logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste mobiele airco systemen voor effectieve koeling die je kan kopen - onze gids 2022

In de warme maanden van het jaar is de constante hitte voor veel mensen een probleem. De belasting maakt niet alleen het werk op kantoor moeilijker, maar ook het dagelijks leven thuis. Mobiele airconditioners zijn geschikt voor uw eigen vier muren. Ze zijn ruimtebesparend en zorgen voor een ongecompliceerde verfrissing in zonnige kamers. Het effectieve ventilatiesysteem koelt en ontvochtigt tegelijkertijd en zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Een belangrijk verschil tussen mobiele airconditioners is het koelvermogen en het stroomverbruik, dat afhankelijk is van de grootte van de ruimte en de heersende temperaturen.

In de volgende vergelijking van mobiele airconditioners kunt u meer te weten komen over de afzonderlijke modellen, hun voor- en nadelen en hun functies. Vervolgens beantwoorden we de belangrijkste vragen die zich voordoen bij de aanschaf van een airconditioningsysteem in de gids, en last but not least zoeken we in de toonaangevende testportalen van Stiftung Warentest en Öko Test naar een actuele test van een airconditioningsysteem. Zoek uit welke van de compacte luchtverfrissers bij uw ruimtecondities passen en beslis over effectieve en duurzame koeling.

Beste mobiele airco kopen in 2022 vergelijking

TROTEC PAC 3500 S - Mobiele airco

TROTEC PAC 3500 S - Mobiele airco

Bekijk de dagprijs

Met de mobiel te gebruiken TROTEC PAC 3500 SH airconditioner bent u goed uitgerust als u een mobiele unit nodig heeft met een praktische 4-in-1 functie voor een echt behaaglijk klimaat. Bovendien heeft dit apparaat volgens de fabrikant een laag geluidsniveau. Het bedrijf schat het geluidsniveau op ongeveer 54,5 decibel.

Dit betekent dat u niet alleen kunt profiteren van een koelvermogen van 3,5 kW, maar ook van een verwarmingsvermogen van 2,9 kW. De TROTEC PAC 3500 SH airconditioner is daarom een echte allrounder die bijzonder flexibel inzetbaar is.

Dit toestel scoort vooral met zijn relatief eenvoudige bediening en een aantal andere voordelen. Naast een instelbare uitblaasfunctie profiteert u ook van een geïntegreerde timer.

Het is ook het vermelden waard dat het filter van deze airconditioner ook heel gemakkelijk kan worden verwijderd. Het kan dus gemakkelijk worden gereinigd om de gelijkmatige koelprestaties te garanderen.

FAQ

Kan de afvoerrichting op dit model worden aangepast?

Ja. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar om uit te kiezen.

Hoe lang is de uitlaatslang?

Het meet in totaal 1,5 m.

Voor welke ruimtegrootte is de TROTEC-airconditioner PAC 3500 SH geschikt?

Volgens de specificaties van de fabrikant is deze airconditioner geschikt voor ruimtes tot 46 m² of 115 m³.

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Pinguino PAC AN112 - Mobiele Airco - Wit

De'Longhi Pinguino PAC AN112

Bekijk de dagprijs

Het tweede model is de mobiele airconditioner De'Longhi Pinguino PAC AN98 ECO Silent. Het Silent systeem zorgt ervoor dat het geluidsniveau een aangenaam 63 decibel is. Naast energieklasse A heeft dit De'Longhi-model ook een praktische timer. Dit betekent dat het model eenvoudig kan worden ingesteld op een tijdvenster van maximaal 24 uur, gedurende welke tijd de werking gegarandeerd is. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld 's avonds de De'Longhi Pinguino PAC AN98 ECO Silent airco wilt gebruiken en ervoor wilt zorgen dat het toestel automatisch uitschakelt.

Dit is een airconditioningsysteem dat geschikt is voor ruimtes tot 95 kubieke meter vanwege de bijzonder hoge koelcapaciteit. Naast de airco-eenheid zelf biedt dit model ook een aantal andere functies, aangezien er een ventilatiefunctie beschikbaar is voor de selectie. Hetzelfde geldt voor de werking als luchtontvochtiger.

Als Kältemittel kommt R290 zum Einsatz, das im Vergleich zu Alternativen natürlicher und auch nicht giftig ist. Insofern handelt es sich auch um kein Kältemittel, das einen direkten Einfluss auf den Treibhauseffekt hat.

FAQ

Ist ein Abluftschlauch im Lieferumfang enthalten?

Wenn Sie sich auf diese mobile Klimaanlage festlegen, dann finden Sie im Lieferumfang natürlich auch noch einen Abluftschlauch, der einfach damit kombiniert werden kann.

Wie kann dieses Gerät bedient werden?

Hier haben Sie die Wahl zwischen der mitgelieferten Fernbedienung und den verschiedenen Bedienknöpfen, die am Gerät selbst verbaut werden.

Wie viele Stufen bietet der integrierte Ventilator?

Der verbaute Ventilator kann in drei unterschiedlichen Stufen eingestellt werden.

Bekijk de dagprijs

TROTEC mobiele airco PAC 2010 SH

TROTEC mobiele airco PAC 2010 SH

Bekijk de dagprijs

Van de gerenommeerde merkfabrikant TROTEC hebben wij u al kennis laten maken met een lokaal bruikbaar airconditioningsysteem dat zich onderscheidt door een solide prijs-prestatieverhouding. Dit geldt ook voor het model met de toestelaanduiding PAC 2010 SH, dat u kunt verkrijgen in een pakket met de juiste accessoires.

Met deze versie van TROTEC profiteert u van een 4-in-1 functie. Net als verschillende vergelijkbare modellen uit deze vergelijking van de beste mobiele airconditioners, kunt u niet alleen zorgen voor efficiënte airconditioning in uw eigen vier muren, maar ook voor verwarming, ontvochtiging en ventilatie.

Welke koelcapaciteit heb ik nodig? In hun beoordelingen van mobiele airconditioners stellen klanten herhaaldelijk de vraag naar het koelvermogen en de duur van een ruimte van 20 tot 30 vierkante meter. Geen van de fabrikanten kan zo eenvoudig een getal op de koelcapaciteit zetten. De begintemperatuur en de buitentemperatuur zijn immers bepalend voor het bepalen van deze prestatiecomponenten. In principe moet je een ruimte slechts 3 tot 5 graden afkoelen ten opzichte van de buitentemperatuur. Zelfs als dit op het eerste gezicht laag lijkt, moet u er rekening mee houden dat de airconditioners tegelijkertijd vocht aan de lucht onttrekken en een koudere omgevingstemperatuur simuleren.

Als u vertrouwt op de TROTEC-klimaatregelaar PAC 2010 SH, kunt u rekenen op bijzonder goede koelprestaties dankzij de 7.000 BTU. Dus als u op zoek bent naar een echte allrounder als het gaat om praktische airconditioning, zult u zich niet vergissen. Ook de geluidsontwikkeling is met 53 decibel binnen een aangenaam bereik.

Om deze airconditioner te gebruiken voor koeling, dient u altijd de meegeleverde uitlaatgasslang te gebruiken. TROTEC levert u hiervoor alle benodigde accessoires, wat echt praktisch is.

FAQ

Hoe lang is de uitlaatslang?

De slang uit de set van de TROTEC airco-eenheid PAC 2010 SH meet in totaal 1,5 meter.

Is er ook een timerfunctie beschikbaar op dit model?

Ja. Indien gewenst kunt u dit toestel instellen op maximaal 24 uur om de bedieningstijd te beperken.

Hoeveel ventilatorsnelheden ondersteunt de airconditioner?

Volgens de informatie in het gegevensblad kunt u voor dit model in totaal twee verschillende ventilatieniveaus instellen.

Bekijk de dagprijs

Pro Breeze mobiele airco

Pro Breeze mobiele airco

Bekijk de dagprijs

Het mobiele airconditioningsysteem van het merk Pro Breeze belooft ook efficiënte koelprestaties, biedt een 3-in-1-functie en is zeer flexibel in gebruik. Zo wordt de koelcapaciteit van de fabrikant vermeld als een totaal van 9.000 BTU. In dit opzicht kunt u effectief woonkamers, slaapkamers en kantoren afkoelen in een conventionele kamergrootte tot 16 graden.

Een voordeel van de Pro Breeze airconditioner is ook het digitale display en de bijgeleverde afstandsbediening. U hoeft niet direct bij het apparaat te zijn om de instellingen te wijzigen. De kamertemperatuur kan natuurlijk ook precies op de airconditioner zelf worden ingesteld.

Zo heeft u ook toegang tot de andere functies die het mobiele airconditioningsysteem van Pro Breeze biedt. Hier moet met name de timer worden genoemd.

Een raamafdichting, om de airco goed te laten functioneren, is uiteraard ook bij de levering inbegrepen. Dit zijn twee verschillende afdichtingssets, die naar keuze gecombineerd kunnen worden met een schuifraam of een kiepraam. Welke optie u ook kiest, u profiteert van goede koelprestaties en een perfecte aanvulling op elk huis bij het gebruik van de Pro Breeze mobiele airconditioning.

FAQ

Hoe moet de Pro Breeze precies worden geïnstalleerd?

Om de koelmodus te kunnen gebruiken, moet u de airconditioner met de meegeleverde uitlaatslang combineren en op het raam monteren.

Wat is het stroomverbruik van deze airconditioner?

Volgens het gegevensblad verbruikt deze airconditioner 1 kilowattuur elektriciteit als hij in bedrijf is.

Welke andere functies worden door dit toestel ondersteund?

Naast de aircofunctie zelf kunt u deze unit ook gebruiken als luchtkoeler, ventilator en ontvochtiger.

Bekijk de dagprijs

Mobiele Airco DeLonghi PAC N77 ECO voor kamers tot 70 vierkante meter

Mobiele Airco DeLonghi PAC N77 ECO voor kamers tot 70 vierkante meter

Bekijk de dagprijs

De De'Longhi PAC N77 ECO heeft een maximale koelcapaciteit van 2,1 kilowattuur. Deze compacte airconditioner behoort tot energie-efficiëntieklasse A. De'Longhi maakt gebruik van een air-to-air systeem in de PAC N77 ECO mobiele airconditioner. Naast het compacte apparaatformaat van 75 × 44,9 × 39,5 centimeter is er een extra condensatiewaterrecyclagesysteem geïnstalleerd. Volgens de fabrikant kunt u deze mobiele airconditioner gebruiken in ruimtes tot 70 vierkante meter.

In vergelijking met de concurrentie combineren deze systemen een recyclingsysteem voor het condenswater. In plaats van het verzamelen van ongebruikt condensaat in een tank, recyclen deze airconditioners het condensaat om de condensator te koelen. De resterende waterdamp wordt via een afvoerluchtslang naar buiten afgevoerd.

Met dit model heeft De'Longhi gekozen voor een innovatief ontwerp, een relatief stille werking met een geluidsniveau van 60 decibel en een zo ecologisch mogelijke werking. Volgens de fabrikant beheert de ontvochtigingsfunctie tot 30 liter binnen 24 uur. Dit model heeft ook een elektronische 12-uurs timer en een thermostaat. Een set voor eenvoudige raaminstallatie is bij de levering inbegrepen.

FAQ

Heeft de De'Longhi PAC N77 ECO een ventilatorfunctie?

Ja. Volgens de fabrikant is dit beschikbaar.

Is er een timer?

Ja, er is een digitale 24-uurs timer.

Hoe zwaar is deze airconditioner?

Het gewicht van de mobiele airconditioner De'Longhi PAC N77 ECO is naar verluidt 30 kilogram.

Wat is het maximale ingangsvermogen?

Dit is 850 watt.

Bekijk de dagprijs

TROTEC 1210002006 PAC 2010 E - mobiele airco met 3-in-1-functie

TROTEC Mobiele airco PAC 2010 E

Bekijk de dagprijs

Het TROTEC 1210002006 PAC 2010 E airconditioningsysteem garandeert een koelcapaciteit van maximaal 2,1 kilowattuur en 7.200 BTU per uur. Dankzij de drie functies in één airconditioner kunt u koelen, ontvochtigen en ventileren. Met de Auto-Restart functie kunt u de TROTEC PAC 2010 E met een timer aansturen. De mobiele airconditioner heeft een intelligent recyclingsysteem. Voor u als gebruiker betekent dit dat u het condensaatreservoir minder vaak hoeft te legen. Net als bij de De'Longhi PAC N81 wordt het water gebruikt om de condensor te koelen.

De TROTEC airconditioner is geschikt voor ruimtes tot 65 kubieke meter en bereikt daarbij een luchtvermogen van maximaal 320 kubieke meter per uur. Tegelijkertijd onttrekt de PAC 2010 E tot 1 liter vocht per uur aan de kamerlucht. In totaal bedraagt het stroomverbruik maximaal 0,8 kilowatt. Het geluidsdrukniveau op niveau 1 tot 3 blijft onder 51 decibel, wat voldoet aan de eisen van EN ISO 3745:2012 voor geluidsemissies.

Met een gewicht van 24 kilogram heeft dit monoblokapparaat een voetafdruk van 37 × 38 × 77 centimeter. Plaats de airconditioner in de buurt van een raam en leid de 1,5 meter lange uitlaatslang naar buiten door het gekantelde raam. De diameter van de slang is 142 millimeter.

Wat betekent BTU? BTU staat voor "British thermal unit". Het eenheidssymbool btu verschijnt net zo vaak. Deze afkorting wordt gebruikt om de thermische energie van een airconditioningsysteem te beschrijven. Het verwijst naar de hoeveelheid warmte die nodig is om een pond water tot één graad Fahrenheit te verwarmen.

FAQ

Voor welke kamergrootte is de TROTEC PAC 2010 E airconditioner geschikt?

Er is een capaciteitscalculator rechtstreeks bij de fabrikant verkrijgbaar. Volgens TROTEC is het vermogen 30 watt per kubieke meter voor normale ruimtes en 50 watt per kubieke meter voor de zolder.

Tot hoeveel graden kan de airconditioner afkoelen?

In de temperatuurinstellingen is een maximum van 16 graden Celsius mogelijk.

Vindt de koeling en ontvochtiging gelijktijdig plaats?

Ja. Tijdens het koelen ontvochtigt de TROTEC PAC 2010 E de ruimtelucht. Er is ook de mogelijkheid om de ontvochtigingsmodus afzonderlijk te selecteren.

Is de bijpassende slang bij de levering inbegrepen?

Ja. Bij aankoop van de airconditioner krijgt u een uitlaatslang. Daarnaast zijn er speciale raamafdichtingen die direct op het kozijn kunnen worden aangebracht.

Bekijk de dagprijs

Comfeè Eco Friendly Pro - Mobiele Airco

Comfeè Eco Friendly Pro - Mobiele Airco

Bekijk de dagprijs

Het merk Comfee staat ook bekend om hoogwaardige airconditioners die geschikt zijn voor mobiel gebruik. Bijvoorbeeld het apparaat met de modelnaam Eco Friendly Pro, dat tegen een goede prijs wordt aangeboden om gemakkelijk te bestellen.

Dit is een mobiele airconditioner die geschikt is voor ruimtes met een oppervlakte tot 35 m². In dit verband moet u echter ook aandacht besteden aan de kubieke meters, want de hoogte van de ruimte speelt ook een belangrijke rol in het ontwerp.

Een andere interessante eigenschap van dit model is dat de fabrikant een handige afstandsbediening heeft, die op zijn beurt is uitgerust met een display en het gemakkelijk maakt om de huidige en ingestelde temperatuur af te lezen. Hier kunt u natuurlijk ook verschillende functies in- en uitschakelen, wat bijzonder praktisch is. Dit geldt onder andere ook voor de geïntegreerde ventilator, die dus gemakkelijk op afstand kan worden bediend.

Anders is ook een luchtslang bij de levering inbegrepen, waarmee de airconditioner voor een bijzonder effectief gebruik moet worden uitgerust. Bijpassend biedt Amazon ook een aantal raamafdichtingen die perfect geschikt zijn voor mobiele airconditioners.

FAQ

Wat is het geluidsniveau van deze airconditioner tijdens het gebruik?

Volgens de specificaties van de fabrikant bereikt de Comfee Eco Friendly Pro airconditioner tot 62 decibel bij gebruik in de hoogste stand.

Is er ook een geïntegreerde ventilator?

Ja, om de meest efficiënte koeling in de ruimte te garanderen, installeert de fabrikant ook een ventilatorfunctie. De ventilator kan ook individueel worden bediend via de afstandsbediening.

Kan dit apparaat ook zonder de uitlaatgasslang worden gebruikt?

In principe wel, maar dit geldt alleen voor de ontvochtigingsfuncties en de ventilator. Puur technisch gezien is er nauwelijks sprake van koeling als u zo'n mobiele airconditioner niet combineert met een afvoerluchtslang die de warme lucht van de ruimte scheidt.

Bekijk de dagprijs

Delonghi Pinguino PAC CN93 ECO - Mobiele Airco

Delonghi Pinguino PAC CN93 ECO - Mobiele Airco

Bekijk de dagprijs

Van de fabrikant De'Longhi hebben we hierboven al een aan te bevelen mobiele airconditioner gepresenteerd. Als u daarentegen wilt profiteren van een koelcapaciteit die ook in grotere ruimtes merkbaar is, dan kan het toestel met de modelaanduiding Pinguino PAC CN93 ECO ook een goede keuze voor u zijn.

Deze mobiele airconditioner, die in een set met een afvoerslang naar uw huis wordt gestuurd, kan worden gebruikt voor kamers tot 90 vierkante meter. Koel de kamertemperatuur dus gewoon af tot 20 graden en profiteer van een echt behaaglijk klimaat, wat vooral in de warme maanden van het jaar aan te bevelen is.

Op verzoek kan deze mobiele airconditioner ook worden aangepast wat betreft de levensduur dankzij de 12-uurs timer. Dit is vooral handig als u dit apparaat 's avonds wilt inschakelen, bijvoorbeeld om de slaapkamer te koelen, hoewel het natuurlijk niet aan te raden is om de airconditioning dan de hele nacht te laten werken. De timer lost dit probleem op.

Als extra bijzonderheid is de De'Longhi Pinguino PAC CN93 ECO airconditioner ook uitgerust met een geïntegreerde stoffilter. Dit is vooral praktisch omdat het pollen, stof en andere kleine vuildeeltjes direct uit de lucht filtert.

FAQ

Ondersteunt de De'Longhi Pinguino PAC CN93 ECO airconditioner andere functies?

Ja, naast een klimaateffect heeft u ook baat bij een luchtontvochtiger en een ventilatiefunctie.

Hoe moet de uitlaatslang worden geïnstalleerd?

U vindt de luchtafvoerslang in het accessoirepakket van de airconditioner. U bevestigt hem gewoon aan een raam of een buitendeur met een raam, zodat het best mogelijke klimaateffect kan worden bereikt.

Hoeveel kost de airconditioner, gezien de elektriciteitskosten?

Het maximale stroomverbruik voor dit apparaat is 1.100 Watt. Als u nu een gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,29 € per kilowattuur berekent, waarbij de eenheid zes uur per dag wordt ingeschakeld, dan maakt u kosten van 1,94 € per dag.

Bekijk de dagprijs

ARGO RELAX STYLE mobiele airco

ARGO RELAX STYLE mobiele airco

Bekijk de dagprijs

Wij willen u graag een aan te bevelen mobiele airconditioner presenteren, die een effectieve koelcapaciteit van 10.000 BTU per uur biedt, van de fabrikant ARGO. Dit mobiele apparaat biedt drie verschillende functies en koelt niet alleen effectief de ruimte, maar ventileert ook dankzij de geïntegreerde ventilator. Indien gewenst kan ook de ontvochtigingsfunctie worden ingesteld. Het geluidsniveau is ongeveer 64 decibel.

Om de best mogelijke airconditioning te garanderen, heeft de ingebouwde ventilator drie verschillende ventilatiesnelheden. Er kan ook een praktische automatische modus worden geselecteerd. In deze modus worden de horizontaal en verticaal gemonteerde luchtkleppen geregeld voor een optimale luchtstroom.

De ARGO RELAX STYLE airconditioner wordt bediend met de knoppen op het apparaat zelf. Als alternatief levert de fabrikant ook een afstandsbediening.

Als een andere speciale functie ondersteunt dit toestel een digitale timer die tot 24 uur kan worden ingesteld. De mobiele airconditioner kan direct na levering in gebruik worden genomen. De leveringsomvang omvat alle noodzakelijke toebehoren, zoals een flexibele uitlaatslang, een raamadapter en een geschikte kit, zodat de installatie zonder problemen kan worden uitgevoerd.

FAQ/h4>

Met welke energieklasse is dit apparaat gecertificeerd?

Volgens de fabrikant is dit een mobiele airconditioner met energie-efficiëntieklasse A.

Voor welke kamergrootte is de mobiele airconditioner geschikt?

Volgens het gegevensblad kan deze airconditioner worden gebruikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter of 90 kubieke meter.

Wat is de diameter van de meegeleverde uitlaatslang?

De slang die met deze airconditioner moet worden gecombineerd heeft een diameter van 150 millimeter.

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO - Mobiele airco

De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO

Bekijk de dagprijs

Aangezien de airconditioners van de gerenommeerde fabrikant De'Longhi bijzonder wijdverspreid en populair zijn en verschillende andere modellen in het assortiment van dit merk te vinden zijn, willen we het apparaat met de aanduiding PAC N82 ECO iets dichter bij u introduceren. De fabrikant heeft veel belang gehecht aan het feit dat het een airconditioner is die bijzonder stil kan worden bediend.

Dit model is geschikt voor kamers met een oppervlakte tot 80 kubieke meter. Uiteraard wordt de De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO ook geleverd met een afzuigslang, zodat de airconditioning na een korte installatie direct kan worden ingeschakeld. Naast een koelfunctie kunt u dit apparaat ook gebruiken als ventilator en als luchtontvochtiger.

In de praktijk heeft de 12-uurs timer zich ook bewezen. De fabrikant heeft deze timer geïntegreerd, zodat u het apparaat voor deze periode gemakkelijk kunt inschakelen zonder dat u individuele instellingen hoeft te maken. Zo kunt u zich verheugen op vele verschillende functies, zodat u altijd een optimaal ruimteklimaat binnen uw eigen vier muren heeft. De fabrikant levert ook een afstandsbediening voor eenvoudige bediening.

FAQ

Welke energie-efficiëntieklasse is dit apparaat toegekend?

Dit is een mobiele airconditioner met energie-efficiëntieklasse A.

Heeft dit model wielen?

Ja, de fabrikant heeft wielen geïnstalleerd, dus het is geen enkel probleem om de mobiele airconditioner gewoon van A naar B in een ruimte te rollen. De wielen zijn uiteraard ook voorzien van een bijbehorend veiligheidsmechanisme.

Zijn er bedieningselementen op de airconditioner zelf?

Naast de afstandsbediening kunt u ook de verschillende bedieningselementen op het apparaat zelf gebruiken om de functies te selecteren. Stel dus de gedetailleerde airconditioning in of kies voor de ontvochtigings- en ventilatiemodus, zodat u dit model eenvoudig kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren.

Bekijk de dagprijs

Monzana 4-in-1 airconditioner met luchtkoeler en ventilator

Monzana 4 in 1 airconditioner

Bekijk de dagprijs

De mobiele airconditioner van Monzana combineert vier functies om een aangenaam binnenklimaat te garanderen. Het bestaat uit een luchtbevochtiger, een airconditioner en een ventilator. De verdamping van het water in de 7-liter tanks zorgt voor een verfrissende luchtstroom die in de ruimte terechtkomt. Aan de onderzijde van het apparaat bevinden zich vrij beweegbare zwenkwielen die het transport vergemakkelijken. U kunt ook drie vermogensniveaus instellen of een automatische draaibeweging toevoegen. Op deze manier past de luchtkoeler zich aan de huidige ruimtecondities aan.

Met een maximale luchtstroom van 380 kubieke meter per uur en een verdampingscapaciteit van 800 milliliter per uur staat deze airconditioner op het vaste middenveld. Het gepatenteerde systeem van stoffilter en waterfilter reinigt de lucht in de ruimte en zorgt voor een economische werking. Naast de airco-eenheid worden twee koelbatterijen en een Duitstalige handleiding meegeleverd. De automatische richtingaanwijzer kan optioneel worden uitgeschakeld. Als alternatief kunt u de driedimensionale luchtstroomregeling via de lamellen van de Monzana airco-eenheid gebruiken.

FAQ

Werkt de Monzana 4-in-1 airconditioner op batterijen?

Nee. Deze airconditioner moet van stroom worden voorzien.

Hoe lang heeft de Monzana 4-in-1 airconditioner nodig voor een ruimte van 20 vierkante meter?

De fabrikant kan hier geen exact cijfer geven. De koelcapaciteit is immers afhankelijk van de ruimte en de buitentemperatuur. De mobiele units kunnen een vast geïnstalleerd airconditioningsysteem niet bijhouden.

Hoe luid is de Monzana 4-in-1 airconditioner?

Zoals uit de klantbeoordelingen blijkt, draait de airconditioner op ongeveer 56 decibel. De gebruikers moeten eerst wennen aan het volume.

Wat is het stroomverbruik van de Monzana 4-in-1 airconditioner?

Deze airconditioner verbruikt 75 watt, wat te vergelijken is met een oude gloeilamp.

Bekijk de dagprijs

De'Longhi PAC AN112 stille airco met milieuvriendelijke koelvloeistof

De'Longhi PAC AN112 stille airco

Bekijk de dagprijs

De De'Longhi PAC AN112 stille airconditioner heeft een maximale koelcapaciteit van 2,9 kilowatt en het volume is slechts 50 decibel. De fabrikant benadrukt de stille functie in de productbeschrijvingen. Op dit niveau moet de airconditioner bijzonder stil draaien, wat het een geschikt apparaat voor de slaapkamer maakt. De bediening wordt vergemakkelijkt door het heldere LC-display met een verlicht display waarop u alle functies kunt instellen en wijzigen.

De'Longhi gebruikt een innovatieve, gepatenteerde technologie voor zijn airconditioningsysteem. Hierdoor kan de airconditioner de temperatuur en de luchtvochtigheid automatisch aanpassen aan de omstandigheden in de ruimte. Dit is ontworpen om een optimaal comfort op de lange termijn te garanderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze airconditioner is ingedeeld in energie-efficiëntieklasse A+ en het extra condensatiewater via een lucht-lucht-systeem gebruikt. In de meeste airconditioners komt het condenswater buiten terecht of wordt het opgevangen in een container. De De'Longhi PAC AN112 stille airconditioner recirculeert het condensaat om het te gebruiken voor het koelen van de condensor. Alleen de resterende waterdamp wordt via de slang naar buiten afgevoerd.

Welke koelvloeistof is milieuvriendelijk? Het lijkt triviaal om over energie-efficiëntie en ecologische betekenis te spreken als we het over een koudemiddel hebben. Toch zet De'Longhi een stap in de richting van milieuvriendelijke koelvloeistof en gebruikt het R290. Het zou een lager effect hebben op het broeikaseffect. Toch moet u alleen een airconditioner gebruiken als dat nodig is bij warme temperaturen.

FAQ

Is de De'Longhi PAC AN112 stil?

Het merendeel van de gebruikers is volgens de beoordelingen zeer tevreden. Sommigen hebben de airconditioner 5 meter van het bed geplaatst en kunnen zonder problemen slapen.

Wat is de diameter van de uitlaatslang?

De slang heeft een diameter van 12,7 centimeter en meet 130 centimeter als hij wordt uitgetrokken.

Wat is de onderhoudsbehoefte van de De'Longhi-airconditioner?

Je moet het achterste filter elke week schoonmaken. Verwijder aan het einde van het seizoen het condenswater.

Schakelt de PAC AN112 vanzelf uit?

Zodra de gewenste temperatuur boven de ingestelde waarde komt, schakelt de compressor in en begint hij te koelen. Het hele proces kan zich met onregelmatige tussenpozen herhalen.

Bekijk de dagprijs

Hoe werkt een airco precies?

Een goed airconditioningsysteem vervult de functies verwarmen, bevochtigen, koelen en ontvochtigen. Als een van deze functies ontbreekt, dan is het geen volledige airconditioner, maar een gedeeltelijke airconditioner of gewoon een ventilatiesysteem.

De taken van een airconditioningsysteem

Als er airconditioning in de ruimte gewenst is, moet de energie van de ene plaats naar de andere worden verplaatst. Wanneer de airconditioner afkoelt, onttrekt hij warmte aan de lucht in de ruimte. Daarbij geeft hij de warmte via de condensor en het koelcircuit af aan de buitenwereld. Ongeacht de interne of externe invloeden, is de belangrijkste taak van de airconditioner om voor een optimaal binnenklimaat te zorgen.

Airconditioning is dus een proces van luchtbehandeling. In een airconditioningsysteem worden verschillende processen gebruikt:

 • Verwarming van de kamerlucht
 • Het koelen van de kamerlucht
 • Vernieuwing van de kamerlucht
 • Luchtreiniging
 • Ontvochtigen en bevochtigen van de kamerlucht

De systemen, die lucht- of waterdragend zijn, maken gebruik van oppervlakteverwarmingssystemen en oppervlaktekoelingssystemen bestaande uit met water gevulde kamers. De centrale componenten zorgen voor de airconditioning van de van buitenaf toegevoerde lucht. Deze temperen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren de lucht die in het interieur komt. Dit zorgt voor de grootst mogelijke flexibiliteit in de klimaatregeling van de afzonderlijke ruimten en gebouwonderdelen.

In zeer grote ruimtes worden de alleen-lucht-systemen gebruikt. De airconditioning wordt geregeld door de toegevoerde lucht. Deze systemen zijn met name geschikt als de met water gevulde oppervlaktesystemen hinderlijk zouden zijn. In theaters, warenhuizen en grote montageruimtes vertrouwen de exploitanten op deze modellen.

Er is ook het gedecentraliseerde lucht-koelmiddelsysteem. Dit is een combinatie van een enkel kanaalsysteem met constante luchttoevoer en een splitsysteem. Het bestaat uit een binnenste gedeelte (verdamper), dat de warmte aan de ruimte onttrekt, en een buitenste gedeelte (condensor), dat de warmte aan de omgeving afgeeft. Een splitsysteem kan de lucht in slechts één ruimte koelen. De buitenluchttoevoer wordt verzorgd door een KSV-systeem.

Hoe een monoblok airconditioner werkt

Een compressor zuigt het gasvormige koelmiddel aan en comprimeert het tot de temperatuur stijgt. Het verwarmde maar nog steeds gasvormige koudemiddel gaat door de compressor naar de condensor. De condensor koelt het koudemiddel met behulp van de buitenlucht, het condenseert en wordt vloeibaar. Het staat nog steeds onder hoge druk en het airconditioningsysteem stuurt het koelmiddel via de expansiemodule terug naar de verdamper.

Een ventilator zuigt de warme kamerlucht aan en blaast deze over de verdamper, waardoor de lucht afkoelt. De op deze manier gekoelde lucht stroomt dan terug naar de kamer. De vloeibare koelvloeistof verdampt, de daarvoor benodigde energie komt van de warmte van de oorspronkelijke kamerlucht. Omdat de koelvloeistof nu weer gasvormig is, gaat deze terug naar de compressor voor compressie.

Het hele systeem is hermetisch afgesloten, zodat er geen koelvloeistof verloren gaat. Wanneer het airconditioningsysteem moet worden verwarmd, draait het koelmiddelcircuit om.

Hoeveel kost een goede mobiele airco?

Voor minder dan 100 euro zijn er starters beschikbaar. Deze mobiele airconditioners hebben echter ook nadelen ten opzichte van de duurdere modellen vanaf 400 euro. U moet overwegen welke van de modellen voor u geschikt is. In deze context spelen de gebruiksperiode, het gebruiksdoel en de persoonlijke eisen die aan de werking van de airconditioners worden gesteld, een centrale rol. Tot slot moet u er rekening mee houden dat solide modellen ongeveer 250 euro kosten. Dit zijn merkeenheden van gerenommeerde fabrikanten.

Voor wie is een airconditioner de juiste aankoop?

Een airconditioner is een verstandige aankoop voor u als u ook in het warme en warme seizoen een aangenaam binnenklimaat wilt hebben. Door de verschillende filters die in deze units zitten, is er een reinigende werking die bijdraagt aan het algemene welzijn. Het optimale ruimteklimaat voor een persoon om zich comfortabel te voelen ligt in het temperatuurbereik tussen 22 en 24 graden - met een relatieve luchtvochtigheid van 45 tot 55 procent.

Waarmee moet rekening worden gehouden bij de aankoop van mobiele airco?

 1. Volume: Tijdens het gebruik kunnen de airconditioners zeer luid worden. Tot 65 decibel is niet ongewoon. Een dergelijk volume kan worden vergeleken met de werking van een draaiende naaimachine. Dit geeft een indruk van hoe luid een mobiele airconditioner werkt als hij op een vergelijkbaar niveau werkt. Passend daarbij zijn er airconditioners met de stille modus. Met dergelijke functies draaien de airconditioners aangenaam stil. Sommige luchtverfrissers combineren ook een slaapfunctie.
 2. Luchtkoeling of koeling met behulp van koelvloeistof? De basistechnologie van mobiele airconditioners verschilt in termen van luchtkoeling of het koelen van de lucht in de ruimte met behulp van speciale koelvloeistoffen of waterluchtkoeling. Bij veel ontwerpen moet u rekening houden met de afvoer van condenswater dat tijdens het koelen ontstaat.
 3. Bedrijfskosten en energie-efficiëntie: Een airconditioner verbruikt veel energie. Let op de bedrijfskosten als u kiest voor een kleinere airconditioner. Airconditioners met een goede energie-efficiëntie kosten tussen de 25 en 30 cent per uur om te draaien. Het beste is om een airconditioner te kopen die punten scoort op het gebied van energie-efficiëntie. Van A tot A+++ in de energie-efficiëntieklasse scoren zuinige airconditioners punten met lagere elektriciteitskosten.
 4. Temperatuurverschillen: Om circulatieproblemen te voorkomen, moet u de kamers niet te veel laten afkoelen. Het temperatuurverschil tussen het huis en de omgeving mag niet groter zijn dan 6 graden Celsius. Anders drogen de slijmvliezen uit en loop je het risico om verkouden te worden.
 5. Grootte en gewicht: Een ander belangrijk aankoopcriterium voor een airconditioner is de grootte en het gewicht. In het geval van een mobiel apparaat kan een licht gewicht en klein formaat een voordeel zijn; u kunt het apparaat dan immers gemakkelijker naar een andere ruimte verplaatsen. De gemiddelde afmeting is 90 x 50 x 30 cm. Het gewicht voor monoblok-koelunits ligt tussen 11 en 30 kg, en 27 tot 50 kg voor inverter-splitunits.

Zijn mobiele airconditioners gezond?

Mobiele airconditioning vergelijking

In principe bevat de lucht in ruimten met airconditioners met onderhoud minder bacteriën dan de normale kamerlucht, die allergenen, stof of vuildeeltjes bevat. Ventilatiesystemen met een geschikt filter bereiken vergelijkbare resultaten. Om goed te kunnen functioneren moeten de airconditioningsystemen regelmatig worden onderhouden.

Als dit wordt verwaarloosd, kunnen ziektekiemen en bacteriën zich ontwikkelen. Als u merkt dat de lucht onaangenaam ruikt bij het bedienen van een klein airconditioningsysteem, kan dit wijzen op allergene ingrediënten. In dit geval is het raadzaam om het apparaat volledig uit te schakelen of om onderhoud uit te voeren.

Welke soorten airconditioners zijn er?

Er is een fundamenteel verschil tussen split airconditioners en mobiele airconditioners. Met een mobiele airconditioner profiteert u van maximale flexibiliteit. U kunt de Ice-Cooler in elke kamer installeren. Binnen deze onderverdeling zijn er nog meer verschillen:

 • Centrale - Airconditioning
 • Gedecentraliseerde airconditioningsystemen
 • Gesplitste airconditioning
 • Monoblok airconditioning
 • Omvormer airconditioningsysteem
 • Venster airconditioners

Centrale airconditioningsystemen voor gebouwen

In een centraal airconditioningsysteem is een enkele unit verantwoordelijk voor het koelen en conditioneren van de lucht. Alle ruimtes in een gebouw die gekoeld moeten worden, zijn via luchtkanalen op het systeem aangesloten. In nieuwe gebouwen wordt in de planningsfase al rekening gehouden met dergelijke systemen en is aanpassing achteraf meestal niet haalbaar.

voordelen

 • Energiezuiniger dan gedecentraliseerde airconditioners
 • Individuele controleerbaarheid van de kamers
 • Minder geluidsoverlast dan in decentrale installaties door gecentraliseerde installatieonderdelen en geluidsisolerende kleppen
 • Betere luchtuitwisseling

nadelen

 • Hoge aankoopkosten in het hele gebouw
 • Hogere onderhoudsvereisten voor hygiënisch gebruik
 • Probleem met de installatie achteraf

Gedecentraliseerde airconditioningsystemen

Een gedecentraliseerd airconditioningsysteem werkt meestal maar voor één ruimte en regelt hier het ruimteklimaat.

voordelen

 • Gemakkelijkere aanpassing achteraf mogelijk
 • Goedkoper in aanschaf dan centrale airconditioningsystemen
 • Mobiliteit mogelijk waar nodig

nadelen

 • Verschillende airconditioners voor meerdere kamers
 • Minder energiezuinig dan centrale airconditioningsystemen

Een splitsysteem of een blowerconverter zijn voorbeelden van een gedecentraliseerd airconditioningsysteem. Deze systemen zijn niet hetzelfde als airconditioners in de ruimte, maar het ontwerp lijkt er wel op. Als u meerdere kamers in een gebouw wilt laten klimatiseren, heeft u meerdere van deze units nodig. Decentrale airconditioners worden gebruikt in gebouwen die al gebouwd zijn omdat je ze gemakkelijk kunt aanpassen.

Gesplitste airco-eenheid

Een split airconditioner is een systeem dat permanent aan de wand wordt gemonteerd. U hoeft de afvoerluchtslangen niet apart te leggen. Door zijn flexibiliteit en eenvoudige installatie kiezen veel consumenten voor een mobiele airconditioner. Deze eenheden zijn meestal aanzienlijk goedkoper.

voordelen

 • Buiten- en binnenunit met aansluitslang
 • Gemakkelijk te installeren en de lucht naar buiten te leiden
 • Flexibel in gebruik
 • Compressor in de buitenunit met lage geluidsoverlast
 • Duurzame oplossing

nadelen

 • Hoge bijkomende kosten tijdens de werking
 • Extra ruimte nodig voor de slangaansluiting

Voor- en nadelen van monoblokapparaten

De monoblokapparaten zijn goedkoper in aanschaf, ook al zijn ze niet geschikt voor permanent gebruik. U kunt deze airconditioner zonder extra kosten en bouwkundige maatregelen opstellen. In termen van efficiëntie staan ze echter achter de meeste gesplitste eenheden en koelen ze veel luider.

voordelen

 • Alle afzonderlijke onderdelen gecombineerd in één apparaat
 • Ongecompliceerde, mobiele oplossing
 • Variabele installatie
 • Hang de slang uit het raam - geen doorbraak nodig.

nadelen

 • Hoger energieverbruik
 • Venster voor de uitlaatslang
 • Luider tijdens het gebruik
 • De koelcapaciteit als geheel is niet erg efficiënt

Omvormer airconditioning

Een inverter unit is een verdere ontwikkeling van de klassieke split airconditioner. Een split airconditioner werkt meestal met eenvoudige thermostaten voor de ruimtebewaking.

voordelen

 • Koelcapaciteit traploos
 • Behoud van een gelijkmatige kamertemperatuur
 • Energie-efficiënt
 • Lagere geluidssterkte

nadelen

 • Duurder om te kopen
 • Leidingen tussen het buitenste gedeelte en het binnenste gedeelte moeten permanent door de muur van het huis worden gelegd.
 • Hoger energieverbruik met een langdurig constant hoog koelvermogen

De apparaten met omvormertechnologie regelen de temperatuur zachter dan een apparaat met thermostaten. De koelcapaciteit kan traploos worden ingesteld. Het apparaat schakelt slechts langzaam uit en schakelt weer net zo langzaam in. Dit zorgt ervoor dat de kamertemperatuur constanter blijft. Eenheden met invertertechnologie verbruiken minder energie. De aankoopkosten zijn echter hoger.

Venster airconditioners

Er zijn compacte ruimte airconditioners die de benodigde technologie in één behuizing bevatten. Ze kunnen direct aan een muur of in een raam worden gemonteerd. U kunt deze units ook gewoon als mobiele versie in een kamer plaatsen. Raam-airco's worden gebruikt in appartementen en motels; ze worden gemonteerd op de muur of een raam en zijn verbonden met de buitenwereld.

voordelen

 • Warmteafvoer door directe montage in wand en/of venster
 • Minder stroomverbruik dan draagbare monoblokapparaten
 • Minder geluidsoverlast dan een airconditioner met uitlaatgasslang

nadelen

 • Niet geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes tegelijk
 • Volume
 • Wanddoorbraak voor raamairconditioners

Aangezien de apparaten aan de wand of het raam worden gemonteerd, is er geen uitlaatslang nodig voor de warmteafvoer. Dit verhoogt de koelefficiëntie en de units verbruiken minder energie. Dit voordeel is echter ook een nadeel, aangezien een muurdoorbraak noodzakelijk is voor de installatie.

Als uw verhuurder niet toestaat dat u door de muur heen breekt, zijn deze units niet geschikt. Een ander nadeel is dat de luidste componenten van de airconditioning nog steeds in de ruimte aanwezig zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een mobiele airco?

Studies hebben aangetoond dat de concentratie en de prestaties bij hoge temperaturen dalen. Volgens deze studies worden airconditioningsystemen vooral gebruikt in kantoren en recreatieruimtes. Mobiele airconditioners hebben het voordeel dat ze vrij eenvoudig te installeren zijn. Bovendien kunnen apparaten van dit type flexibel in de kamer worden geplaatst en overal in huis worden geïnstalleerd. Veel modellen hebben wielen en kunnen worden meegenomen.

Bij aankoop is een vrij hoge aankoopprijs te verwachten. Bovendien kunnen mobiele airconditioners muteren in een echte stroomverslinder. Als deze apparaten in de zomer regelmatig worden gebruikt, ontstaan er hogere bedrijfskosten.Het is niet ongewoon dat consumenten die de economische werking van een airconditioningsysteem niet erg belangrijk vinden, klagen over extra kosten van meer dan 100 euro. Bij sommige airconditioners is het volume een duidelijk nadeel. Daarom moet u kiezen voor een compacte unit die koelt met een laag decibelniveau.

Mobiele airconditioners met en zonder afvoerlucht-slang: Wat te overwegen?

Veel gebruikers hebben kritiek op de installatie van de uitlaatslang, zonder welke de airconditioner niet kan worden bediend. Vooral de apparaten in de lage prijsklasse zijn afhankelijk van deze slang, die u door het raam naar buiten leidt. Koeling genereert immers warmte die je niet in de kamer wilt hebben. Het werkingsprincipe is gebaseerd op de uitlaatgasslang. Wie dat niet doet, verspilt de kostbare energie en produceert geen merkbaar verkoelend effect.

Er zijn speciale airconditioners die met twee slangen afkoelen. De ene slang zuigt de verse lucht van buiten naar binnen, terwijl de andere de warme lucht naar buiten leidt. Dergelijke systemen werken meestal efficiënt. Bij deze modellen moet je echter twee afvoerluchtslangen tegelijk uit het raam hangen.

Zijn er alternatieven voor mobiele airconditioning?

Zelfs onafhankelijk van het gebruik van een mobiele airconditioner is het raadzaam om tijdens de warme maanden van het jaar voor een optimale airconditioning te zorgen. Overdag moet u de ramen sluiten en de luiken laten zakken. s Avonds is er de mogelijkheid om alle kamers uitgebreid te luchten. Als mobiele airconditioners te duur voor u zijn, moet u kiezen voor een klassieke ventilator. Intussen zijn er zeer goedkope ventilatoren die kunnen worden gedraaid en een aangenaam verkoelend effect hebben.

Waar worden airconditioningsystemen het meest gebruikt?

De meeste airconditioners in dit land worden gebruikt op plaatsen waar mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen: De werkplek. In grote bedrijven zijn airconditioningsystemen nu de norm. Nog voor de start van de bouw van een nieuwe supermarkt, kantoorgebouw of fabrieksgebouw zijn de plannen voor een centraal airconditioningsysteem geïntegreerd.

Maar ook in particuliere huishoudens zijn airconditioningsystemen niet langer een zeldzaamheid. Aangezien het klimaat op onze breedtegraden meestal gematigd is, worden de klimaatregelingsystemen niet van meet af aan gepland, waardoor in de meeste gevallen gedecentraliseerde klimaatregelingsystemen achteraf worden ingebouwd.

Tips voor de juiste werking van een airconditioningsysteem

Een airconditioningsysteem is een technisch zeer hoogwaardig en complex product. Natuurlijk kunnen er tijdens het gebruik problemen ontstaan. Ook een regelmatige inspectie en onderhoud ontbreekt niet. We hebben een aantal belangrijke dingen verzameld.

Kunt u een airconditioningsysteem installeren zonder een specialist?

Als u van plan bent om een centraal of decentraal airconditioningsysteem te installeren dat een vaste plaats heeft in de ruimte of in het huis, is het niet mogelijk om een gespecialiseerd bedrijf in bedrijf te nemen. Bovendien heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig van de verhuurder, of zelfs van de gemeente. De hier gepresenteerde mobiele oplossingen zijn echter ontworpen om zonder installatie te werken. Meestal heeft u hiervoor geen specialist nodig.

Wat zijn de oorzaken van storingen?

Als uw airconditioner stopt met koelen, zijn er twee eenvoudige oorzaken:

 • De filters zijn niet meer schoon
 • U moet de koelvloeistof vervangen

De filters kunnen worden gereinigd of vervangen en zelfs de juiste koelvloeistof mag geen probleem zijn. Als geen van beide methoden tot het gewenste resultaat leidt, is de enige optie het raadplegen van een specialist.

Welk koelmiddel heeft mijn airconditioningsysteem nodig?

Het koudemiddel is een van de doorslaggevende factoren in een airconditioningsysteem. U moet ervoor zorgen dat het zo klimaat- en milieuvriendelijk mogelijk is wanneer u het koopt. Alleen de systemen die ijs als koelvloeistof gebruiken, hebben geen negatieve invloed. U moet er echter rekening mee houden dat het ijs geleidelijk aan smelt en dat u het zult moeten vervangen. Dergelijke units kunnen ook worden bediend met koelaccumulatoren. Airconditioners met ijskoeling verbruiken zeer weinig energie, wat een ander voordeel is.

Ontsmetting van een airconditioner

U moet een airconditioner van tijd tot tijd desinfecteren, omdat er zich veel bacteriën en schimmels ophopen. Er zijn sprays voor dit doel, die u kunt gebruiken om de verdamper en het ventilatiesysteem van het systeem te reinigen. Zo krijg je altijd frisse en kiemvrije lucht. Het ventilatiesysteem blijft hygiënisch schoon en er kunnen zelfs geen onaangename geuren ontstaan. De juiste sprays kunt u meestal rechtstreeks bij de fabrikant van de airconditioning verkrijgen.

Hoe desinfecteer je een monoblok airconditioner?

Leg wat kranten of karton onder de airconditioner, want de reinigings- en desinfectiesprays zijn gemaakt van schuim en u vervuilt anders de vloer. Verwijder nu de pollenfilter van het systeem en spuit het schuim in de aircoslang.

 1. Zet het systeem op het hoogste niveau
 2. Na 15 seconden opnieuw spuiten
 3. Herhaal deze procedure meerdere malen
 4. Na de laatste spuitbeurt moet u de kamer verlaten en de deur op slot doen...
 5. Na 10 minuten kunt u teruggaan naar de kamer en alle ramen openen voor ventilatie.
 6. De geur zou volledig moeten zijn verdwenen na het luchten

FAQ: De 10 meest gestelde vragen en antwoorden over mobiele airconditioning

1) Wat is een airco split unit?

De splitunit bestaat uit twee delen. De binnenunit zuigt de ruimtelucht aan en zorgt voor filtering en koeling. De tweede unit is de buitenunit met een koelcompressor. Een slangpijp zorgt voor de noodzakelijke verbinding tussen de componenten. Er zijn mobiele split units in dit gebied, maar deze zijn nog steeds de uitzondering.

2) Wanneer werd het eerste airconditioningsysteem uitgevonden?

Het eerste functionele airconditioningsysteem hebben we te danken aan W.H. Carrier. Deze airconditioner werd gelanceerd in 1911. Nash en Studebaker brachten in 1938 de eerste airconditioners voor auto's uit en luidden een nieuw tijdperk in.

3) Wat is een verdamper airconditioner?

Het koelmiddel in een verdamper verandert in een gasvormige toestand, waar het kookt en temperaturen onder het vriespunt bereikt. De verdamper onttrekt de benodigde energie aan de omgevingslucht. Hierdoor wordt de lucht gekoeld en stroomt deze terug naar het interieur. In combinatie met de gekoelde lucht en de zwevende deeltjes die zich in de lucht bevinden, bezinkt het condenswater op de verdamper. De verdamper koelt en ontvochtigt de lucht. Tegelijkertijd verwijdert het vuildeeltjes en zwevende stoffen uit de ruimte om een gunstig binnenklimaat te garanderen.

4) Wat doet de condensor in het airconditioningsysteem?

Het koudemiddel staat onder een relatief hoge druk. De condensor leidt het koelmiddel door de airconditioner. Het koelmiddel koelt af en verandert van een gasvormige naar een vloeibare toestand. Op basis van zijn functie wordt de condensor condensator en warmtewisselaar genoemd.

5) Wat kost het om een airconditioner achteraf aan te passen?

Het kopen van een mobiele airconditioner is eenvoudiger dan het kopen van een airconditioner die u eenvoudigweg op het lichtnet aansluit en installeert. Als u uw voertuig achteraf laat voorzien van een ventilatie- en airconditioningsysteem, moet u tot 1.500 euro investeren, afhankelijk van de werkplaats en het model.

6) Hoe werken mobiele airconditioners?

Waar het niet zinvol is om een vast airconditioningsysteem te installeren, worden draagbare airconditioners gebruikt. In principe koelen de airconditioners de lucht in gesloten ruimten. In vergelijking met de plafondventilator of -ventilator is de airconditioner in staat de temperaturen te verlagen. Het apparaat zuigt de warme kamerlucht aan en koelt deze af met een koelmiddel. In de verdamper daalt de druk en ook de temperatuur.

Het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur mag niet hoger zijn dan zes graden Celsius. Al het andere kan leiden tot circulatieproblemen of verkoudheid.

7) Hoeveel kost een airconditioner in elektriciteit?

Als we uitgaan van een huidige elektriciteitsprijs van 28 cent per kilowattuur en de airconditioner ongeveer 350 uur per jaar draait, dan wordt dit gebruik direct doorberekend in de energierekening. Afhankelijk van het elektriciteitsverbruik kost een gesplitste eenheid iets minder dan 80 euro en een kleine mobiele eenheid tot 130 euro. Dit zijn indicatieve en niet bindende waarden.

8) Wat is een multi-split airconditioningsysteem?

Met split airconditioners sluit u meerdere binnenunits aan op één buitenunit. In deze context ontstaan ook andere toepassingen, zoals de Quattro-, Trio- en Duo-Multi-Split-systemen.

9) Kan ik zelf een splitsysteem installeren?

U mag in geen geval zelf grotere airconditioningsystemen plannen en installeren. Volgens de Duitse garantiewetgeving zou het gespecialiseerde bedrijf niet aansprakelijk zijn als u het ventilatiesysteem zelf zou installeren. Bij complexe systemen gaan aanschaf en installatie hand in hand. U stelt zelf mobiele airconditioners op en voert de installatie uit.

10) Heeft een airconditioningsysteem een lektest nodig?

De nieuwe verordening geldt sinds 2015. In dit verband heeft de wetgever uitgebreide eisen toegevoegd. Sinds 2017 zijn alle exploitanten van airconditioningsystemen met R 410A verplicht een lektest uit te voeren vanaf een vulhoeveelheid van 2,4 kilogram. Als de vulhoeveelheden van het koudemiddel boven de grenswaarden liggen, is er ook een verplichting om de testresultaten te registreren en op te slaan.

Lijst met beste mobiele airco 2022: Vind uw beste mobiele airconditioningsysteem

 • TROTEC PAC 3500 S - Mobiele airco
 • De'Longhi Pinguino PAC AN112 - Mobiele Airco - Wit
 • TROTEC mobiele airco PAC 2010 SH
 • Pro Breeze mobiele airco
 • Mobiele Airco DeLonghi PAC N77 ECO voor kamers tot 70 vierkante meter
 • TROTEC 1210002006 PAC 2010 E - mobiele airco met 3-in-1-functie
 • Comfeè Eco Friendly Pro - Mobiele Airco
 • Delonghi Pinguino PAC CN93 ECO - Mobiele Airco
 • ARGO RELAX STYLE mobiele airco
 • De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO - Mobiele airco
 • Monzana 4-in-1 airconditioner met luchtkoeler en ventilator
 • De'Longhi PAC AN112 stille airco met milieuvriendelijke koelvloeistof