logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Wat is de beste tafelventilator in 2024?

Neem het met je mee waar je ook gaat in huis!

Met zijn compacte formaat is de tafelventilator perfect om u te vergezellen tijdens uw werk op kantoor, uw maaltijden, uw avonden voor de TV en zelfs uw nachten. Zelfs met zijn kleine formaat is zijn luchtstroom verfrissend genoeg om de zomerhitte te trotseren!

Bent u verward door alle modellen op de markt? Om u te helpen bij uw keuze, stel ik u mijn 3 favoriete tafelventilators voor!

tafelventilator

De 3 (echt) beste tafelventilatoren in 2024

  1. Dyson AM06 - Mijn favoriet
  2. Rowenta VU2630F0 - De beste waar voor uw geld
  3. Brandson 40W - U zult geen betere vinden voor minder dan £30

Dyson AM06

Dyson AM06

Met een diameter van 30 cm is de Dyson ventilator AM06 de perfecte maat voor een tafelventilator. Hij is compact maar breed genoeg om een verkoelend briesje te verspreiden, zodat hij zowat overal kan worden geplaatst, van de eettafel tot het nachtkastje in de woonkamer. Ondanks zijn kleine formaat beschikt hij toch over alle innovaties van het merk, vooral op het gebied van ventilatorloze ventilatie. Dankzij de Air Multiplier-technologie is de luchtstroom zacht, krachtig en homogeen, en kan deze in 10 niveaus worden ingesteld. Maar hij beschikt ook over de meest praktische technische kenmerken, zoals de mogelijkheid om hem zo te programmeren dat hij tussen 15 minuten en 9 uur later automatisch uitschakelt, een oscillatiestand met een rotatie tot 90° en een afstandsbediening om al deze functies te bedienen zonder van de bank of uit bed te hoeven komen!

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Het is altijd te verwachten met Dyson, maar de prijs van deze tafelventilator betekent duidelijk dat hij niet voor ieders budget is! Maar als u het zich kunt veroorloven, zou ik zeggen: ga er zonder aarzelen voor, want het is duidelijk het soort toestel waar u geen spijt van zult krijgen. Naast zijn moderne design, waardoor hij zich onderscheidt van alle anderen, is deze AM06 een echt succes. Ik vind hem even efficiënt als praktisch: zijn luchtstroom is echt aangenaam, hij heeft geen moeite om u te bereiken, vooral omdat het toestel gemakkelijk kantelt met een simpele aanraking van de vinger. Voor deze prijs is de afstandsbediening geen verrassing, maar hij heeft wel het voordeel dat hij goed ontworpen is en toegang geeft tot alle functies. Dit is een uitstekende tafelventilator, en een veilige ook, zonder bladen!

Rowenta VU2630F0

Rowenta VU2630F0

Deze Rowenta ventilator, uit de Turbo Silence Extreme serie, is ontworpen om te bieden wat over het algemeen gewild is bij een apparaat van dit type: kracht en stilte. Naast de 2 standaardsnelheden heeft hij een Turbo Boost-modus die een krachtige luchtstroom vrijgeeft die tot 45 m³/minuut kan koelen en een Silent Night-modus die slechts 42 dB uitstraalt terwijl hij een verfrissende luchtstroom verspreidt. Hij is dus perfect geschikt voor alle behoeften, vooral omdat hij ook kan worden gekanteld in een hoek van 120° of schuin kan worden gezet, zodat de luchtstroom de hele ruimte ten goede komt of op een specifieke zone wordt geconcentreerd. Met een propellerdiameter van 30 cm is hij eindelijk compact en heeft hij zelfs een ergonomische draaggreep, zodat hij gemakkelijk door de woonkamer, keuken of slaapkamer kan worden verplaatst, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Deze Rowenta VU2630F0 was een uitstekende verrassing: voordat ik hem probeerde, had ik geen idee dat hij zo goed zou presteren! Gezien zijn kenmerken, en gemaakt door een vertrouwd merk, dacht ik dat het een goede tafelventilator zou zijn, maar hij overtrof mijn verwachtingen, vooral wat zijn discretie betreft. In de Silent Night-stand is hij werkelijk indrukwekkend en kunt u rustig in slaap vallen, gewiegd door een verfrissende luchtstroom, zonder last te hebben van het geluid van de wieken! En het is net zo nuttig overdag: de Turbo Boost bijvoorbeeld is duidelijk minder stil, maar hij is zeer krachtig tijdens een warme periode! In deze categorie van tafelventilatoren is dit voor mij een van de beste waar voor uw geld: het verdient een kleine financiële inspanning, maar in ruil daarvoor zult u niet teleurgesteld worden door zijn prestaties!

Brandson 40W

Brandson 40W

De Brandson 40W is een veelzijdige tafelventilator die zowel thuis als op kantoor, overdag of 's nachts kan worden gebruikt. Met een diameter van 30 cm (en een hoogte van 46,5 cm) en een gewicht van minder dan 2 kg (1,7 kg om precies te zijn) is hij inderdaad gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Hij weet ook hoe hij discreet moet blijven: of hij nu in een lage, gemiddelde of hoge luchtstroom staat (wat overeenkomt met de 3 regelniveaus op de bedieningsring), het geluidsvolume is nooit hoger dan 47 db. Hij is ook volledig verstelbaar en richtbaar naargelang uw behoeften: met zijn oscillatiemodus verspreidt hij zijn luchtstroom in de hele kamer (met een rotatie van 85°) en met zijn mogelijke helling tot 30° kan hij blazen waar het nodig is!

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Als je een klein budget hebt voor je tafelventilator, of zelfs als je niet te veel wilt uitgeven omdat het gewoon een apparaat is dat je af en toe zult gebruiken, zou ik zeggen dat deze Brandson 40W een goede keuze is. Voor deze prijs is het moeilijk iets beters te vinden, of het nu gaat om kracht, vermogen of zelfs discretie. Dus ja, het is duidelijk niet de krachtigste ventilator die je zult vinden, maar hij doet zijn werk heel goed om je koel te houden op warme zomerdagen. En ik vond het vooral prettig dat hij vrij stil is, wat zelden het geval is bij toestellen in deze prijsklasse. Hij is ook heel gemakkelijk in elkaar te zetten, eenvoudig in gebruik en tamelijk elegant met zijn zwarte standaard. Eenvoudig en efficiënt, ik beveel het zonder aarzeling aan!