logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste mobiele split airco kopen, aanbieding en review

Afgelopen zomer zorgden recordtemperaturen ervoor dat 35% van de Belgen op roodgloeiend stond. Met de mobiele split airco kunt u thuis koel blijven. Stiller dan een vaste airconditioner en veel efficiënter dan een ventilator, bestaat het toestel uit 2 eenheden. Naast de airconditioning van een meer of minder grote ruimte, afhankelijk van het vermogen, hebben sommige modellen een omkeerbare functie.

Remko RKL 495 DC S-Line:
De beste mobiele split airco in 2024

Remko RKL 495 DC S-Line

Bekijk de prijs

De Remko RKL 495 DC S-Line heeft het allemaal: een koelvermogen van 4.300 W, een luchtdebiet van 550 m³/u, een groot oppervlak... U kunt de timer van deze mobiele split airco tot 24 uur programmeren.

De Remko RKL 495 DC S-Line, gemaakt in Europa, heeft 3 snelheden en invertertechnologie. Ondanks zijn afmetingen van 33,5 x 47 x 69,5 cm is het mobiele toestel gemakkelijk te verplaatsen dankzij de aanwezigheid van wielen. Met zijn koelvermogen van 4.300 W kan hij een oppervlakte van 80 m² bestrijken, met een luchtdebiet van 550 m³/h.

Het digitale display geeft informatie over de temperatuur en de bedrijfstoestand van het toestel. Het model maakt ook indruk met zijn moderne design. De nuttige koelleiding is 2,3 m lang en kan snel worden gescheiden of verbonden. Naast de programmeerbare timer van 24 uur is de luchtuitlaat traploos regelbaar.

Euromac AC 2400:
De beste instapmodel mobiele split-airconditioner

Euromac AC 2400

Bekijk de prijs

Het krappe interieur van een camper heeft niet veel luchtstroom nodig. De AC 2400 mobiele split airco is perfect voor dit type woning. Zijn eenvoud en lage geluidsniveau zijn het vermelden waard.

De Euromac AC 2400 is ideaal voor gebruik in een camper. Deze unit, die perfect geschikt is voor mobiele koeling, bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit heeft een LCD-display en een timer die voor maximaal 24 uur kan worden ingesteld. De automatische condensaatafvoer naar de buitenunit en de compactheid van de unit worden gewaardeerd.

De mobiele split-airconditioner werkt op elke 230 V-voedingsbron en koelt de lucht tot tussen 16 en 35 °C. Het geluidsniveau schommelt tussen 50 en 55 dB, wat nog redelijk is voor een toestel van dit type. Jammer dat het koelvermogen 750 W bedraagt en dat de verbindingslijn tussen de twee eenheden nauwelijks 1 m lang is.

Trotec PAC 4600:
De beste high-end mobiele split airco

Trotec PAC 4600

Bekijk de prijs

Naast de 3 snelheden die gewoonlijk worden aangeboden, heeft de Trotec PAC 4600 een automatische snelheid. Het luchtdebiet van deze mobiele split-airconditioner varieert van 380 tot 600 m³/h met een koelvermogen van 4600 W.

De Trotec PAC 4600 heeft een maximaal vermogen van 4.300 W en een luchtdebiet van 380 tot 600 m³/h. Deze mobiele split-airconditioner heeft 3 regelbare snelheden en 1 automatische snelheid. Wat de prestaties betreft, is de eenheid 50% efficiënter dan een monobloc airconditioner. Naast de 24-uurs timer biedt hij een draaibare luchtuitlaat met zwenkfunctie.

Het koelvermogen bedraagt 4.600 W, met een koelvermogen van bijna 15.700 BTU/u. De Trotec PAC 4600 is geschikt voor ruimtes tot 120 m³, werkt tussen 16 en 30 °C en ontvochtigt met een snelheid van 1,8 L/u. We hadden graag R32 koelmiddel gehad in plaats van R410A. Tenslotte is de pijp tussen de twee eenheden 3 m lang, waarvan 2,3 m bruikbaar is.

Rexair C15000N :
Het beste alternatief

Rexair C15000N

Bekijk de prijs

Als opvolger van de C15000 INV, heeft de Rexair C15000N gelijkaardige kenmerken: 80 tot 100 m² maximale overdekte oppervlakte, luchtdebiet van 550 m³/u, 24-uurs timer... Het koelmiddel R410A is vervangen door R32.

De Rexair C15000N kan een oppervlakte van 80 tot 100 m² koelen of ontvochtigen, met een luchtdebiet van 550 m³/h. Net als bij andere krachtige mobiele split-airconditioners is de binnenunit 69,5 cm hoog. Wij waarderen het dat de verkoper een vakman aanbiedt voor installatie en inbedrijfstelling. Bovendien kunt u hem aan de muur bevestigen.

Dit model is de opvolger van de C15000 INV. Het grootste verschil tussen de twee is dat de Rexair C15000N R32 vloeistof gebruikt in plaats van R410A. Het toestel is uitgerust met invertertechnologie. Een koelmiddelverbinding van 2,3 m wordt gebruikt om de binnenunit met de buitenunit te verbinden. Een infrarode afstandsbediening is inbegrepen en u kunt de timer instellen op 24 uur.

Hoe kiest u uw mobiele split airco?

mobiele split airco

Criterium nr. 1: De macht

Net als bij andere types airconditioners is het vermogen van primair belang bij de keuze van een mobiele split-airconditioner. Hoe hoger het vermogen, hoe lager de koeltemperatuur en hoe hoger het geluidsniveau. In het algemeen varieert het van 750 tot 5.000 W voor de duurste modellen.

De luchtstroom of het koelvermogen houdt rechtstreeks verband met het vermogen van een mobiele split-airconditioner. Een model van 4.300 W heeft bijvoorbeeld een luchtstroom van 500 m³/h of meer en een koelcapaciteit van ongeveer 15.500 BTU/h. Het gebruikte koelmiddel (R32 of R410A) bepaalt ook het rendement van een mobiele split-airconditioner.

Criterium nr. 2: De overdekte oppervlakte

Kies uw mobiele split airco op basis van de grootte van de ruimte waar u hem wilt gebruiken. Hoe hoger het vermogen, hoe groter het bestreken gebied. Kleinere modellen zijn vooral bedoeld voor kamers van minder dan 15 m² en campers. Krachtige modellen bestrijken 80 tot 110 m², of zelfs meer als het om een industrieel apparaat gaat.

Sommige fabrikanten geven niet de oppervlakte van de kamer aan, maar het volume. Om u een idee te geven van de grootte van de ruimte: een mobiele split-airconditioner van 4.300 W kan een ruimte van 120 m³ koelen en bevochtigen. Een groot oppervlak betekent echter een energieverslindend toestel. Uw elektriciteitsrekening kan daaronder lijden.

Criterium 3: Temperatuurbereik

Een airconditioner is efficiënter dan een ventilator. Bij warm weer roert een ventilator de warme lucht gewoon op. De airconditioner is nog steeds het enige apparaat dat de temperatuur in een kamer echt kan verlagen. Wij zijn allen geïnteresseerd in de laagste temperatuur die wordt geregistreerd wanneer de airconditioner draait.

Voor een mobiele split-airconditioner ligt het temperatuurbereik meestal tussen 16 en 30°C. Hoe lager deze temperatuur, hoe duurder en energieverslindender het toestel zal zijn. En welk type airconditioner u ook kiest, het duurt uren voordat het de beroemde 16°C bereikt. Maar sommige mobiele split aircos besparen u 2°C in 30 minuten.

Criterium 4: Controlemogelijkheden

Elke split-airconditioner bestaat uit twee units die met elkaar verbonden zijn door een verbindingsleiding. De buitenunit wordt aan de muur gemonteerd en de grotere binnenunit is vaak voorzien van wielen. Deze laatste heeft een bedieningspaneel met LCD-scherm en een infrarood-afstandsbediening.

In de meeste gevallen kunt u de timer, d.w.z. de looptijd, instellen tot maximaal 24 uur. De split-airconditioner biedt 3 snelheden voor luchtstroom en koelvermogen. Er zijn zelfs modellen met automatische snelheid. Slechts enkele mobiele split-airconditioners hebben een verwarmingsfunctie.

Enkele of split airconditioner?

De mobiele split airco zal op lange termijn voordeliger zijn. De lawaaierige eenheid bevindt zich buiten, wat de geluidsoverlast beperkt. Bovendien is de binnenunit discreter in vergelijking met een airconditioner met enkelvoudige verpakking. Met hetzelfde vermogen zal een split-airconditioner efficiënter zijn dan een airconditioner met enkelvoudige panelen.

Onze mening over Remko RKL 495 DC S-Line

Remko RKL split airconditioner

Bekijk de prijs

Wat split-airconditioners betreft, domineren sommige merken zoals Daikin, Panasonic of Mitsubishi de markt. Het is echter het Remko merk dat de klanten het meest aanspreekt. Ontdek niet alleen zijn goede prijs/kwaliteitsverhouding, maar ook zijn ontelbare kwaliteiten die zijn positie als beste mobiele split-airconditioner van het jaar rechtvaardigen.

Een efficiënt en doeltreffend apparaat

Het merk Remko heeft zijn klanten altijd tevreden gesteld met zijn innovatieve, hoogwaardige producten. De Remko RKL 495 DC S-LINE, een model uit de middenklasse, is een perfect voorbeeld. Deze mobiele split-airconditioner heeft een koelvermogen van 4.300 W en een luchtdebiet van 550 m³/h om uw huis snel te koelen.

Met dit vermogen kan het toestel een kamer van 80 m² bestrijken. Dankzij de Inverter-technologie is de frisheid die hij afgeeft stabiel, wordt ze op een minimumniveau gehandhaafd en kan ze worden aangepast aan uw behoeften en wensen. Hiervoor beschikt u over 3 ventilatorsnelheden waarmee u de luchtstroom kunt verlagen of verhogen, afhankelijk van de warmte in de kamer.

Goed uitgerust voor gebruiksgemak

De Remko RKL 495 DC S-LINE airconditioner is voorzien van alle nodige functies voor een eenvoudig gebruik. Dit toestel heeft een universele toepassing die zeer gemakkelijk te begrijpen en te bedienen is. Bovendien heeft hij een digitale weergave van de temperatuur en de bedrijfstoestand. Natuurlijk is het toestel standaard uitgerust met een infrarood afstandsbediening voor nog meer gebruiksgemak.

Anderzijds is deze airconditioner uitgerust met een programmeerbare 24-uurs timer. Met deze functie kunt u programmeren hoe lang u de airconditioner aan en uit wilt hebben. Bij dit product worden ook diverse andere accessoires geleverd. Hoofdzakelijk tellen wij de ophanging, de koelstang of de verwijderbare luchtfilter.

Esthetisch en discreet

Een mobiele split airco is stil van aard. In feite heeft dit type airconditioner een zeer laag geluidsniveau van 57 dB, wat overeenkomt met het geritsel van boombladeren. Door de scheiding van de twee eenheden wordt het lawaai van het toestel namelijk tot een minimum beperkt: het luidruchtigste gedeelte, de buiteneenheid of de condensor, wordt gewoonlijk buiten geïnstalleerd.

Wat zijn uiterlijk betreft, erft de Remko RKL 495 DC het moderne design van de S-Line reeks van het merk. De zilveren kleur is trendy, tijdloos en elegant. Het is een discrete en edele kleur die gemakkelijk kan worden verborgen in elk interieurontwerp. Hij kan ook aan een buitenmuur worden opgehangen om uw buiteninrichting niet te verstoren.

Gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren

Op het eerste gezicht is het verplaatsen van een mobiele split airco niet altijd een gemakkelijke taak vanwege de twee units. Het transport en de verplaatsing van de Remko RKL 495 DC S-Line is echter veel eenvoudiger dankzij de lengte van de koelverbinding. Deze verbinding is niet alleen ongeveer 2,3 m lang, maar is ook uitgerust met een snelkoppelingssysteem voor gemakkelijke scheiding en aansluiting.

Bovendien is de Remko RKL 495 DC S-Line ontworpen in een compact, maar minimalistisch formaat voor een gemakkelijke en eenvoudige bediening. Het moderne ontwerp neemt zo weinig mogelijk ruimte in beslag, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is op reis. De wielen van de mobiele eenheid (de verdamper) dragen ook bij tot het gemak en het gemak van het vervoer.

Kwaliteit tegen een eerlijke prijs

mobiele split aircos zijn duur. In feite wordt hun prijs geschat op tussen de 1.000 en meer dan 10.000 euro. Ook moet worden opgemerkt dat, ondanks deze prijs, een airconditioner van dit type op lange termijn een rendabele investering is. Het middensegment van dit product kost tussen € 1.200 en € 1.700, waardoor de Remko RKL 495 DC S-Line in deze categorie valt met zijn prijs van slechts € 1.672.

Voor een product van deze prijs heeft de mobiele split airco een vermogen van meer dan 4.000 W. De Remko RKL 495 DC S-Line zal u niet teleurstellen met zijn krachtige koelvermogen van 4300 W. Natuurlijk heeft dit apparaat alle noodzakelijke standaardfuncties zoals een timer, programmeerbare tijd en 3 ventilatorsnelheden.

Enkele beperkingen te melden

Ondanks zijn prestaties en andere kwaliteiten heeft de Remko RKL 495 DC S-Line toch enkele beperkingen. De afmetingen van de binnenunit zijn vrij groot voor een mobiele airconditioner. Met afmetingen van 33,5 x 47 x 69,5 cm blijft dit toestel niet onopgemerkt. Bovendien kan een vrij groot formaat onhandig worden bij het vervoer ervan.

Wij ontkennen niet dat dit toestel gemakkelijk te gebruiken is, en zijn gestandaardiseerde functies en universele toepassing hebben dit bewezen. We zouden het echter op prijs hebben gesteld als het andere, meer unieke functies had bevat. Wat prestaties betreft, biedt de Rexair C15000N dezelfde koelcapaciteit en een overdekt oppervlak van 80 m² tot 110 m² voor een lagere prijs. De Remko RKL 495 DC S-Line verbruikt echter veel minder energie.

Verdict: Onze mening over de Remko RKL 495 DC S-Line

De Remko RKL 495 DC S-Line verdient zijn positie als beste mobiele split-airconditioner. Hoewel het een middenklasse product is, heeft dit toestel onbetwistbare voordelen, waaronder gebruiksgemak, krachtige koelprestaties en instelmogelijkheden die u thermisch comfort kunnen bieden naargelang uw behoeften.

Deze airconditioner is zeer aan te bevelen als u een budget heeft van minder dan 2000 euro. De prijs van de Remko RKL 495 DC S-Line is nog steeds redelijk, het is een winstgevende investering op lange termijn.

Single of multi-split airconditioner

Single-split airconditioner

Een monosplit airconditioner, ook split-omkeerbare airconditioner genoemd, is een apparaat met een koel- en een verwarmingsmodus voor optimaal thermisch comfort in alle seizoenen. Bovendien draagt de omkeerbare modus bij tot de vermindering van het energieverbruik van de airconditioner. Met twee units, een enkele condensor en een enkele verdamper, is de single-split mobiele airconditioner ontworpen om een enkele ruimte tegelijk te koelen.

Multi-split airconditioner

De multi-split airconditioner integreert verschillende binnen- en buitenunits. Logischerwijs kan het worden aangeduid volgens het aantal eenheden dat het toestel heeft. Bisplit voor twee units, trisplit voor drie, quadrisplit ... een multisplit airconditioner is ultra efficiënt. Bovendien is zij meestal voorzien van een omkeerbare modus. Het is duidelijk dat deze airconditioner wordt gebruikt om meerdere kamers tegelijk te koelen. Meerdere eenheden betekent echter meerdere koelkoppelingen en dus meer werk.

Uitspraak

De multi-split airconditioner heeft het grote voordeel dat hij meerdere kamers tegelijk kan koelen, terwijl de single-split airconditioner slechts één kamer tegelijk kan koelen. De keuze hangt volledig af van de behoefte van de gebruiker, maar de monosplit mobiele airconditioner kan handiger zijn dan de multisplit. Als u overdag uw kantoor en in rusttoestand uw slaapkamer wilt voorzien van airconditioning, is de monosplit mobiele airconditioner veel geschikter.

Wat is een split-airconditioner?

De split-airconditioner ontleent zijn naam aan het Engelse woord "split", dat scheiding betekent. Een split-airconditioner bestaat namelijk uit ten minste twee blokken, waaronder een binnen- en een buiteneenheid. De laatste illustreert het monosplit model dat wordt gebruikt om één kamer tegelijk te klimatiseren. Deze airconditioner is ook verkrijgbaar in multisplit-uitvoering, waarmee dankzij de talrijke units meerdere ruimten tegelijk kunnen worden geklimatiseerd.

De split-airconditioner is de meest efficiënte, maar ook de duurste op de markt. De dure prijs is het echter waard, want dit toestel heeft verschillende voordelen, waarvan het lage geluidsniveau het belangrijkste is. Zeer stil, de split airconditioner produceert over het algemeen een geluid van minder dan 64 dB, vergelijkbaar met het ruisen van de bladeren van een boom.

Bovendien zijn sommige modellen uitgerust met een omkeerbare modus, die twee voordelen biedt. In de eerste plaats zorgt het toestel voor een optimaal thermisch comfort dankzij de functie koude lucht en warme lucht. Ten tweede minimaliseert de omkeerbare modus het energieverbruik van de eenheid.

Hoe installeer ik een split airconditioner?

Een split-airconditioner is eenvoudig te gebruiken en te installeren. Als het om een mobiele split-airconditioner gaat, volstaat het de mobiele eenheid in de te behandelen ruimte te installeren en de condensor, het meest lawaaierige onderdeel, buiten het huis te plaatsen. Het principe is hetzelfde voor de installatie van een multi-split airconditioner. Installeer een unit in elke te koelen ruimte en verbind ze met de buitenunit via de koelmiddelverbinding.

Spaarzaam gebruiken

Zoals reeds gezegd, verbruiken airconditioners een fenomenale hoeveelheid elektriciteit. Dit is de reden waarom slechts 5% van de Franse woningen ermee is uitgerust. Optimaliseer daarom het gebruik van uw mobiele split airco. Bij warm weer laat u het apparaat continu werken en vermindert u het vermogen een beetje als u weg bent. Dit is goedkoper dan de eenheid alleen aan te zetten wanneer u aanwezig bent en het maximale vermogen te gebruiken om de kamer sneller te koelen.

Wat is de prijs van een mobiele split airco?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: 1000 tot 1600 €.
  • Middenklasse: €1600 tot €2500
  • Topklasse: meer dan €2500

De beste merken van mobiele split aircos

Naar onze mening, de beste merken van mobiele split airco in 2024 zijn :

Remko

Dit merk is waarschijnlijk het beste op de markt als het gaat om mobiele split aircos. De huidige S-Line serie heeft gewoon geen equivalent onder de consumenten modellen. Als uw budget rond de 2.000 euro ligt, moet u dit merk kiezen.

Rexair

Deze Franse onderneming vervaardigt een aantal apparaten voor lucht- en waterbehandeling: airconditioners, luchtbevochtigers, ontvochtigers, warmtepompen voor zwembaden, enz. Als u een tekort hebt aan Remko modellen, kunt u kiezen voor een mobiele split-airconditioner van Rexair.

Trotec

Deze naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar het Duitse merk biedt een zeer breed assortiment in Duitsland gemaakte gereedschappen. Naast de verkooptak verhuurt Trotec de meeste van zijn doe-het-zelfgereedschappen via zijn merk TKL. Zijn mobiele split aircos zijn gewoon een must.

Unbekannt

Unbekannt ontwerpt een grote verscheidenheid aan producten. Minder bekend dan de eerste drie genoemde merken, zijn de mobiele split aircos niet minder uitstekend. Zowel particulieren als professionals zullen hun geluk vinden bij de doe-het-zelf gereedschappen en apparaten van het merk Unbekannt.

Euromac

Dit merk is gespecialiseerd in verwarmingstoestellen. Zij produceert echter ook airconditioners en luchtkoelers. Probeer de AC 2400 als u een camper of een kleine ruimte wilt klimatiseren en als uw budget beperkt is.

Tips

Huur een vakman in voor installatie en reparatie.

Bij airconditioners leidt een verkeerde installatie onvermijdelijk tot storingen. In plaats van zelf aan het systeem te sleutelen, kunt u beter een vakman inhuren om uw split-airconditioner te installeren en te onderhouden. Dit zal op lange termijn minder kosten en de levensduur van het toestel verlengen.

Koop een airconditioner die past bij de grootte van de ruimte waarin u hem wilt gebruiken.

Als u een mobiele split airco van meer dan 4.000 W koopt voor een kamer van slechts 20 m², zal de kamer meer dan koel zijn. Maar hoe lang kunt u zich de energiekosten nog veroorloven? Anderzijds zal een mobiele split airco die niet krachtig genoeg is voor de te koelen ruimte, niet lang meegaan. Het zal veel energie verbruiken en altijd op maximaal vermogen moeten draaien.

Reinig de filters van de binnenunit regelmatig.

De interne scheidingsunit van het koel- of verwarmingssysteem blaast een enorme hoeveelheid lucht naar binnen, evenals stof en vuil. Deze verzamelen zich op de filters en andere onderdelen van de binnenunit. Dit zal uiteindelijk de prestaties van de airconditioner beïnvloeden. Maak de filters regelmatig schoon na de tijd te hebben genomen om de instructies te lezen.

Isoleer uw huis goed om het stroomverbruik van de airconditioner te verminderen.

Vermindering van het vermogen van de airconditioner vermindert ook het verbruik ervan. Houd de luiken overdag gesloten en schroom niet om 's nachts te luchten. Stel uw mobiele split airco ook in op een maximaal verschil van 7°C tussen de temperatuur buiten en binnen het huis.

Houd de afstandsbediening buiten het bereik van kinderen.

Het is een feit dat kinderen graag op een afstandsbediening drukken. Om te voorkomen dat ze het breken, moet je het buiten hun bereik houden. Dit voorkomt ook dat per ongeluk met de airconditioner wordt geknoeid, waardoor de elektriciteitsrekening hoger zou kunnen uitvallen of de airconditioner zelfs zou kunnen worden beschadigd.

FAQ

Wat is de beste mobiele split airco?

De beste mobiele split airco hangt af van uw behoeften en budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten het beste zijn.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van een mobiele split airco?

Kijk naar de capaciteit van de eenheid, uitgedrukt in watt, kilowatt of BTU's. Het bepaalt al het andere, inclusief luchtstroom, oppervlakte, bedrijfstemperatuurbereik en regelopties.

Single-package of split airconditioner, welke te kiezen?

Beide zijn mobiele airconditioners. Maar daar houdt de vergelijking op, want de split presteert beter dan de verpakte eenheid wat prestaties en duurzaamheid betreft. Een ander voordeel van de split is dat de lawaaierige unit buiten het huis kan worden geïnstalleerd. De prijs van een monobloc lijkt echter betaalbaarder.

Hoeveel kost een mobiele split airco?

Consumentenmodellen worden verkocht voor tussen de 1.000 en 3.000 euro. Industriële eenheden kunnen meer dan 11.000 euro kosten. Let erop dat u mobiele split-airconditioners niet verwart met vaste split-airconditioners. Dit laatste is vaak een Japans merk.

Wat zijn de beste merken van mobiele split aircos?

Remko, Rexair, Unbekannt en Trotec bieden min of meer dezelfde producten aan. Euromac is een trede lager en kost vaak 1.000 euro minder dan de modellen van de vier hierboven genoemde merken. Merk op dat de meeste fabrikanten van mobiele split-airconditioners dezelfde onderdelenleveranciers hebben, vandaar de sterk gelijkende kenmerken van de eenheden.

Bekijk de prijs