logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste Ventilator kopen ? Ventilatoren overzicht

Wanneer je overweegt om een ventilator aan te schaffen met het oog op een warme zomer zijn er tal van opties. We snappen dat je door de bomen het bos niet ziet omdat er ontzettend veel keuze is. Door middel van dit artikel hebben we de beste van 2024 voor je op een rijtje gezet.

beste ventilator

Wat is nou de meest geschikte ventilator voor jou? Het is best lastig om een keuze te maken. Ga je voor een tafel of liever voor een plafondventilator? Of zoek je gewoon een staande? Het is een uiteindelijk een hele uitdaging om een definitieve beslissing te maken. We hopen dat we je keuze hier een stuk makkelijker mee kunnen maken.

De beste ventilator van 2024

Duux Whisper Flex Smart: beste ventilator op batterij

Duux Whisper Flex Smart

Bekijk de dagprijs

Wij vinden de beste ventilator de Whisper Flex Smart. Omdat deze het meest verkocht is en ook het beste is beoordeeld daarom hebben we hier een apart stukje over gemaakt. Met deze ventilator zit je zeker te weten goed!

Alle consumenten die deze in hun bezit hebben zijn ontzettend positief over dit apparaat. Het is een tafelmodel die erg geluidsarm is. Zo kun je op de laagste stand een geluid van maximaal 13 dB verwachten, eigenlijk zijn de eerste zes standen van dit apparaat vrijwel niet te horen. Het apparaat heeft in totaal 26 verschillende standen. Zodra het donker wordt zal zijn display uitgaan dus het maakt hem dan een prima apparaat voor op de slaapkamer.

Je kunt ervoor kiezen om een accu extra aan te schaffen zodat je deze ventilator 18 uur kunt gebruiken. Dit is draadloos dus dat maakt dat je niet gebonden bent aan een stopcontact. Het leuke aan deze ventilator is dat je hem kan besturen via een App.

Specificaties:

 • Geluid niveau: 13 dB
 • Type: Staand of Tafelmodel
 • Afstandsbediening: Ja
 • In hoogte verstelbaar: Ja
 • Zelf draaiend: Ja
 • Standen: 26

De beste ventilator voor iedere situatie

Het is natuurlijk erg prettig dat je weet welke er het meeste geschikt is voor in welke situatie. Hieronder lees je in een duidelijk overzicht welke het beste past in welke situatie.

Een kleine ventilator: Duux Globe Desktop Tafelventilator

Duux Globe - Tafelventilator

Bekijk de dagprijs

Wij hebben gekozen voor de Duux Globe Desktop. Dit is de meest verkochte ventilator en ook nog eens degene met de hoogste score.

De prijs van deze kleine ventilator is best hoog voor dit kleine apparaatje. We kunnen je wel zeggen dat je dan kan spreken over een zeer goed apparaat. Het is een erg fel apparaat met hele goede functie en hij is ook behoorlijk krachtig. Door middel van een timer en drie standen heeft hij een blaasafstand van maximaal 7 meter. Dat is behoorlijk wat!

De noodzaak van dit apparaat is dat je hem wel op een verhoging moet gebruiken, denk aan een bureau of een tafel. Wanneer je deze laag neerzet zal hij zijn wind alleen over de vloer blazen. En dat is vaak niet de bedoeling. Het is een erg stil apparaat, het geluid komt uit tussen 13 en 50 dB.

Een grote ventilator: Bestron DFA40

Bestron DFA40

Bekijk de dagprijs

De meest beste ventilator onder de grote blazers hebben voor de Bestron DFA40 gekozen. Dit is een grond ventilator en deze heeft een diameter van 45 centimeter. Deze staat ontzettend hoog aangeschreven en zal dan een erg goede koop zijn.

Deze ventilator van Bestron heeft erg veel kracht en zijn bereik is ook enorm. Wat hem ook een leuk voordeel geeft is dat het design er zeker mag wezen. Hij is uitgevoerd in het chroom en door de simpelheid heeft deze een prima kwaliteit. Zo is hij in het bezit van 3 blaasstanden en kun je hem ook nog eens in hoogte verstellen. Met deze grote ventilator zul je zeker veel plezier hebben!

Een stille ventilator: Cecotec staande torenventilator

Cecotec Stille torenventilator

Bekijk de dagprijs

Als je een ventilator zoekt die niet al te veel lawaai maakt, voor bijvoorbeeld op een slaapkamer hebben we de Cecotec ventilator als beste voor je neergezet. Dit kleine torentje is de meest stille en in zijn categorie de best geteste ventilator. Je kunt met dit apparaat je kamer zelfs tot 3 graden laten afkoelen. Dit gebeurt dan ook op een stille en efficiënte manier. Doordat hij geen lampjes of verlicht display heeft zul je hier geen hinder van ondervinden in de slaapkamer.

Hij is in het bezit van 3 standen namelijk, eco, turbo en stil. Je kunt hem ook instellen door middel van de timer en zelfs met de bijbehorende afstandsbediening kun je de blaas richting instellen.

Het is een apparaat met een prima kwaliteit en prijsverhouding!

Ventilator met een afstandsbediening: Solis Easy Breeze

Solis Easy Breez

Bekijk de dagprijs

De Solis Easy Breeze is in deze categorie de beste ventilator. Het is er één die je door middel van zijn afstandsbediening alles mee kan bedienen. Denk aan de timer, het tempo en ook de windrichting.

Het is eigenlijk een alleskunner en door zijn hoge score en beoordelingen is dit voor ons de beste ventilator met afstandsbediening. Ook heeft hij een leuk extraatje, namelijk de modus wind. Door de verschillende tempo's lijkt het net alsof je buiten van een fris windje zit te genieten. Ideaal!

Ventilator met een timer: Fuave TV1010

Fuave TV1010

Bekijk de dagprijs

De ventilator met een timer die ontzettend goed beoordeeld is de Fuave TV1010. Dit apparaat haalt een erg hoge score. Het is erg handig dat je een apparaat door middel van een timer zo kan instellen dat hij aan en uit gaat wanneer jij dat wilt. Dat is bij de Fuave dan ook heel makkelijk in te stellen.

Zo heeft hij 3 verschillende standen en is hij erg stil. Dit maakt dat hij prima zal passen op een slaapkamer! Het torentje heeft een hoogte van 78 cm een zelf draaibare windrichting.

Ventilator op batterij: Duux Whisper Flex

Duux Whisper Flex Ventilator Zwart

Bekijk de dagprijs

Sommige mensen vinden het gewoon prettig om een apparaat zonder snoer in huis te halen. Zo komen we onder de ventilator op batterij uit bij de Duux Whisper Flex. Deze hebben we al eerder benoemd maar dan als beste ventilator van 2024. Dit is natuurlijk niet voor niets!

Je kunt hem meenemen en ook makkelijk opladen. Door middel van zijn accu met docking station kun je 18 uur lang verkoeling verwachten. Het apparaat heeft 26 verschillenden standen en kun je hem zelfs met de App bedienen. Hij heeft een erg zacht geluid en de enige die een accu heeft.

Ventilator zonder bladen: Dyson torenventilator

AM07 Dyson torenventilator

Bekijk de dagprijs

Een andere naam voor een ventilator zonder bladen is een toren of ook wel een tafel ventilator. Zonder de bladen maakt het hem een stuk veiliger en dus meer geschikt voor als er huisdieren en/of kinderen in de buurt zijn.

Wij hebben de Dyson ventilator als beste neergezet omdat deze erg hoog scoort en de kwaliteit echt het neusje van de zalm is. Hij is makkelijk te bedienen met de bij geleverde afstandsbediening en daarmee kun je met gemak zijn 10 verschillende standen bedienen. Als je hem op de slaapkamer wilt zetten dan kun je hem op de laagste stand zetten en zul je vrijwel geluidloos kunnen slapen. Voor deze ventilator betaal je iets meer maar we kunnen je zeggen dat dit zijn geld echt wel waard is.

Verschillende prijzen van een ventilator

Voor ieder budget is er wel een ventilator te vinden, je kan het simpel houden maar je kan ook kiezen voor de wat luxere ventilators. Als je een indicatie hebt voor wat je eraan wilt uitgeven kun je hieronder duidelijk zien wat de verschillende prijsklassen zijn.

Tot maximaal 50,- euro

Als je een goedkopere ventilator zoekt kom je meestal uit bij de simpelere en kleinere ventilators. Hier zal je geen high-tech snufjes op tegenkomen maar hij doet waarvoor die aangeschaft zal worden. Gewoon ventileren dus. Hier de top drie met ventilators tot maximaal 50,- euro.

FUAVE SV1010

FUAVE SV1010

Bekijk de dagprijs

Op nummer 1 hebben we de FUAVE SV1010 gezet. Dit is volgens ons de beste ventilator in deze prijsklasse. Deze is door de consument erg goed beoordeeld en het meest verkocht. Het is een ventilator die je kan verstellen in hoogte en welke ook nog eens kantelbaar is. Zo kun jezelf bepalen welke kant hij opblaast. Het heeft drie verschillende standen en ook kan die gewoon zelf heen en weer blazen.

Bestron AFT760Z

Bestron AFT760Z - Torenventilator - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Bestron AFT760Z kun je krijgen in diverse uitvoeringen. Het is een goedkope ventilator wat zijn werk uitstekend doet. Hij heeft drie standen en zo kun je kiezen uit een tempo wat je prettig vindt. Het grote voordeel aan deze ventilator is dat hij niet veel geluid maakt daarom is deze ook zeker geschikt voor in een slaapkamer. Wil je liever op voorhand een tijd instellen dan is dat bij deze ventilator ook mogelijk. Door middel van de timer kun je hem al twee uur van tevoren laten werken en daarna zal die zichzelf gewoon uitschakelen.

Bestron DDF35Z

Bestron DDF35Z - Tafelventilator - Zwart

Bekijk de dagprijs

Dit is een tafel ventilator met vier verschillende snelheden. Bij deze is het noodzakelijk dat hij hoog staat en in de buurt van een stopcontact. Hij heeft een anti-slip en daarmee kan die zorgeloos ronddraaien. De diameter van de bladen is ongeveer 35 centimeter. Hij beweegt zich vrijwel geruisloos dus je hoort hem bijna niet! Gewoon genieten van een heerlijk briesje!

Van 50,- tot maximaal 100,- euro

In deze prijsklasse zul je wat meer keuze hebben. Je kunt ook kiezen uit meer verschillende soorten namelijk voor een plafondventilator of kun je zelfs kiezen voor een aircooler! Omdat de keuze wat uitgebreider is hebben we er 5 voor je uitgekozen!

QAZQA Fresh

QAZQA Fresh 30 Plafondventilator met lamp

Bekijk de dagprijs

Dit een een plafondventilator die ook nog eens behoorlijk zuinig is. Hij heeft namelijk een energielabel met A++ dus hier zul je een hoop op kunnen bezuinigen. Je kunt hem krijgen in twee kleuren, namelijk in het wit of in het zwart.

Het is niet alleen een ventilator voor in de zomer maar je kunt er ook voor kiezen om hem in de winter warme lucht te laten circuleren. Hij heeft een geluid van 42.4 dB dus is prima te doen voor op een slaapkamer. Door middel van de touwtjes die er hangen kun je zijn snelheid bepalen. Deze ventilator heeft drie verschillende tempo's en je kunt hem ook als een gewone lamp gebruiken. Ideaal!

FUAVE TV3010

FUAVE TV3010

Bekijk de dagprijs

Deze ventilator staat erg hoog aangeschreven is een toren wat erg makkelijk te bedienen is. Dit kun je doen door de afstandsbediening of je programmeert hem door middel van timer. Hij is niet in hoogte verstelbaar maar heeft wel een automatische rotatiestand. Door middel van de drie verschillende tempo's kun je makkelijk bepalen wat jij prettig vindt. Hij heeft een erg leuk design dus kan op iedere plek wel tot zijn recht komen.

Bestron DC30T

Bestron DC30T - Plafondventilator - Beige

Bekijk de dagprijs

Met de Bestron komen we uit op een plafondventilator die zeker een nummer 3 in dit lijstje waardig is. Je kunt met deze ventilator zonder al te veel lawaai je kamer voorzien van frisse lucht maar ook van een lamp. Hij heeft drie verschillende tempo's en hij is te verkrijgen in twee kleuren, namelijk in het wit en in het beige. Een leuk detail is dat als je zijn bladen omdraait je een andere kleur krijgt. Zo kun je altijd eens afwisselen!

AIRKING

AirKing statiefventilator zwart - ventilator 5 standen met extra stille nachtstand

Bekijk de dagprijs

De Airking is een statiefventilator met wel liefst vijf verschillende standen. Je kunt hem bedienen op het apparaat zelf maar je kan er ook voor kiezen dat toe doen met de afstandsbediening. Hij is in het bezit van een stille functie waardoor het ideeal is hem op een slaapkamer te zetten. Wil je er helemaal geen omkijken naar dan maak je gewoon gebruik van de timer, deze kun je instellen tussen de 1 en 7 uur. Lekker slapen is dus gegarandeert!

DOMO DO8134

DOMO DO8134 - Vloerventilator - Zwart

Bekijk de dagprijs

Met de DOMO haal je een degelijk apparaat in huis wat prima zijn werk doet, koelen en blazen!

Het is er een die erg hoog scoort en goed verkocht is. Je kunt de richting instellen en met zijn drie verschillende standen ook het tempo veranderen. Hij kan niet alleen heen en weer blazen maar ook van boven naar beneden. Hij is iets minder geschikt voor op de slaapkamer door het geluid wat hij maakt. Namelijk 59 dB. Het voordeel aan deze ventilator is wel dat hij een enorm snoer heeft, namelijk 1.8 meter.

Van 100,- tot maximaal 150,- Euro

Hier komen we in een categorie met nog meer keuzes. Er komen meer verschillende opties kijken wat maakt dat het apparaat net een stukje luxer is. Hier hebben we vier verschillende ventilators in deze prijsklasse voor je op een rijtje gezet.

XIAOMI SMARTMI

XIAOMI SMARTMI

Bekijk de dagprijs

Dit is een statief ventilator wat erg simpel in elkaar te zetten is. Het heeft een witte buitenkant en ondanks dat hij van kunststof is dit apparaat ontzettend degelijk en kwalitatief. Deze stevige ventilator maakt niet veel geluid en dit heeft bij te danken aan zijn borstel loze motor. Het is een erg bijzonder en uniek apparaat want het is een draadloze ventilator en de duur van de batterij is wel 20 uur! Hier kan je dus erg lang van genieten!

DUUX WHISPER

Duux Whisper Fan Wit Statiefventilator

Bekijk de dagprijs

Deze ventilator kun je krijgen in twee verschillende kleuren, namelijk in het wit en in het zwart. Ook kun je de hoogte instellen en is hij makkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Hij is ook erg geschikt om te plaatsen in een grote ruimte omdat hij een bereik heeft van 15 meter. Hij heeft een functie die je kan bedienen met een App. Wil je liever op voorhand een tijd instellen dan is dat ook mogelijk door middel van zijn timer.

TRISTAR AT-5450

Tristar AT-5450 - Luchtkoeler - ventilator

Bekijk de dagprijs

Dit is de luchtkoeler van vorig jaar. Het mooie van dit apparaat is dat het ook een lucht bevochtigend functie heeft. Je kunt met deze koeler ervoor zorgen dat de kamer afkoelt tot ongeveer 3 graden. Door middel van een afstandsbediening kun je hem vanuit je luie stoel aan het werk zetten en door de3 verschillende standen de snelheid aanpassen. Door middel van de swing stand kan je de lucht laten circuleren. Dit is niet voor niets de beste luchtkoeler geweest van 2024!

HONEYWELL HYF290

Honeywell HYF290E4 - Torenventilator - Zwart

Bekijk de dagprijs

Met deze Honeywell haal je een erg prettige toren binnen. Ook deze behoort tot de top van vorig jaar een dat is natuurlijk niet voor niets. Hij heeft 4 verschillende snelheden en het geluid is zelfs verwaarloosbaar. Door middel van de afstandsbediening kun je alles makkelijk instellen, zelfs een timer. Een handig en mooi design apparaat wat erg goed is in wat hij moet doen!

Welke soorten ventilatoren zijn er?

Dat er meer dan genoeg verschillende soorten ventilatoren zijn zal je inmiddels niet ontgaan zijn. Het is voor de juiste ventilator wel belangrijk dat hij op de juiste plek gezet of gehangen wordt. We hebben de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet zodat je duidelijk weet welke het meest geschikt is voor welke ruimte.

Tafelventilator

Een tafelventilator is een klein apparaatje. Deze is dan uitermate geschikt om te zetten op een tafel, een bureau of eventueel op een nachtkastje. Dit kleine apparaatje is een simpele ventilator zonder al te veel functies. Dit zul je dan door de grote van de ventilator niet anders tegenkomen. Ondanks dat het een klein apparaat is zul zijn het zeer effectieve apparaten. Je kunt kiezen uit verschillende design, merken en met ieder verschillende opties in blazen. Dit zijn de meest goedkope ventilatoren voor korte afstanden. Het doet gewoon wat het moet doen!

Torenventilator

Dit is gewoon de meest verkochte en dus de meest populairste vorm van ventilator. Het is een staand model in verschillende uitvoeringen die vaak in hoogte te verstellen zijn. Een andere benaming voor een torenventilator kan ook zijn, een staande of een statief ventilator. Een andere naam maar wel met dezelfde betekenis. De bediening is vaak mogelijk op het apparaat maar ook hebben de meeste een afstandsbediening. Dit is een apparaat wat te krijgen is met veel verschillende functies. Je kan denken aan een timer of verschillende kleuren. Ook zijn de prijzen vrij uiteenlopend. Je betaalt ook een stukje voor het design.

Vloerventilator

Wat ook een erg handige en populaire ventilator is de vloerventilator. Deze zetten je logisch op de grond. Het zijn hele krachtige apparaten die zeker goed hun werk doen. Sommige kun je alleen bedienen door de knopjes op het apparaat zelf maar zo zijn er ook die te bedienen zijn met een afstandsbediening. Je kan er in ieder geval vanuit gaan dat je bij een vloerventilator een grote ruimte goed genoeg kan koelen door zijn enorme blaaskracht. Ze maken wel wat meer herrie als de overige ventilatoren.

Plafondventilator

Dit is een ideale ventilator die vaak wordt gebruikt in de slaapkamer. Dit omdat hij erg stil is en tegelijkertijd ook een ingebouwde lamp heeft. Je kunt ze bedienen door de touwtjes die eraan hangen maar bij de meeste zul je ook gewoon gebruik kunnen maken van de afstandsbediening. Wel moet je er rekening mee houden dat hij een paar meter boven de grond hangt, dit is logisch natuurlijk anders zou het alleen maar gevaarlijk zijn.

Wat is nou de beste ventilator voor jou?

Het blijft natuurlijk een hele opgave om een keuze te maken. We hopen dat we je al een heleboel twijfelpunten hebben kunnen wegnemen. We hebben nog een aantal puntjes voor je verzameld waar je op kan letten bij de aanschaf van een ventilator.

Het geluidsniveau

Dit is natuurlijk erg prettig voor als je een ventilator zoekt die biuvoorbeeld plaats neemt in de slaapkamer. Je wilt je nachtrust niet mislopen door een vervelend geluid van een apparaat. Bij iedere ventilator dat je aan wilt schaffen zullen de geluidsniveaus aangeduid staan. We hebben een klein lijstje gemaakt zodat je in een oogopslag direct kan zien of het een geschikt apparaat voor jouw ruimte is.

 • DECIBEL: < 50 dB - VERGELIJKBAAR MET: Gefluister – VENTILATOR: Extra stil
 • DECIBEL: 50-60 dB – VERGELIJKBAAR MET: Achtergrondgeluiden – VENTILATOR: Stil
 • DECIBEL: > 60 dB – VERGELIJKBAAR MET: Normaal gesprek – Hoorbaar

Verplaatsing van lucht

Een ventilator is eigenlijk gewoon een turbomachine. Deze zorgen voor alle bewegingen in en met lucht. Het zuigt aan de achterkant de lucht op en deze zal in minder dan een seconde verplaatst worden. Daarna zal hij de lucht aan de voorkant weer uitblazen. Hoe sneller de bladen bewegen hoe sneller de lucht zich zal verplaatsen. Het is dus afhankelijk van de snelheid dat de bladen draaien. Daarom is een ventilator met verschillende standen alleen maar handig!

In welke ruimte zet je welke ventilator

Het is in iedere ruimte mogelijk een ventilator te plaatsen, hou wel rekening met de capaciteit van de ventilator. Zoek je bijvoorbeeld een ventilator die een grote ruimte verkoeling dient te geven dan kun het beste kiezen voor een stabiele krachtige ventilator. Vaak wordt er voor grotere ruimtes dan ook gekozen voor een vloer ventilator. Ook zijn er die open en neer blazen, dit is ook erg prettig voor een ruimte die wat groter is. Voor een kleine afstand kan het prettig zijn, bijvoorbeeld achter een bureau om een kleine tafel ventilator te gebruiken. Zoek je een ventilator voor de lange termijn zoals op de slaapkamer dan is een plafondventilator erg ideaal!

Wel of geen timer?

Vrijwel iedere ventilator heeft wel een timer functie. Dit is natuurlijk erg handig dat je hem zo instelt dat op het moment dat je thuiskomt deze al even aan het blazen is. Zeker wanneer het erg warm is en je hierdoor de temperatuur toch een beetje naar beneden kunt krijgen. Ook kun je hem zo instellen dat hij vanzelf uitgaat in de nacht zodat je niet bang hoeft te zijn dat je er wakker van zou worden.

Verwarming

Als je kijkt naar de wat duurdere en de wat luxere ventilatoren dan zul je regelmatig deze functie tegenkomen. Je kunt hiermee dus ook heerlijk warme lucht verspreiden! Niet alleen in de zomer heb je dus plezier van je aankoop maar ook in de winter kun je hier gewoon gebruik van maken.

Ionisatie

Dit is een functie die erg uniek is voor een ventilator. Je kunt hiermee de luchtkwaliteit verbeteren en het zorgt ervoor dat de lucht ook nog eens een stuk koeler wordt. De elektrische lading wordt aangebracht over verschillende stofdeeltjes en maakt ze zwaarder waardoor ze vallen en dit de luchtkwaliteit erg zal verbeteren.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste keuze in ventilator?

Dit is zoals we al eerder hebben beschreven iets dat afhankelijk is van elke sitatiue. Het zal eraan liggen of je er eentje nodig hebt voor een grote of een kleine ruimte, of dat je er eentje zoekt voor op de grond of voor aan het plafond. Door middel van dit artikel hopen we dat als je jezelf goed inleest dat je zult zien dat er voor ieder wel een passende ventilator is.

Welke verschillende soorten aan ventilatoren zijn er allemaal?

Er zijn vele verschillende soorten. Om het kort samen te vatten hebben we de:

 • Vloer ventilator
 • Tafel ventilator
 • Toren ventilator
 • Plafond ventilator

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ventilator?

Je doet er goed aan op voorhand te bepalen wat je belangrijk vind en wat je verwachtingen zijn van een ventilator. Zorg ervoor dat je weet in wat voor soort ruimte deze komt te staan en of je wilt dat het een actieve of een zo stil mogelijk apparaat is. Dit zal ervoor zorgen dat je geen miskoop begaat.

Wat zal een goede ventilator gaan kosten?

We hebben voor ieder budget wel een ventilator kunnen vinden. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen naar de prijsklassen dan kun je in ons artikel de verschillende opties lezen. We hebben de beste ventilatoren in verschillende prijsklassen voor je neergezet.

Heb ik garantie op een ventilator?

Er zit op ieder apparaat een vaste fabrieksgarantie, vaak zorgt het bedrijf dat de ventilator verkoopt ook voor een eigen garantie. Dit is niet verkeerd om je hier op voorhand over te laten informeren.

Verschillen tussen een ventilator, een Air cooler en een airco

Om je te behoeden van een miskoop hebben we als laatste de verschillen uitgelegd tussen deze 3 apparaten. Ze zijn alle drie bedoeld om een ruimte te koelen of af te laten koelen maar ieder op zijn eigen manier met zijn eigen eindresultaat.

Ventilator

Eigenlijk koelt een ventilator niet de ruimte maar meer de gevoelstemperatuur. De temperatuur blijft dus gelijk. Dit maakt wel dat het een effectieve manier is om zelf wat meer verkoeling te krijgen in een ruimte. Het is dan relatief gezien een vrij goedkope manier voor verkoeling. Je kunt voor een paar tientjes al een ventilator aanschaffen.

Air cooler

Het voordeel van een air cooler is dat je hier geen afvoer voor nodig hebt. Een air cooler is eigenlijk een goedkopere variant op de airco. Je kunt deze overal in huis plaatsen en heb je vaak alleen een stopcontact nodig. Een air cooler verbruikt alleen water en wordt ook wel het broertje van de ventilator genoemd. Wel kan je met een air cooler de temperatuur wel laten dalen maar dit zal niet veel zijn, al is het voor veel mensen voldoende.

Airco

Met een airco kun je de temperatuur echt laten dalen en stabiel houden. Een airco zorgt ervoor dat hij de warme lucht naar binnen haalt en zorgt ervoor dat dit omgezet wordt in koude lucht. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een mobiele airco dit is ideaal om verschillende kamers heerlijk te koelen. Een nadeel is wel dat je het altijd bij een raam moet plaatsen omdat deze altijd in het bezig is van een slang. De prijs van een airco ligt ook een heel stuk boven een air cooler en een ventilator.

Conclusie

Uiteindelijk is er voor iedere ruimte wel een ventilator te vinden. Wil je de kleinere ruimtes voorzien van een lekker briesje is de keuze niet heel groot en heb je een tal van kleine ventilatoren. Deze hebben niet al te veel opties dus een foute koop zal je niet snel hebben. Zoek je de wat luxere en voor grotere ruimtes dan hopen we dat we je de keuze wat makkelijker hebben kunnen maken. Let goed op als je kiest voor een ventilator die bijvoorbeeld op een slaapkamer moet komen. Het geluid is alles bepalend en het zou zonde zijn dat je niet in slaap kan komen door het lawaai van een ventilator. Daarom zijn er genoeg die in alle stilte zijn werk kunnen doen. Voldoende keuzes en ook voor ieder budget is er wel een ventilator te vinden. Laat je niet ineens overvallen door de warmte en zorg dat je op tijd bent gewapend tegen de hitte.

Veel succes met het kiezen van een goede passende ventilator!