logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Prijs elektricien per uur

Als je elektriciteitswerken wilt laten uitvoeren is het prettig om vooraf een indicatie te hebben van de kosten voor het project. Op deze pagina bekijken we de gemiddelde uurtarieven, we maken enkele voorbeeldberekeningen én we geven advies om eenvoudig prijzen van elektriciens met elkaar te vergelijken.

Hoeveel kost een elektricien per uur?

prijs elektricien per uur
Arbeidsloon (per uur) Ervaring
Tussen 20 & 25 euro per uur Beginnend elektricien
Tussen 30 & 35 euro per uur Elektricien met een gemiddelde ervaring
Tussen 40 & 50 euro per uur Elektricien met een uitstekende ervaring

Het gemiddelde uurtarief van elektriciens ligt ergens tussen 25 euro en 50 euro per uur, waarvan de meeste aannemers een tarief rond de 35 euro rekenen. Zo kunnen startende elektriciens ervoor kiezen om een lager tarief te hanteren, terwijl meer ervaren en gespecialiseerde elektriciens juist meer vragen per uur. Zelfstandige ondernemers rekenen doorgaans een lagere prijs per uur dan elektriciens die via een groter bedrijf ingeschakeld worden. Grote elektra bedrijven hebben namelijk met andere onkosten te maken die bij zelfstandige elektriciens niet aan de orde zijn. Vraag vandaag nog je gratis prijsofferte aan bij Elektricien JK.

Uiteraard speelt ook de omvang en de complexiteit van de elektriciteitswerken een belangrijke rol bij het bepalen van de totaalprijs. Een kleinere klus zoals enkele stopcontacten plaatsen zal per uur duurder uitvallen dan bij grotere projecten waarbij de complete woning van nieuwe elektra wordt voorzien. Administratieve kosten en vervoerskosten zijn namelijk overeenkomstig bij grote en kleine karweien.

Kan een elektricien goedkoper materiaal inkopen?

De standaard materialen zal een professionele elektricien al in huis hebben, specifieke onderdelen moeten op aanvraag besteld worden. Denk aan een groepenkast of een specifiek soort draden. Die kan de elektricien voor de klant bestellen bij de groothandel, waarbij het mogelijk is dat de kosten lager uitvallen. Daar komt nog bij dat je in veel gevallen slechts 6% BTW hoeft te betalen via de aannemer in plaats van de 21% die je betaalt via de winkels. Zo heb je al direct een flinke besparing op de materiaalkosten. Wanneer het een groot project betreft is het mogelijk dat je nog een grotere korting kunt bedingen via de elektricien.

Omdat er behoorlijk wat verschillen zijn in prijzen voor elektriciens, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen. Dit hoeft geen ingewikkeld en moeizaam proces te zijn, wij hebben hiervoor een speciale offerte pagina ingericht waarmee je direct meerdere offertes aan kunt vragen. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend te gebruiken.

Standaard projecten met prijsindicatie

Een uurtarief zegt nog niet zoveel wanneer je niet weet hoeveel tijd er in een project gaat zitten. Daarom zullen we hieronder alvast enkele projecten opsommen die in de praktijk vaak voorkomen met de gemiddelde prijzen:

  • Bestaand stopcontact vervangen: Tussen 30 euro en 50 euro.
  • Nieuw inbouw stopcontact plaatsen: Tussen 60 euro en 120 euro.
  • Verlichting enkele lichtpunten: Tussen 150 euro en 250 euro.
  • Groter aantal lichtpunten: Tussen 1500 euro en 2000 euro.
  • Vervanging meterkast met vier groepen: Tussen 350 en 550 euro.
  • Nieuwe elektra aanleggen: Tussen 7000 euro en 10.000 euro.

Waarom een erkende elektricien inschakelen?

Hoewel je zeker niet teveel moet betalen voor elektriciteitswerken moet je wel degelijk opletten met aanbieders die opvallend goedkoop werken. Bij een niet-erkende elektricien is de kwaliteit van de werkzaamheden niet gegarandeerd, bij elektra kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is voor de klant niet altijd direct zichtbaar of de elektriciteitswerken op de juiste werken uitgevoerd worden. Daarom adviseren we voor een erkende elektricien te kiezen met een goede staat van dienst. Die heeft de kennis en expertise in huis om het project goed ten uitvoer te brengen. Ook met eventuele keuringen is het van belang dat de aannemer volgens de officiële regels werkt.

Het is bij zowel grote als kleine projecten verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij specialisten in de buurt. Maak het jezelf makkelijk en ga hiervoor naar onze offerte pagina. Deze dienst is geheel gratis te gebruiken en verplicht je verder tot niets.

Elektriciteitswerken uitbreiden met domotica

Domotica ofwel huisautomatisering maakt de bediening van apparaten in huis veel eenvoudiger. Denk aan de verlichting, elektrische gordijnen en muziek in huis die je via een app of met je stem kunt bedienen. Er zijn veel opties, van individuele domotica toepassingen tot een centraal systeem dat later uit te breiden is met nieuwe functionaliteit. Een compleet domotica systeem met een centrale besturing kost gemiddeld 6000 euro. Omdat de kosten sterk afhankelijk zijn van de gewenste apparatuur en toepassingen zul je eerst hiervoor offertes moeten aanvragen.

Lees ook deze pagina over domotica in huis.

Direct offertes aanvragen voor elektriciteitswerken

Schakel snel een erkende elektricien in, via onze handige offerte pagina kun je gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen bij professionele aannemers bij jou in de buurt.