium 2: De behandeling van de omgevingslucht

Het kiezen van een airconditioner die de lucht kan koelen en ontvochtigen kan een goede keuze zijn, vooral als u in een warm en vochtig gebied woont. Merkmodellen bieden een verscheidenheid aan functies. De beste airconditioners met een ionisatormodus kunnen de lucht in de kamer zuiveren dankzij de werking van negatieve ionen.

Sommige modellen hebben elektrostatische luchtfilters om stof en bacteriën te verwijderen. Apparaten met een actief koolstoffilter hebben het voordeel dat ze nare geurtjes elimineren. Controleer de door de fabrikant aangeboden functies: afhankelijk van het klimaat en de omgevingstemperatuur kan het verstandig zijn een airconditioner te kiezen die in de ventilatiestand kan worden gebruikt.

Criterium 3: Koelvermogen

De koelcapaciteit van de airconditioner bepaalt zijn vermogen om uw huis te koelen. Als de koelcapaciteit wordt onderschat, zal het toestel veel langer moeten draaien om koele lucht in de kamers te kunnen brengen. Als u een toestel kiest dat te krachtig is voor de grootte van uw woning, zal dat een aanzienlijke impact hebben op uw elektriciteitskosten. Om het benodigde vermogen goed te kunnen bepalen, is het raadzaam een thermische evaluatie uit te voeren, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende parameters: het aantal bewoners, de grootte van de kamers, de isolatie, de bezonning, de hoogte van het plafond...

Criterium 4: Service na verkoop

Om de levensduur van uw wandmodel airconditioner te verzekeren, is regelmatig onderhoud essentieel. Ga vóór de aankoop na of er reserveonderdelen beschikbaar zijn. De kwaliteit van de dienst na verkoop is ook een factor. De grote merken beschikken meestal over een efficiënt serviceteam en kunnen snel een oplossing bieden voor uw bedrijfsproblemen.

Criterium 5: Geluidsniveau

Het door een airconditioner voortgebrachte geluid is een belangrijke parameter, waarvan het gebruikscomfort zal afhangen. Een airconditioner met één vast toestel zal luider zijn dan een airconditioner met muurbevestiging, met een geluidsniveau tussen 50 en 70 dB. De split-airconditioner heeft een geluidsniveau tussen 45 en 55 dB. Als het apparaat in een slaapkamer moet worden geïnstalleerd, kies dan een model met de stille optie. Met deze functie wordt het geluidsniveau geleidelijk verlaagd tot minder dan 20 dB.

Hoe reinig ik de luchtfilters van de wand-airconditioner?

De airconditioner moet regelmatig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat hij goed werkt. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot een hoger energieverbruik.

Het reinigen van de luchtfilters is een van de belangrijkste stappen in het onderhoud van een airconditioner. Dat moet om de twee weken gebeuren. Tijdens het onderhoud kunnen luchtfilters worden vervangen die in slechte staat verkeren.

  • Schakel het toestel uit voor de onderhoudsbeurt. Open de behuizing van de airconditioner en maak de filters los van hun basis.
  • Tik zachtjes op de luchtfilters en verwijder met de hand stof van de roosters. Verwijder vervolgens de stofresten met een stofzuiger voorzien van een geschikte zuigmond.
  • Dompel de filters vervolgens in een bak met warm water. Schrob ze voorzichtig met een sponsje met Marseille zeep om hardnekkig vuil te verwijderen.
  • Spoel het geheel af met schoon water en laat de filters in de open lucht drogen.

Attentie
Vergeet niet de binnenunit van de airconditioner uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen voordat u de luchtfilters een onderhoudsbeurt geeft.

Extra warmte en modi van aan de muur gemonteerde airconditioners

Aan de muur gemonteerde airconditioners met extra standen kunnen uw ruimte het hele jaar door comfortabel houden. Naast koeling is de meest voorkomende extra modus waarnaar klanten zoeken de "verwarmings"-modus. Veel aan de muur gemonteerde airconditioners bieden extra warmte tijdens de wintermaanden en maken meestal gebruik van elektrische verwarming of een warmtepomp om warmte te leveren.

Elektrische verwarming maakt gebruik van een interne spiraal om warmte te produceren en een ventilator om deze door uw ruimte te verspreiden. Een warmtepomp is het tegenovergestelde van een airconditioner: hij brengt warmte van een koelere ruimte over met behulp van mechanische energie. Omdat warmtepompen warmte verplaatsen in plaats van ze te produceren, zijn ze over het algemeen efficiënter dan elektrische verwarmingssystemen. Elektrische kachels zijn over het algemeen betrouwbaarder en zijn populair in gebieden waar de klimaatverandering een grotere rol speelt.

De verwarmingsmodus is niet bedoeld om uw hele huis te verwarmen en moet worden beschouwd als aanvullende verwarming voor specifieke kamers. De andere meest populaire standen in een wandairconditioner zijn :

  • De ontvochtigingsmodus helpt de airconditioner overtollig vocht uit uw huis te verwijderen.
  • De modus Alleen ventileren is ideaal om de kamer vrij van rommel te houden op dagen dat de koelmodus niet nodig is.
  • De stand-by modus is een stillere werkingsmodus die minder energie verbruikt en een goede optie is wanneer u slaapt.

De verschillende soorten wand-airconditioners

Voor de eerste keer een wandairconditioningsysteem kopen kan verwarrend zijn. Om u te helpen, volgt hier een korte gids over de verschillende types wand-airconditioners die een koelmiddel gebruiken om warmte-energie van binnen naar buiten te verplaatsen.

Gecombineerde wand airconditioners

Gecombineerde wand airconditioner

In de muur gemonteerde airconditioners zijn een aantrekkelijke optie voor oudere gebouwen waar de planning de installatie van een externe condensor niet toelaat. De aan de muur bevestigde airconditioner is hoog aan de muur bevestigd en twee luchtleidingen worden vanaf de achterkant rechtstreeks door de muur geleid.

Het nadeel van alle soorten verpakte airconditioners is dat ze iets dieper zijn dan split-wandunits, aangezien de condensor zich in de wandunit bevindt. Ze hebben meestal een warmtepomp, zodat de lucht in de winter kan worden verwarmd en in de zomer kan worden gekoeld. De beste goedkope airconditioners zijn vaak enkelvoudige wand airconditioners

Aan de wand gemonteerde split-airconditioners met technische installatie

wand gemonteerde split-airconditioners met technische installatie

Bij dit type wand-airconditioner worden geen snelkoppelslangen meegeleverd, wat betekent dat de installatie van de wand-unit en de buitencondensor maatwerk is, zodat een beroep moet worden gedaan op een vakman.

Hoewel de installatie van deze airconditioners vrij duur is, is het voordeel dat de installatie netjes is en perfect bij het gebouw past, wat onvermijdelijk de doorverkoopwaarde van het gebouw verhoogt. Er is een grote verscheidenheid aan technisch aan de wand gemonteerde airconditioners op de markt, zodat er een ruimere keuze is aan capaciteiten, kenmerken en esthetiek.

Gemakkelijk te installeren aan de muur gemonteerde split-airconditioners

muur gemonteerde split-airconditioner

In tegenstelling tot de ontworpen airconditioners worden de zogenaamde "easy-mount" airconditioners geleverd met het leidingwerk en de verbindingskabel in een plastic huls of "navelstreng" met een snelkoppeluiteinde. Het systeem, inclusief de leiding, is vooraf gevuld met koelmiddel en is zo ontworpen dat de unit door u kan worden geïnstalleerd, zelfs als u een beetje handig bent met doe-het-zelven.

Recente wijzigingen in de regelgeving betekenen echter dat deze nu door een gekwalificeerde koeltechnicus moeten worden geïnstalleerd. Deze verandering heeft ertoe geleid dat de keuze voor dit type split-airconditioner is afgenomen, vooral omdat hij, als hij door een koeltechnicus moet worden geïnstalleerd, in feite duurder is dan een geconstrueerd model.

Zonne-wand airconditioner of omkeerbare airconditioner?

Wandairco op zonne-energie

De elektriciteit die nodig is voor de werking ervan wordt opgewekt door middel van fotovoltaïsche zonnepanelen. Het toestel wordt dan aangesloten op zonnekabels. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een zonnetoestel is natuurlijk dat de energiebron gratis is. Een ander voordeel is dat de zonne-airconditioner milieuvriendelijk is en de atmosfeer niet vervuilt. Het maakt gebruik van koelmiddelen, die aanwezig zijn in koelsystemen.

Omkeerbare airconditioner

Het combineert de functies van verwarming en koeling. Beter bekend als een lucht-lucht warmtepomp, biedt het apparaat aanzienlijke energiebesparingen. Hij kan het hele jaar door worden gebruikt, zowel in de winter als in de zomer. Tijdens het koude seizoen worden de calorieën in de lucht opgevangen door de buitenunit. De warme lucht wordt dan over de kamers verdeeld. In de zomer stuwt de binnenunit de warme lucht het huis in.

Conclusie

Het kiezen van een wandmodel airconditioner kan vrij moeilijk zijn, gezien de verschillende technologieën aan boord van de nieuwste modellen. De milieuvriendelijker kan echter kiezen voor toestellen op zonne-energie. Als u echter zowel wilt verwarmen als koelen, is de omkeerbare ideaal.

Waarom een aan de muur gemonteerde airconditioner kopen?

muur gemonteerde airconditioner kopen

Snel geregelde temperatuur

Omdat hij dicht bij het plafond is geplaatst, waar warmte en vocht rondzwerven, werkt een aan de muur gemonteerde airconditioner efficiënt. Hij kan elke kamer in een handomdraai tot de gewenste temperatuur afkoelen of verwarmen. Hij houdt die temperatuur dan de hele dag aan.

Eenvoudige installatie

Een aan de muur gemonteerde airconditioner kan worden geïnstalleerd als onderdeel van een nieuwbouw of tijdens renovatiewerkzaamheden ter vervanging van uw verwarming. Er is geen ingenieur of specialist in het veld nodig om het te installeren. Bovendien zijn er geen grote structurele werkzaamheden voor nodig. Bovendien is een installatiehandleiding bij het toestel gevoegd.

Kleine voetafdruk

De huidige wandairconditioners zijn steeds compacter en discreter en nemen weinig ruimte in. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, met neutrale of gekleurde motieven. Het zal gemakkelijk zijn om een model te vinden dat perfect in uw interieur past.

Stil

Dankzij de technologische vooruitgang worden airconditioners voor wandmontage ook stiller. Lang geleden zijn de fornuizen die zeer hoge niveaus van decibels uitstraalden. Om het akoestisch comfort te optimaliseren, werken de huidige airconditioners bijna onhoorbaar. Zo kunt u overdag goed werken en 's nachts beter slapen.

Regelbaar luchtdebiet

Wilt u de lucht door de hele kamer sturen of rechtstreeks naar u? Dankzij de horizontale en verticale lamellen kan de luchtstroom worden geregeld. U kunt de luchtrichting met de afstandsbediening naar wens regelen.

Economisch

Een wandairconditioner verbruikt weinig elektriciteit dankzij een prestatiecoëfficiënt tussen 4 en 5. U kunt het vermogen van uw unit regelen met andere goed doordachte functies om het energieverbruik te verminderen, terwijl u het comfort optimaliseert en over schone lucht beschikt.

De verschillende merken wand-airconditioners

Naar onze mening zijn de beste merken van wandairco's in 2024 :

Daikin

Daikin is het toonaangevende merk van airconditioners voor wandmontage, met wereldwijd 17 dochterondernemingen, 4 verkoopkantoren en een netwerk van verkoopcontacten in meer dan 50 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Als het gaat om stationaire airconditioners, is het een veilige gok.

Mitsubishi Electric

Na Daikin is Mitsubishi Electric het beste merk wand-airconditioners in Frankrijk. De producten staan hoog aangeschreven en de meeste vakmensen gebruiken ze voor hun gebouwen en industriële installaties.

Fujitsu

Fujitsu, dat zijn hoofdkantoor heeft in Shiodome City Center Minato (Tokio), is een merk dat vooral gespecialiseerd is in halfgeleiders, software en IT-dienstverlening. Het is het op twee na grootste IT-dienstenbedrijf ter wereld.

Hisense

Hisense is een Chinees merk dat zich richt op Full HD en 4K UHD TV's, smartphones, combinatie- en Amerikaanse koelkasten en vriezers. In China is het de nummer één in tv's en een van de beste in huishoudelijke apparaten.

Remko

Dit is een Duitse onderneming die in heel Europa actief is en gespecialiseerd is in verwarmings- en klimaatregelingstechnologie. Remko airconditioners zijn niet de meest betaalbare op de markt. Maar ze zijn een van de meest efficiënte. En dat is wat je wilt bij warm weer.

Hoeveel kost een aan de muur gemonteerde airconditioner?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 200 tot € 800
  • Middenklasse: 800 tot 1800 euro
  • Top of the range: + Meer dan 1800

Tips

Gebruik uw wandairconditioner niet te vaak

Wanneer u uw wandairconditioner constant laat draaien, zal uw lichaam beginnen te wennen aan de koelte van de lucht. Daardoor voelt u een groot verschil in temperatuur tussen binnen en buiten, en dat kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom zou het beter zijn het gebruik van de airconditioner te beperken.

Besparing op het verbruik van uw wandairconditioner

De airconditioner is alleen nuttig als je thuis bent. Als u een boodschap aan het doen bent of naar uw werk gaat, moet u hem niet aan laten staan. Dit zal u geld besparen op uw elektriciteitsrekening.

Vergeet niet om uw airconditioner te onderhouden met een professionele

Het is waar dat een deel van het onderhoud van uw airconditioner uw verantwoordelijkheid is, zoals het regelmatig schoonmaken van de luchtfilters en de buitenkant van de unit. Het is echter noodzakelijk om het ten minste eenmaal per jaar door een erkende vakman te laten controleren. Hij of zij zal controleren op lekken en de druk controleren.

Uw wandairconditioner correct plaatsen

De binnenunit van uw wand-airconditioner moet op een hoogte van minimaal 2 meter worden geplaatst, op een stevige steun. Ook mag de luchtstroom niet worden belemmerd of rechtstreeks op mensen worden gericht voor hun eigen gezondheid. De buitenunit moet verticaal worden geïnstalleerd op een plaats die beschermd is tegen wind en hitte.

Koel uw huis ook zonder airconditioning

Er zijn verschillende manieren om uw huis te koelen zonder airconditioning te gebruiken. Allereerst moet u ervoor zorgen dat u de ramen 's morgens vroeg en 's avonds openzet, als de wind koel is. U kunt ook jaloezieën gebruiken om te voorkomen dat de zon uw ramen opwarmt. Groene planten in huis hebben is ook een uitstekende manier om de temperatuur te verlagen.

FAQ

Welke wandairconditioner moet ik kiezen?

De beste wandairconditioner hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Hoe werkt een aan de muur gemonteerde airconditioner?

Een aan de muur gemonteerde airconditioner werkt door warme lucht uit de kamer in de unit te zuigen. De warme lucht die de unit binnenkomt, wordt over de verdamper van de airconditioning geleid en zal worden afgekoeld. De gekoelde lucht wordt terug de kamer in geblazen. De airconditioner duwt de warme lucht uit de condensor door de ventilatieopeningen aan de achterkant van het apparaat, zodat de kamer niet wordt opgewarmd.

Zijn aan de wand gemonteerde airconditioners stil?

Over het algemeen zijn aan de wand gemonteerde airconditioners stille comfortoplossingen. Ze zijn ontworpen voor installatie in slaapkamers, hotelkamers, slaapzalen, woonzorgcentra en meer, en zijn bedoeld voor situaties waarin geluidsniveaus belangrijk zijn. Sommige wandunits zijn zo stil als 50 dB, dat is ongeveer even luid als uw keukenkoelkast.

Kan een aan de muur bevestigde airconditioner in elke kamer worden geïnstalleerd?

Een aan de wand gemonteerde airconditioner is een goede keuze om een kamer te koelen als u het raam niet wilt sluiten of als een bepaalde kamer geen raam heeft. Ze zijn redelijk energie-efficiënt en hebben een breed scala aan capaciteiten. Als u geen bestaand gat in de muur hebt, moet de eenheid wellicht door een vakman worden geïnstalleerd.

Hoe installeer je een wandmodel airconditioner?

Voor de installatie moet een gat in een muur worden geboord om de airconditioner te bevestigen. Beugels of moffen worden gebruikt om het gewicht van het toestel te ondersteunen. Zodra de airconditioner in de muur is geïnstalleerd, wordt hij aangesloten op het dichtstbijzijnde stopcontact en wordt een weerbestendige strip rond de airconditioner geplaatst om te voorkomen dat buitenlucht en water het gebouw binnendringen.