logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste Rowenta ventilatoren in 2024

Om perfect tegen de hitte te kunnen!

Rowenta is al vele jaren op de markt en is een merk van kleine apparaten dat u kunt vertrouwen. En de efficiënte en goed ontworpen ventilatoren die hij biedt, zullen dit alleen maar bevestigen!

Ventilatoren zonder bladen, kolomventilatoren, staande ventilatoren of compacte ventilatoren, hier zijn mijn 3 favoriete Rowenta ventilatoren om u te helpen de ventilator te vinden die perfect aan uw behoeften voldoet!

Rowenta ventilator

Wat is de beste Rowenta ventilator in 2024?

  1. Rowenta VU6670F0 - Mijn favoriet
  2. Rowenta VU5740F0 - Een goede ventilator met bladen
  3. Rowenta VU2630F0 - Klein maar krachtig en stil

Rowenta VU6670F0

Rowenta VU6670F0

Prestaties, design en comfort, de Rowenta VU6670F0 is een ventilator die geen middel onbeproefd laat! Het ventilatievermogen is volledig instelbaar dankzij 3 snelheden, en met een mogelijke oscillatie van 180° is het zeer eenvoudig om een hele ruimte te laten profiteren van luchtkoeling. Met een grille die 15% groter is dan bij de vorige modellen van het merk, is de luchtverdeling nog beter. Met zijn slanke behuizing en hoogte (kolomventilator, hij is 1 m hoog), kan hij overal worden geplaatst, zowel in de keuken, de woonkamer als de slaapkamer. Het wordt ook geleverd met een afstandsbediening die het zeer gemakkelijk te gebruiken maakt en waarop het mogelijk is een timer te activeren zodat het tot 8 uur later automatisch stopt. Voor langdurige prestaties kan de achterste grill gemakkelijk worden verwijderd voor een grondige reiniging.

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Ik vind deze Rowenta ventilator erg mooi, het is zelfs een van mijn favorieten. Het moet gezegd worden dat het, ook al heeft het enkele kleine gebreken, veel kwaliteiten heeft om tegenwicht te bieden. Het is bijvoorbeeld niet de stilste ventilator die ik ooit heb getest, en ik ben geen grote fan van zijn 180° oscillatie: ik vind dat de luchtstroom te ver beweegt. Maar anderzijds is de blaaskracht goed aanwezig, ververst hij efficiënt, is het vrij handig om hem overdag te verplaatsen, is hij zowel stabiel als stevig, en wordt hij zelfs geleverd met een kleine afstandsbediening, wat het gebruik zeer praktisch maakt. Het merk heeft zelfs gedacht aan de integratie van een automatische snoerhaspel, ideaal wanneer u de ventilator weer in de kast wilt zetten! Voor deze prijs zou ik zelfs zeggen dat hij waar voor zijn geld biedt: hij zal u niet teleurstellen!

Rowenta VU5740F0

Rowenta VU5740F0

Deze ventilator van Rowenta is een van de meest succesvolle van het merk. Wat het vermogen betreft, kan hij effectief tot 80 m³ per minuut koelen wanneer hij op volle snelheid draait. En tegelijkertijd weet hij perfect discreet te zijn: bij minimale snelheid bedraagt het geluidsniveau niet meer dan 45 dB, wat ideaal is om de slaap of concentratie niet te verstoren. Deze twee gebruiksmogelijkheden komen overeen met de 2 modi die het toestel biedt: Turbo Boost modus en Silent Night modus. Voor een optimale luchtstroom heeft hij ook een oscillatiefunctie die hem tot 120° draait, en het is mogelijk zowel de hoogte als de oriëntatie van zijn kop aan te passen. Hij kan tot 1,45 m hoog gaan en zo worden geplaatst dat hij recht omhoog of omlaag blaast, zodat de luchtstroom daar terechtkomt waar hij nodig is!

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Deze VU5740F0 is een ventilator met bladen die kiest voor een zeer klassiek ontwerp: het is het soort model dat we gewend zijn te gebruiken en waar we zonder veel aarzeling op terugvallen omdat we weten dat het zowel nuttig als efficiënt zal zijn. Hier wordt dat heel snel bevestigd als je hem gebruikt, want deze Rowenta is nogal succesvol! Ik waardeer in het bijzonder de Turbo Boost- en Silent Night-modi die aan de twee standaard snelheden zijn toegevoegd: de eerste is perfect om een kamer snel te verfrissen (ook al genereert hij nogal wat lawaai), terwijl de tweede ideaal is om rustig te slapen (met weinig lawaai en slechts een klein briesje). Het toestel is ook solide, zeer stabiel, gemakkelijk te monteren en vrij concurrerend geprijsd. Als u liever vertrouwt op technologie die haar doeltreffendheid over een lange periode heeft bewezen, is dit zeker een ventilator die u zal bevallen!

Rowenta VU2630F0

Rowenta VU2630F0

De Rowenta VU2630F0 valt in de categorie tafelventilatoren: compact, met een propellerdiameter van 30 cm, kan hij gemakkelijk overal worden geplaatst, of het nu op een eettafel, een salontafel of een nachtkastje is (vooral omdat hij een handvat heeft voor gemakkelijk transport). Als onderdeel van de Turbo Silence Extreme-reeks, is hij volledig ontworpen om een onmiddellijke en bevredigende sensatie van frisse lucht te geven, terwijl hij zo weinig mogelijk geluid produceert. Van de 4 snelheidsinstellingen die hij heeft, kan er één worden beperkt tot 42 dB voor een rustgevende slaap (Silent Night), terwijl een andere een krachtige luchtstroom vrijlaat om tot 45 m³/minuut te koelen (Turbo Boost). Ten slotte is de oriëntatie volledig aanpasbaar: dankzij een oscillatie tot 120° kan hij zijn luchtstroom wijd verspreiden, maar hij kan ook een specifieke zone bereiken, door hem naar de zijkanten of naar de voor- en achterkant te richten.

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Deze Rowenta ventilator heeft me verrast: voordat ik hem probeerde had ik niet gedacht dat hij zo krachtig en stil zou zijn! Hoewel het een "tafelblad" formaat is en dus vrij klein, is het echt zeer efficiënt, en het is vooral de Stille Nacht modus die indruk op mij maakte. Het apparaat is dan ook zeer discreet, het stoort de slaap niet echt, en de lucht die het uitzendt is precies wat nodig is om rustgevende nachten door te brengen, ondanks de buitentemperatuur! Dus ja, ik begrijp niet waarom het merk er niet voor heeft gezorgd dat het controlelampje wordt uitgeschakeld wanneer deze modus is geactiveerd (als je graag in volledige duisternis slaapt), maar een eenvoudige sticker zal het probleem verhelpen. Voor een tafelliefhebber lijkt het misschien een beetje duur, maar het is het zeker waard: u zult wensen dat u het eerder had gekocht!