logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Review over de mobiele airco de FUAVE ACB12K01

Zit je er over te denken om een mobiele airco aan te schaffen met veel extraatjes, die makkelijk in gebruik is met een timer én nachtfunctie? Dan raden we de Fuave ACB12K01 mobiele airco voor je aan. Het merk Fuave heeft een uitgebreide collectie aan mobiele airco's maar in deze review nemen we de ACB12K01 voor je onder de loop. Dit is een zeer krachtige airco met verschillende functies. Ook omdat hij makkelijk te verplaatsen is door middel van zijn wieltjes aan de onderkant kun je hem handig van ruimte naar ruimte verzetten. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze bevindingen?

Fuave ACB12K01 review

Bekijk de dagprijs

Beschrijving van de Fuave ACB12K01

We kunnen zeggen dat van dit merk en andere merken in deze categorie dit één van de krachtigste mobiele airco's is. Hij heeft namelijk een koelvermogen van 12.000 BTU en je kunt hiermee een ruimte koelen tot maximaal 34m2. Wanneer deze op volle toeren draait maakt hij wel wat geluid maar doormiddel van zijn nachtmodus is hij ook geschikt voor op een slaapkamer. Door zijn hoge vermogen doet hij snel wat hij moet doen, koelen! Door zijn timer en de nachtmodus maakt het hem ideaal om hem op voorhand al te laten beginnen met koelen, je kunt door middel van de afstandsbediening erg makkelijk instellen wanneer je wilt dat hij aan en uit springt. Door de nachtmodus die hij heeft kun je in de nacht genieten van een minder hard geluid en zal hij ook minder hard koelen. Dit is alleen maar bevorderlijk voor de gezondheid, zeker in rust!

Gerelateerd: FUAVE ACS18K01 mobiele airco review

Eigenschappen en functies van de Fuave ACB12K01

We hebben je net al verteld dat het met zijn hoge koelvermogen, namelijk 12.000 BTU een geschikt apparaat is om een ruimte tot 34m2 te koelen. Dit is erg handig want dat maakt hem geschikt voor niet alleen een woonkamer maar kun je hem ook in de slaapkamer plaatsen. We hebben de verschillende functies voor je ondervonden.

 • Dit apparaat is niet alleen een airco maar dient ook als een ont vochtiger. Door deze functie zorg je ervoor dat er alleen maar een goed klimaat hangt in de ruimte. Zo zorgt hij ervoor dat wanneer er te veel vocht in huis hangt deze airco dat eruit haalt. Je zult dus geen warm en drukkende lucht in de ruimte hebben.
 • Hij is in het bezit van een timer, hiermee kun je makkelijk een tijd instellen wanneer je wilt dat dit apparaat gaat werken. Zo kun je met de nacht functie instellen wanneer hij bijvoorbeeld uit moet springen. Deze functie zorgt ervoor dat hij in de nacht minder lawaai zal maken en hierdoor draait hij niet op de hoogste stand.
fuave acb12k01

Bekijk de dagprijs

Voor- en Nadelen van de Fuave ACB12K01

Deze mobiele airco kent best wel wat voordelen. Dit is voortgekomen door de bevindingen van de klanten die hem met een gemiddelde een score hebben gegeven van 8.8. Dit is dus een zeer hoge score. Wij vinden het niet alleen een top apparaat hiermee bewijst het dat hij ook door de consument erg hoog wordt aangeschreven.

Voordelen

 • Veel verschillende soorten functies, naast dat hij gebruiksvriendelijk is hij in het bezit van een timer, een nachtmodus en kun je zijn uitblaasrichting aanpassen.
 • Door zijn grote koelvermogen is hij zeer geschikt voor verschillende ruimtes
 • Hij werkt ontzettend snel
 • Er wordt een raamdichting set meegeleverd
 • Door de bijgeleverde afstandsbediening kun je alles makkelijk van een afstandje bedienen
 • Een meegeleverde afvoerslang

Nadelen

 • Hij is vrij groot en zwaar
 • Het is een mobiele airco dat best veel lawaai produceert
 • De afvoerslang is niet heel lang

Wat vinden klanten van de mobiele airco Fuave ACB12K01

We hebben al vermeld dat deze mobiele airco van Fuave erg goed scoort onder de klanten. Met een gemiddelde score van 8.8 op ongeveer 20 reviews kunnen we zeggen dat hij erg goed bevalt onder de consumenten. We kunnen maar weinig minpunten vinden die de klanten benoemen, de paar puntjes zijn vaak dat ze de slang erg kort vinden, deze is maar 1.5 m. En een aantal klagen toch over het geluid, de nachtmodus scoort beter onder de klanten als dat hij op volle toeren in een kamer staat. Al met al vallen de minpuntjes nog erg mee. Veel klanten ervaren het als een apparaat wat zeer handig werkt en vrij snel tot de juiste koele temperatuur komt. Eigenlijk is dit dus een veel zijdige airco die voor vrijwel iedere situatie gebruikt kan worden.

Specificaties

 • Koelvermogen: 12.000 BTU
 • Geluid: 65 dB
 • Energielabel: A
 • Kleur: Wit
 • Gewicht: 24 KG
 • Hoogte: 80.7 cm
 • Breedte: 35.5 cm
 • Diepte: 33 cm
 • Prijs: vanaf 649.00 Euro
fuave airco met afvoerslang review

Bekijk de dagprijs

Veel gestelde vragen

Wat betekend BTU precies?

BTU is een eenheid die wordt gebruikt om een koelend vermogen aan te geven. Zo kun je een duidelijk beeld krijgen van de maximale ruimte die een mobiele airco kan koelen. Hoe hoger de BTU hoe krachtiger het koelvermogen dan ook zal zijn.

Moeten de filters van deze airco vaak worden verwisseld?

Het advies om de filters van de mobiele airco te verwisselen zit rond de vier a vijf keer op een jaar. Hoe schonen de filters zijn hoe schoner en beter de luchtkwaliteit is.

Hoeveel garantie zit er op deze mobiele airco?

Het merk Fuave levert zijn mobiele airco's standaard met drie jaar fabrieksgarantie. Zo krijg je zoals bij veel andere apparaten vaak maar twee jaar aan fabrieksgarantie. Een jaar extra is dus zeker mooi meegenomen. Je kunt door deze optie alleen maar langer profiteren van een goedwerkende airco. Zeker omdat dit een vrij groot en prijzig artikel in aanschaf is wil je niet verrast worden door een technische fout of storing. Erg fijn dat je drie jaar zorgeloos kan genieten van deze mobiele airco.

Conclusie

We kunnen je zeggen dat de Fuave ACB12K01 een zeer goed product is en hij kan de grotere ruimtes ook goed afgekoeld krijgen en behouden. Wanneer je hem voor meerdere ruimtes wilt gaan gebruiken, zoals de woonkamer een slaapkamer een zolder of misschien een kantoorruimte zal hij dag en nacht voor je klaar staan. Hij heeft in vergelijking met andere mobiele airco's in deze categorie ook een erg aantrekkelijke prijs en daar is ook zeker wat over te zeggen! Al met al heeft hij erg veel functies en vinden we dit een kwalitatief goede airco. Dus zoek je een makkelijk te bedienen mobiele airco die een redelijk grote ruimte moet verkoelen? Dan zul je een prima koop hebben aan de Fuave ACB12K01. Ook verwachten we hier een erg duurzaam apparaat, want we willen natuurlijk allemaal een mobiele airco waar we meerdere zomers plezier van kunnen hebben!

Wij wensen je in ieder geval erg veel plezier én verkoelen met deze mobiele airco!