logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste Mobiele aircos zonder slang van 2024

Mobiele aircos - koopgids, classificatie en tests

Om uw zomers aangenaam te maken, om niet te stikken onder de grote hittegolven, denk aan de mobiele airco zonder slang. Dit luchtkoelsysteem is een echte must geworden, vooral wegens de aanzienlijke voordelen die het biedt, zoals het gemak van het vervoer, de besparing op de elektriciteitsrekening en het feit dat er geen installatie nodig is. Maar weten welke de beste mobiele airco zonder slang op de markt is, is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Om u te helpen, toont onze vergelijking een aantal producten met relevante selectiecriteria zoals vermogen, grootte of ontwerp. IcyAir verdampingskoelers Mobiele aircos zijn populair bij consumenten vanwege hun 4-in-1 functie, die handig is voor het vervangen van meerdere apparaten in huis. Aan de andere kant heb je Klarstein Coldplayer Luchtverfrisser, Ventilator, Zuiveraar en Luchtbevochtiger die gewaardeerd wordt om zijn economische aard. In feite verbruikt hij slechts 68 watt.

airco zonder slang

Beste Mobiele Airco's zonder afvoerslang (Reviews & Tests) van 2024

Evolar evo-es9000 review - mobiele airco zonder afvoerbuis

Evolar EVO-ES9000 - Mobiele Airco - 2,5 kW - werkt zonder afvoerslang

Bekijk de dagprijs

Evolar heeft een unieke mobiele airco zonder afvoerslang. Het nieuwste gepatenteerde 2024 model mobiele airco van Evolar is echt mobiel. De airco heeft geen afvoerslang naar buiten en kan overal worden toegepast. Geen raam of deur hoeft meer open te staan tijdens het koelen. De Evolar EVO-ES9000 is een watergekoelde mobiele airco. De airco maakt gebruik van het unieke energy storage systeem waar de warmte van in het water opgeslagen wordt. De mobiele airco kan gemiddeld 8 uur koelen waarna het water 2 a 3 uur moet afkoelen via de cold storage stand. Tijdens de afkoelmodus (cold storage stand) laat de mobiele airco het water in de tank tot -6°C afkoelen. De mobiele airco wordt gevuld met 37 liter water waar de warmte in wordt opgeslagen, het water hoeft maar een keer per zomerseizoen gevuld te worden. De airco wordt geleverd met een wasmachineslang van 1,5 meter en meerdere verloopstukjes zodat de airco via elke kraan gevuld kan worden. Naast koelen kan de mobiele airco zonder slang ook verwarmen en ontvochtigen. De airco is daarnaast ook zeer stil met een geluidsniveau tussen de 33 en 45 dB(A). De mobiele airco is voorzien van Wifi en te bedienen met de TUYA APP. Het is ook mogelijk de mobiele airco te bedienen via de google home en amazon Alexa app.

Werking Evolar EVO-ES9000 mobiele airco zonder slang:
Principe werking: Deze mobiele airco maakt gebruikt van het principe van lucht-watercondensatie in combinatie met het principe van de vriezer. In feite heeft de Evolar EVO-ES9000 mobiele airconditioner een 37 liter watertank die direct in verbinding staat met een warmtewisselaar.

Koelmodus: Bij het gebruik van de koelmodus bevriest het koelcircuit van de mobiele airco. De mobiele airco heeft een 2,5kW compressor. Met het koelvermogen van 2,5kW kan de mobiele airco in ongeveer 2 tot 3 uur (de tijd is afhankelijk van de starttemperatuur van het water en de omgevingstemperatuur van de mobiele airco) het opslagwater (37 liter) afkoelen tot -6° C waardoor er een laag ijs ontstaat op de warmtewisselaar.

Delonghi mobiele airco zonder afvoer

De'Longhi Pinguino PAC N90 ECO - mobiele airco

Bekijk de dagprijs

Geniet van optimaal leefcomfort doe je met de uiterst efficiënte mobiele airco PAC N90 ECO Silent, welke voorzien is van een energieklasse A label. De airco PAC N90 ECO Silent koelt, ontvochtigt en reinigt de lucht en heeft een innovatief design. Laag energieverbruik en werkt stil en efficiënt. Geschikt voor ruimtes tot 85 m3 (in ideale omstandigheden). Verwijdert tot 21 liter vocht per dag tijdens het koelen. De airco beschikt over een ontvochtigingsfunctie: verwijdert tot wel 34 liter vocht per dag. Tevens beschikt deze airco ook over een ventilatiefunctie met 3 ventilatiesnelheden, een digitale timer (12u) en een thermostaat. De PAC N90 ECO Silent bedien je gemakkelijk met het soft touch controlepaneel. Met de infrarood afstandsbediening met LCD-display stel je tevens gemakkelijk alle functies in. Makkelijk verplaatsbaar dankzij de handvatten en wieltjes dus gemakkelijk. De afvoerslang heeft een lengte van 120 cm en een diameter 13 cm. De PAC N90 ECO Silent maakt gebruik van het volledig natuurlijk en onschadelijk gas R290 propaangas.

IcyAir verdampingsluchtverfrissers mobiele airco

IcyAir mobiele airco

Bekijk de dagprijs

Hoewel IcyAir nog niet tot de meest gerenommeerde merken op dit gebied behoort, weerhoudt dit kopers er niet van geïnteresseerd te zijn in zijn producten. Dit door de fabrikant voorgestelde exemplaar wordt door de consumenten correct beoordeeld. De laatsten werden vooral verleid door zijn verschillende praktische standen die de sfeer in huis optimaliseren.

Allereerst kan dit apparaat worden aangesloten op een 220 V - 240 V stopcontact. Hij ontwikkelt een vermogen van 65 W, wat ruim voldoende is om een kamer van 50 m3 tot 65 m3 te bestrijken. Hierdoor is het niet waarschijnlijk dat uw elektriciteitsrekening oploopt ondanks permanent gebruik.

De afmetingen zijn slechts 28*34*72 cm, waardoor hij gemakkelijk in de kamer kan worden geïntegreerd zonder rommel te veroorzaken. U kunt hem gewoon in een hoek zetten zonder dat hij in de weg zit als u zich verplaatst.

Wat de prestaties betreft, bevat dit exemplaar een waterreservoir van 4,5 l dat een autonomie van 8 uur non-stop verzekert. Het heeft een maximaal luchtdebiet van 550 m3/u. De diffusie bestaat uit haar schoepen die zich in een hoek van 120° horizontaal en 60° verticaal kunnen oriënteren. Het koelen gebeurt snel in uw kamer.

Voordelen

 • Multifunctioneel: Deze apparatuur dient als luchtbevochtiger, luchtzuiveraar, luchtkoeler, maar ook als verwarming. Met deze verschillende opties, lijkt dit toestel minder duur.
 • Zuinig: Met slechts 65W vermogen zal dit apparaat geen invloed hebben op uw elektriciteitsrekening ondanks regelmatig gebruik.
 • Verhoogde mobiliteit: Dit model heeft in meerdere richtingen verstelbare wielen en een handgreep. U kunt gemakkelijk van plaats veranderen indien nodig of zelfs meenemen op reis.
 • Stil: Wanneer u de Stille modus activeert, hoort u slechts een geluidsfrequentie van 25 dB. Het zal u dus niet storen als u het laat werken tijdens uw vrije uren of 's nachts.

De nadelen

 • Niet erg duidelijke handleiding: Een gebruiker meldt dat in een deel van de handleiding de instructies voor de standen niet worden uitgelegd.

Klarstein Mobiele airco zonder slang

Klarstein Mobiele airco zonder slang

Bekijk de dagprijs

Deze apparatuur van Klarstein blijft interessant ondanks zijn luchtdebiet van 384 m3/u. Het compenseert dit kleine nadeel met zijn verschillende functies. Dankzij zijn 4-in-1-functie kunt u hem immers op elk moment van het jaar gebruiken. Wanneer u overschakelt op de ventilatormodus, profiteert u van een niveauregeling met 4 snelheden. Het is aan u om de kracht van het briesje aan te passen aan de omgevingstemperatuur.

Wanneer u de luchtbevochtiger inschakelt, kunt u tot 1,1 l/u luchtvochtigheid aan de kamer toevoegen. Dit programma is nog steeds nuttig wanneer u bijvoorbeeld in de winter te maken krijgt met droge lucht. Het reservoir van 10 l is gecombineerd met een honingraatfilter om uitsteeksels van deeltjes te vermijden die overgevoelige personen zouden kunnen hinderen. Merk op dat het onderdeel verwijderbaar is. U kunt het verwijderen en schoonmaken indien nodig.

Dit apparaat is ook erg praktisch. U kunt de verticale en horizontale oscillatie onafhankelijk van elkaar gebruiken om een groter oppervlak in de kamer te bestrijken. De ionisator wordt gebruikt om de lucht te zuiveren en de bewoners te beschermen tegen het risico van allergieën. Wat de afmetingen betreft, vormt het gewicht van 8,8 kg geen enkel probleem tijdens het reizen. Dankzij de geïntegreerde wielen glijdt hij gemakkelijk over de grond. Het handvat zal u goed van pas komen om de set op te tillen.

Voordelen

 • Handige bediening: U kunt de afstandsbediening of de directe druktoetsen op het toestel gebruiken om uw programma's te selecteren. De laatste hebben indicaties en een LED-lampje om uw keuzes te vereenvoudigen.
 • 4 in 1: Naast koelen en verwarmen kan de Coldplayer ook fungeren als luchtbevochtiger en zuiveraar. Activeer gewoon de functie die aan uw behoeften voldoet.
 • Juiste autonomie: Dit model heeft een tankinhoud van 10 l. Hiermee hoeft u het niet vaak bij te vullen als u het gebruikt.
 • Timer: De bedrijfstijd van het apparaat kan worden ingesteld tussen 1 uur en 15 uur. Als de tijd om is, schakelt hij uit zonder dat u hoeft in te grijpen.

De nadelen

 • Af en toe lekken: Een gebruiker merkte dat er een kleine hoeveelheid water uit de tank kwam tijdens het vullen met ijsblokjes.

Klarstein Maxfresh 4 snelheden, 3 standen

Maxfresh ventilator luchtkoeler luchtbevochtiger

Bekijk de dagprijs

De Klarstein Maxfresh overtuigt de consument met zijn goede combinatie van prestaties, betrouwbaarheid en vermogen. In de eerste plaats heeft hij een elegante esthetiek met zijn afgeronde afwerking en strakke lijnen. Bovendien zal het discreet in uw kamer staan, met een kleurstelling die wordt gedomineerd door klassiek wit.

U kunt hem bij uw aankoop ook in het zwart kiezen als u een voorkeur voor een donkerder tint hebt. Met zijn breedte van 29 cm, hoogte van 74 cm en diepte van 34,5 cm zult u geen moeite hebben om er een plaatsje voor te vinden in uw huis.

Aangezien deze unit een mobiele airco is, heeft de fabrikant besloten het verplaatsingsgemak te maximaliseren. Daartoe is hij uitgerust met 4 wielen die 360° kunnen worden gedraaid. Dit betekent dat u het toestel gemakkelijk in alle richtingen kunt manoeuvreren. De intrekbare handgreep wordt gebruikt om de 6,6 kg van uw apparatuur zonder enig probleem op te tillen.

Dankzij zijn vermogen van 65 W kan hij een luchtstroom van 444 m3/u leveren. De snelheid kan op 3 niveaus worden ingesteld. Bovendien heeft de Maxfresh een brandstoftank van 6 liter, wat hem een interessante autonomie geeft. Het bedieningspaneel met 6 toetsen bevindt zich bovenop het toestel om de toegang tot alle opties te vereenvoudigen.

Voordelen

 • Meerdere instellingen: Dit model heeft een vermogensregelaar op drie niveaus en vier ventilatiestanden. Dit geeft u de mogelijkheid om uw instellingen af te stemmen op het comfort dat u zoekt.
 • Praktisch: Dit exemplaar heeft verplaatsingswielen waardoor de mobiliteit in de ruimte wordt geoptimaliseerd. Hij heeft ook een draaggreep om obstakels te overwinnen. Het onderdeel kan worden ingeklapt om de rommel in de kamer te minimaliseren.
 • Keuze van design: Bij uw transactie kunt u de kleur van uw toestel kiezen naargelang uw smaak en de stijl van uw inrichting. Hij is verkrijgbaar in wit en zwart.

Nadelen

 • Luidruchtig: Gebruikers vinden dat de geluidsfrequentie in de stand voor maximaal vermogen nog steeds behoorlijk storend is. Als u besluit deze functie te activeren, kunt u het apparaat beter niet dichtbij plaatsen.

Suntec Advance 12.0 Eco kamer airco R290

Suntec Advance airco

Bekijk de dagprijs

Tijdens de zomermaanden kan de hitte zeer onaangenaam zijn. Om dit te verhelpen, waarom kiest u niet voor deze krachtige draagbare airco? Dit model heeft namelijk een koelcapaciteit van 12.000 BTU/u. Concreet kan hiermee een grote ruimte van 60 of 65 m² worden gekoeld. Hij is dus geschikt voor gebruik in uw woon- of slaapkamer.

U moet weten dat deze apparatuur twee ventilatieniveaus heeft. Deze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van frisse lucht in een kamer. De circulatie wordt zo verbeterd voor een aangenamere atmosfeer. Merk ook op dat dit model de befaamde R290-technologie integreert, die geen toxines of andere verontreinigende stoffen bevat die een impact hebben op het milieu. Door dit toestel te kopen, hebt u een ecologisch en betrouwbaar element in handen.

Afgezien daarvan zijn er nog drie praktische functies. U kunt hem bijvoorbeeld instellen als koeler, ontvochtiger of als eenvoudig ventilatiesysteem. Vooral omdat alle accessoires die nodig zijn om hem te bedienen, al in de verpakking zitten. Er is een afstandsbediening voor het instellen van de parameters. Het intuïtieve bedieningspaneel geeft u ook de mogelijkheid om het gemakkelijk te bedienen.

Voordelen

 • Krachtige hardware: Met een capaciteit van 12.000 BTU/uur kunt u hiermee de lucht in een kamer van bijna 60 m² koelen.
 • Milieuvriendelijk gebruik: R290-technologie blijft vrij van verontreinigende stoffen en toxines, zodat er geen negatieve impact is op het milieu.
 • Handig in gebruik: Het voorpaneel is voorzien van LED's voor zichtbaarheid in het donker. De afstandsbediening aan de zijkant maakt het gemakkelijk om hem op afstand te bedienen en te configureren.
 • Multifunctioneel apparaat: Het heeft drie handige opties (ventileren, ontvochtigen en koelen) zodat u het het hele jaar door kunt gebruiken.
 • All-inclusive accessoires: Het pakket bevat alles wat u nodig hebt om deze apparatuur snel in gebruik te nemen.
 • Geoptimaliseerde koeling: Dit product heeft twee ventilatieniveaus voor een maximale luchtcirculatie op elk moment.

Nadelen

 • Duur toestel: Dit model is duur in vergelijking met andere toestellen in dezelfde categorie.

GTT-Industriële Mobiele airco

GTT Mobiele airco

Bekijk de dagprijs

Welke airco moet ik kiezen? Omwille van zijn efficiëntie, bruikbaarheid en prestaties is de GTT mobiele airco zeker het model om te kiezen. Deze koude ventilator verschilt op verschillende punten van andere. Het biedt groene luchtzuivering en industriële en duurzame koeling. Bovendien heeft hij een brede luchttoevoer van 220V en een vermogen van 180 W.

U kunt hem gemakkelijk aanpassen aan uw behoeften met de verschillende instellingen. Dit toestel heeft drie ventilatorsnelheden waarmee u uw huis kunt koelen, en meer bepaald de temperatuur kunt verlagen naargelang van uw behoeften. Om u aangename en comfortabele momenten te bezorgen tijdens een hittegolf, is deze airco uitgerust met een groot waterreservoir, waarvan de capaciteit zeer bevredigend is. Er is dus geen risico dat de frisse lucht opraakt. De tank kan 7 liter water of meer bevatten.

Om uw gebruikscomfort te optimaliseren, is dit model uitgerust met een ijsgordijn met hoge dichtheid en een meervoudige filtratie. Deze twee elementen zijn ontworpen om stofdeeltjes tegen te houden. Naast het installatiegemak kunt u dit toestel ook zonder al te veel moeite van de ene kamer naar de andere verplaatsen. Deze mobiele ventilator is uitgerust met wielen.

Bovendien weegt deze zuiveraar slechts 21 kilogram. Dankzij zijn afmetingen van 30 x 1 x 1 cm zal hij helemaal niet te veel plaats innemen. Het is een draagbare airco, gemaakt van massief plastic. Zijn kwaliteit/prijs verhouding zal u zeker verleiden.

Voordelen

 • Efficiëntie: Dit is een krachtige airco die uw huis snel afkoelt. Het garandeert een niet-toxische en gezonde koeling.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Dit toestel kan op elk moment worden verplaatst. U kunt hem zelfs met u meenemen dankzij de wieltjes.
 • Constructiemateriaal: Dit draagbare model is gemaakt van kunststof. Hij is corrosiebestendig en belooft een langdurig gebruik.

Nadelen

 • Aanschafprijs: Deze zuiveraar is zeker een van de duurste in zijn klasse.
 • Geluid: Zoals sommige mobiele ventilatoren produceert dit model een onaangenaam achtergrondgeluid.

Koopgids

mobiele airco zonder slang

Als u de temperatuur in uw huis op warme zomerdagen wilt verlagen, is er geen betere manier om dat te doen dan met een mobiele airco zonder afvoer. De keuze van een dergelijk toestel is helemaal niet zo voor de hand liggend. Om u hierbij te helpen, is een koopgids voor de beste mobiele aircos zonder slang van essentieel belang.

De kracht van de airco

Wanneer we het hebben over de capaciteit van een airco, hebben we het over het koelvermogen en het elektrisch vermogen van de eenheid. Het koelvermogen wordt uitgedrukt in BTU of British Thermal Unit. Dit vermogen hangt af van de capaciteit van een airco om een bepaalde ruimte al dan niet te kunnen koelen. Het vereiste vermogen is afhankelijk van het te koelen oppervlak.

Zo is voor een ruimte van 15 m2 een koelcapaciteit van 7000 BTU nodig, voor een oppervlakte van 25 m2 een capaciteit van 9000 BTU en tenslotte is voor een ruimte van 35 m2 een capaciteit van 12000 BTU nuttig. Om uw berekening te maken, reken 100 tot 130 W per m2. Een van de tips die wij u ook kunnen geven als u wilt weten hoe u een voordelige mobiele airco slang uitlaat kunt kopen, is om uw airco te groot te maken voor kamers met erkers en raamdeuren.

Wat het elektrisch vermogen betreft, moet u weten dat dit soort toestel energie verbruikt. Kies modellen met een A of A++ energieklasse.

De grootte van de airco

Een ander kenmerk waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een airco is de grootte ervan. Waar u een nieuwe mobiele airco zonder slang kunt kopen, vindt u verschillende modellen van verschillende afmetingen. Het model waarop u moet vertrouwen moet in staat zijn de ruimte waarin u het wilt gebruiken van airconditioning te voorzien. Het is belangrijk op te merken dat een grote airco niet hetzelfde is als een grote koelcapaciteit.

In feite moet de grootte van uw airco worden bepaald door de ruimte die u in uw huis aan dit apparaat wilt toewijzen. Het beste wat u dus kunt doen voordat u een aankoop doet, is de plaats van uw airco bepalen, de grootte ervan bepalen en vervolgens naar een prijsvergelijkingssite gaan om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Het ontwerp van een airco

Het ontwerp van een airco is ook een criterium dat niet mag worden verwaarloosd als u een goede investering in een airco wilt doen. Op dit punt is het het beste te investeren in een model dat niet te veel contrasteert met het decor van het interieur van uw huis. Dit type toestel is namelijk niet alleen een zuiver functioneel toestel, maar ook een decoratief element op zich.

Kies een model waarvan de kleur en de vorm passen bij de inrichting en de sfeer van uw kamer. Bovendien worden de modellen van vandaag bediend en ingesteld met gemakkelijk bereikbare knoppen op de airco. Bovendien kunnen de meeste van deze modellen worden bediend met een afstandsbediening. Tot slot, voor optimaal comfort, kies modellen met een laag geluidsniveau. aircos maken altijd wat lawaai, maar u kunt rekenen op modellen met een geluidsniveau van 50 dB.

Hoe gebruik je een mobiele airco zonder slang?

mobiele airco zonder afvoerslang

Allereerst moet u weten dat een mobiele airco niet echt een airco is, maar eerder een luchtkoeler. En zoals de naam al doet vermoeden, hoeft er geen warmelucht-afvoerpijp te worden geïnstalleerd en is het toestel mobiel. Voordat we bekijken hoe zo'n apparaat gebruikt moet worden, is het waarschijnlijk het beste om te begrijpen hoe het werkt. Hier is wat interessante informatie over dit onderwerp.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voordat u het apparaat installeert

In het algemeen sturen fabrikanten het product als reserveonderdelen om de kosten te beperken. In dat geval moet u uw toestel misschien in elkaar zetten. Maakt u zich echter geen zorgen, want het product wordt uiteraard geleverd met een gebruiksaanwijzing waarin u alle nodige informatie vindt over de assemblage van het toestel. Vaak maken fabrikanten het voor iedereen gemakkelijk om het toestel te monteren, zelfs voor mensen die niet zo handig zijn met doe-het-zelven.

Zoek een geschikte plaats

De mobiele airco is een enkelvoudige eenheid. Dit betekent dat u niet verschillende units binnen en buiten het huis hoeft te installeren, maar slechts één unit in de ruimte die u wilt "airconditionen". Het is aan u om de kamer in kwestie te kiezen. De plaats zal afhangen van de beschikbare ruimte. Aangezien het apparaat geen externe aansluiting nodig heeft, kunt u het overal plaatsen, maar niet te ver van een stopcontact. Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken en de nodige aanpassingen te doen naar gelang van uw behoeften.

Vergeet niet het waterreservoir van je toestel te vullen met water

Dankzij een waterreservoir koelt de unit de lucht vervolgens af, alvorens deze in de kamer vrij te laten. Deze tank zal zichzelf legen als het water verdampt. Denk er dus aan, wanneer u een dergelijke eenheid gebruikt, de tank te vullen wanneer het waterpeil daalt, anders zouden de prestaties van uw mobiele airco zonder luchtslang sterk worden aangetast. Sommige gebruikers doen ook wat ijsblokjes in de tank om de prestaties van het apparaat te verbeteren.

Product Onderhoud

Wat het onderhoud van een dergelijk product betreft, moet in de eerste plaats worden gewezen op de noodzaak de stekker uit het stopcontact te halen alvorens het toestel te manipuleren, om elk risico te vermijden. Voor een mobiele airco wordt aanbevolen het filter regelmatig te reinigen, ongeveer twee keer per maand. Gebruik een droge doek, bijvoorbeeld. Het is echter belangrijk op te merken dat het filter, ondanks regelmatige reiniging, ook ten minste eenmaal per jaar moet worden vervangen. De vervangingstermijnen van de verschillende onderdelen moeten in de gebruikershandleiding worden vermeld.

Als wij u ook een beetje praktisch advies mogen geven, denk er dan aan om de reiniging en/of het onderhoud van uw toestel 's morgens vroeg uit te voeren, wanneer de temperaturen nog aanvaardbaar zijn. Dit zal voor u ook een gelegenheid zijn om de ramen wijd open te laten staan, om het huis zoveel mogelijk te ventileren en de lucht in de kamer te vernieuwen. Op dit moment zal de mobiele airco niet nodig zijn.

Mobiele airco zonder afvoerslang of mobiele airco met slang?

Mobiele airco zonder afvoerslang

De term "emissievrije mobiele airco" verwijst eigenlijk naar een luchtkoeler. Het is een toestel dat tot taak heeft de lucht in de kamer te koelen. Het maakt gebruik van een verdampingskoelsysteem dat bekend staat als "hydro-cooling".

Ideaal in tijden van grote hitte, deze apparatuur verlaagt de omgevingstemperatuur om het draaglijker te maken. De installatie ervan is zeer eenvoudig en kan door een beginneling worden gedaan. Als u het filter vochtig wilt houden, is het raadzaam gedemineraliseerd water te gebruiken.

Het grootste voordeel is dat het geen energie verbruikt. U hebt volledige controle over uw energiefactuur. Dankzij de aanwezigheid van wielen is het toestel gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Mobiele airco met afzuiging

Dit type airco, ook bekend als klassieke mobiele airco, kan zowel koude als warmte produceren. Het werkt door een koelmiddel te laten circuleren in een gesloten circuit. Dit type toestel vereist de installatie van een evacuatiepijp om het condensaat en de geabsorbeerde calorieën naar buiten af te voeren.

U moet een speciale kit hebben voor de installatie ervan. Het is inderdaad belangrijk om het uiteinde van de pijp buiten het huis te plaatsen. Dit zal ertoe leiden dat u het kanaal door een gat in de muur of door de opening van een van uw ramen moet leiden.

Het probleem is dat u geen controle heeft over de lucht- en geluidsdichtheid van de kamer. Ook lijkt het hebben van zo'n opening niet de meest geschikte situatie.

Conclussie

Met zijn goede efficiëntie is de mobiele airco zonder luchtslang een uitstekende oplossing voor wie geen last wil hebben van buizen en een gat in zijn muur wil maken. Het is perfect voor kleine budgetten en neemt niet veel plaats in.

Anderzijds is een model met afvoerpijp bijzonder interessant als u een deur, een raam of een gat hebt om de leidingen naar buiten te leiden. De aanwezigheid van de slang geeft ook aan dat het een echte airco met koelgas is.

Wat is de prijs van een mobiele airco zonder slang?

mobiele airco zonder afvoerbuis

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

 • Instapniveau: € 70 tot € 110
 • Middenklasse: € 110 tot € 200
 • Topklasse: meer dan €200

De beste merken van mobiele aircos zonder slang

Naar onze mening zijn de beste merken mobiele aircos zonder slang in 2024 :

Klarstein

Klarstein maakt van alles een beetje, en altijd tegen een redelijke prijs. Het Duitse merk biedt onder meer keukenapparatuur en aircos aan. De Klarstein Skyscraper-serie is een van de bekendste voor ventilatie en luchtkoeling.

Tristar

Tristar staat bekend om zijn keukenapparatuur en keukenmachines, maar biedt sinds een paar jaar ook aircos aan. Trouw aan zijn principes blijft het zijn prijzen tot de laagste houden. Als u op zoek bent naar een goedkope airco, kijk dan eens naar dit merk.

Rowenta

Rowenta werd in 1884 opgericht door de Duitse uitvinder Robert Weintraud en heeft zich altijd aangepast om veeleisende klanten tevreden te stellen. Iedereen kent zijn stofzuigers en stoomreinigers. Maar dit merk is veel meer dan dat, zoals blijkt uit de kwaliteit van zijn luchtbehandelingsapparatuur.

IcyAir

Dit merk is de verrassing van dit jaar. Het biedt uitsluitend mobiele aircos zonder slang aan, met uiteenlopende prijzen, prestaties en functionaliteit. Wie een budget heeft van meer dan 300 euro, moet eens kijken naar de topmodellen.

MVPower

MVPower, afkomstig uit China, wil een generalistisch merk zijn. Naast allerlei huishoudelijke apparaten biedt deze fabrikant diverse apparatuur en accessoires voor thuis, op het werk, voor sport of ontspanning. Zijn mobiele airco zonder afvoerslang is een must.

Tips

Filter het water voordat u het in de tank giet

Zorg ervoor dat het bevochtigingskussen altijd vochtig blijft voor een optimaal rendement en een lange levensduur. Gebruik indien mogelijk gemineraliseerd water met een laag kalkgehalte om verstijving van de pad te voorkomen. In gebieden met zeer hard water moet het water dat in de tank wordt gedaan, worden gefilterd.

Maak het filter en het reservoir regelmatig schoon

Deze 2 onderdelen zijn de enige die regelmatig moeten worden gereinigd bij een mobiele airco zonder slang. Nog meer als u regenwater of rivierwater gebruikt. Regelmatige reiniging voorkomt dat bacteriën in het waterreservoir groeien en het filter verzadigen.

Combineer ijswater en ijsrepen voor extra koeling

Als het erg warm is, is kraanwater misschien niet genoeg voor het toestel om de kamer te koelen. Gebruik in dit geval gekoeld water. Hoe kouder het water, hoe intenser de verkoelende sensatie. Aarzel niet om er ijskompressen bij te doen. Als uw tank dat niet toelaat, doe dan ijsblokjes in de bak.

Start het apparaat 1 uur voordat u gaat slapen als u het 's nachts gebruikt

Als u geen lichte slaper bent, kunt u een niet-geventileerde mobiele airco gebruiken om 's nachts te slapen. In dat geval is het raadzaam het apparaat een uur voor het slapen gaan te starten. Op die manier heeft hij zijn volledige koelcapaciteit al bereikt en zal hij minder lawaai maken.

Laat een raam op een kier staan om de luchtvochtigheid te beperken

Het is algemeen bekend dat een mobiele airco met nulventilatie de lucht bevochtigt. Laat een raam op een kier staan om de vochtigheidsgraad in de kamer te beperken. Houd het toestel ook in de buurt en stel de luchtkoeling en oscillatie verder bij.

FAQ

Wat is de beste mobiele airco zonder slang?

De beste mobiele airco zonder slang hangt af van uw behoeften en budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten het beste zijn.

Hoe kies ik een emissievrije mobiele airco?

Eerst en vooral moet u rekening houden met de oppervlakte die moet worden gekoeld. Het mag niet groter zijn dan 20 m². De inhoud van het reservoir, van 4,5 tot 6 L, de autonomie van de mobiele airco zonder evacuatie. Houd ook rekening met het luchtdebiet en de verdampingssnelheid, en niet te vergeten met de extra opties: oscillatie, timer, ionisatie, ventilatie, bevochtiging, enz.

Waarin verschilt een mobiele airco zonder slang van aircos met afvoerslang?

In tegenstelling tot aircos met een afvoerbuis, gebruikt een afvoerloze airco geen koelmiddel, zoals R32 gas. Het is dus geen echte airco, maar eerder een geoptimaliseerde luchtkoeler. De belangrijkste voordelen zijn dat het geen vervuiling veroorzaakt, weinig energie verbruikt, eenvoudig is en betaalbaar. Anderzijds zijn de prestaties beperkt.

Hoeveel kost een mobiele airco zonder afvoerslang?

De goedkoopste modellen kosten ongeveer 70 euro. Van 100 tot 200 euro, moeten de meeste gebruikers vinden wat ze nodig hebben. Voor de meer veeleisende, moet je gaan upmarket en betalen 250 tot 400 euro. Maar wat de prijs ook is, je krijgt geen "stille" unit.

Wat zijn de beste merken mobiele aircos zonder slang?

Klarstein is een referentie, zowel wat de kosten als wat de prestaties betreft. Andere merken zoals Tristar, Rowenta, IcyAir en MVPower bieden zeer interessante modellen, geschikt voor elk budget.