logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Wat is de beste stille ventilator van 2022?

Voor een rustige slaap!

Als het warm is, wordt een ventilator al snel onmisbaar, ook 's nachts, om snel in slaap te komen. Maar voor een goede nachtrust is het altijd beter dat de ventilator zo discreet mogelijk is!

stille ventilator

Om u te helpen de juiste keuze te maken (en goed te slapen), is hier mijn selectie van de beste stille ventilatoren, met of zonder bladen en voor alle budgetten!

De 3 (echte) beste stille ventilatoren in 2022

  1. Dyson AM07 - Mijn favoriet
  2. 4umor - Waar voor je geld met messen
  3. Rowenta VU6670F0 - Goede prijs-kwaliteitverhouding zonder mesjes

Dyson AM07

Dyson AM07

De Dyson AM07 is een kolomventilator op een voetstuk en met zijn hoogte van een meter en de mogelijkheid om te oscilleren in een hoek van 90° kan hij gemakkelijk een luchtstroom leveren aan zelfs de grootste kamers omdat de luchtstroomsnelheid oploopt tot 1800 m³/u. Dankzij de Air Multiplier, de technologie zonder bladen die door het merk werd uitgevonden, is de luchtstroom die het verspreidt zacht, homogeen en krachtig. En omdat hij gebruik maakt van de aerodynamica die door het ontwerp van het toestel wordt gecreëerd, is hij 60% stiller. Op vol vermogen zendt hij slechts 64 dB uit, maar omdat hij op 10 niveaus kan worden afgesteld, kan hij ook nog stiller worden gemaakt, vooral om slaap en concentratie te bevorderen. Uitgerust met een afstandsbediening kan hij ook op afstand worden bediend: hij kan worden in- en uitgeschakeld, en ook worden geprogrammeerd voor automatische uitschakeling van 15 minuten tot 9 uur later. Zonder messen is hij even veilig als gemakkelijk schoon te maken!

Bekijk de dagprijs

Mijn evaluatie: Voor een stille, krachtige en stijlvolle ventilator, is het moeilijk om deze AM07 Dyson ventilator te verslaan! Sinds ik hem in huis heb, ben ik erg tevreden over zijn prestaties, en ook al is hij duidelijk duurder dan de meeste ventilatoren, ik heb er geen spijt van dat ik hem heb gekocht. De technologie zonder mesjes is echt van hoge kwaliteit en het ontwerp is tot in het kleinste detail zeer goed. Op vol vermogen is het niet de stilste ventilator die ik ooit heb getest, maar op vol vermogen is het veel te luid voor de nacht. Zijn eerste snelheden zijn ruim voldoende om een rustgevende nacht door te brengen, in de koelte, en op deze snelheden is hij zeer discreet. Als u uzelf wilt trakteren, is deze waaier mijn favoriet en ik beveel hem zonder aarzelen aan!

4umor

4umor

Deze 4umor is een complete ventilator: hij heeft alle essentiële technische kenmerken en meer. Met 9 snelheden kan de luchtstroom worden aangepast aan de behoeften en de temperatuur van de ruimte, en de luchtcirculatie wordt perfect gewaarborgd door een oscillatiehoek van 90° en een kanteling van de kop van 15° naar boven of beneden. In hoogte verstelbaar (van 75 tot 98 cm hoog), licht, ruimtebesparend en voorzien van een afstandsbediening, aan alles is ook gedacht voor de nacht. Een speciale modus maakt het mogelijk de snelheid geleidelijk te verminderen om gemakkelijk in slaap te vallen, een timer kan worden geactiveerd voor een automatische uitschakeling tussen 1 en 9 uur later, de geluiden en lichten van het apparaat kunnen worden uitgeschakeld en bovenal, op zijn zachtste snelheid, is de ventilator stil en straalt slechts 20 dB uit om de slaap niet te verstoren.

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Toen ik deze 4umor bestelde, wist ik niet zeker wat ik kon verwachten. Mijn aandacht werd getrokken door het feit dat hij slechts 20 dB uitstraalt in de nachtstand, dus ik wilde weten of het echt een stille ventilator was. En ik moet toegeven dat het me wel overtuigd heeft! s Nachts (of zelfs op kantoor als u zich moet concentreren) maakt hij heel weinig lawaai terwijl hij een perfect verfrissende luchtstroom uitstuurt. Het is niet genoeg, maar ik vond het ook erg handig met zijn vele handmatige en automatische instellingen. In het bijzonder de intelligente eco-modus die het vermogen van de luchtstroom aanpast aan de omgevingstemperatuur (dankzij een op het toestel geplaatste sensor). Als u geen bezwaar heeft tegen ventilatoren met bladen, krijgt u met dit model zeker waar voor uw geld!

Rowenta VU6670F0

Rowenta VU6670F0

Deze Rowenta ventilator combineert prestaties en comfort om zowel overdag als 's nachts gebruikt te worden. Met regelbaar ventilatorvermogen (3 snelheden) en een mogelijke oscillatie tot 180° is hij in staat een koel gevoel te verspreiden in de hele kamer, of het nu een woon- of een slaapkamer is. In vergelijking met de vorige modellen in deze Eole Infinite-reeks is het rooster ook 15% groter, zodat u nog meer van de luchtstroom kunt genieten. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd waarmee alle functies van het toestel gemakkelijk kunnen worden bediend, inclusief de activering van een timer waarmee het toestel tot 8 uur later automatisch kan worden uitgeschakeld. De grote basis voor stabiliteit, het slanke ontwerp en de ruimtebesparende hoogte, en het achterste rooster kunnen gemakkelijk worden verwijderd om de ventilator schoon te maken en optimale prestaties te garanderen.

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Onder de stille ventilatoren is deze VU6670F0 van Rowenta vergelijkbaar met de anderen: zijn discretie is alleen echt aanwezig bij de laagste snelheden. Dit is echter geen probleem, aangezien wij meestal nooit een ventilator op maximumstand zetten als we naar bed gaan, vooral omdat de luchtstroom hier vrij intens is! En wat meer is, zelfs op de laagste snelheid is de luchtstroom nog steeds verfrissend, ideaal om snel in slaap te vallen ondanks de warmte. Deze ventilator heeft ook heel wat kwaliteiten: zijn stevigheid, zijn hanteerbaarheid en zijn praktische bruikbaarheid (met name dankzij de aanwezigheid van een goed ontworpen afstandsbediening of het automatisch oprollen van het netsnoer) bevielen mij zeer. Naar mijn mening is dit opnieuw een apparaat met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, maar deze keer in de categorie van ventilatoren zonder bladen als u de voorkeur geeft aan het veiligheidsaspect van deze technologie!