logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Wat is de beste ventilator zonder bladen in 2024?

Voor een veilige koeling!

De ventilator zonder bladen is een recente innovatie die echt gewaardeerd wordt. De luchtstroom is krachtig en homogeen en het toestel levert geen gevaar op voor verwondingen, vooral niet voor kinderen!

Modern design, goede kwaliteit/prijs verhouding of speciaal budget, ontdek nu mijn 3 favoriete ventilatoren zonder bladen om u te helpen de juiste keuze te maken!

ventilator zonder bladen

De 3 (echt) beste blaasloze ventilatoren in 2024

  1. Dyson AM07 - Mijn favoriet
  2. Rowenta VU6670F0 - Waar voor je geld
  3. Costway 45W - Een goede keuze voor minder dan €50

Dyson AM07

Dyson AM07

Dyson is de voorloper op het gebied van blaasloze ventilatoren en dit is de AM07, de kolomventilator in hun assortiment. Om een verfrissende luchtstoot te geven, maakt het toestel gebruik van Air Multiplier-technologie. Met behulp van een versterkerring en een aërodynamische helling produceert hij een zachte, gelijkmatige en continue luchtstroom. Deze luchtstroom kan op 10 verschillende niveaus worden ingesteld via de meegeleverde afstandsbediening, en kan over een hele kamer worden geprojecteerd door eenvoudigweg voor de oscillerende beweging te kiezen. Hij is krachtig en stil en kan overal in huis worden geplaatst, zelfs in een slaapkamer, aangezien hij een timer heeft waarmee hij automatisch kan worden uitgeschakeld tussen 15 minuten en 9 uur later. Hoewel de afwezigheid van bladen en roosters een echt veiligheidsvoordeel is, is het schoonmaken van de ventilator ook eenvoudig. Stof en vuil kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een zachte doek, nat of droog.

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Een paar jaar geleden veroorzaakte Dyson een revolutie in de ventilatorindustrie door de eerste ventilator zonder bladen te ontwerpen, en zelfs vandaag de dag is geen enkel ander merk erin geslaagd om het beter te doen! Deze AM07 mag dan vrij duur zijn, maar hij steekt er echt bovenuit als het op prestaties aankomt. De luchtstroom lijkt uit het niets te komen, maar het is echt koel en aangenaam. En wat meer is, het apparaat heeft niet slechts 3 of 4 snelheden zoals anderen: met 10 instellingen kunt u echt de perfecte luchtstroom vinden, of u nu tv kijkt of in slaap probeert te vallen. Naast de geavanceerde technologie is de ventilator ook zeer goed ontworpen met zijn timer of zelfs het feit dat de gemagnetiseerde afstandsbediening rechtstreeks op het toestel past. En dan hebben we het nog niet over het sobere en elegante design. Als u uzelf wilt trakteren, is deze Dyson ventilator zonder bladen veruit mijn favoriet en ik raad hem zonder aarzeling aan!

Rowenta VU6670F0

Rowenta VU6670F0

Deze Rowenta ventilator laat geen middel onbeproefd, of het nu gaat om design, comfort of prestaties. Met 3 snelheden is de kracht van zijn luchtstroom volledig regelbaar, temeer daar een oscillatie van 180° u in staat stelt te genieten van deze verfrissing van de lucht in de kamer (het rooster vooraan is 15% groter dan de oude modellen, wat een betere luchtverspreiding garandeert). Met de afstandsbediening, waarmee het apparaat kan worden in- en uitgeschakeld en de verschillende functies kunnen worden geactiveerd, kan het ook worden geprogrammeerd en een timer van maximaal 8 uur worden geactiveerd. Als kolomventilator neemt hij zeer weinig ruimte in beslag en zijn brede basis geeft hem bovendien een perfecte stabiliteit. Het toestel biedt ook handige functies zoals het automatisch intrekken van het snoer en het eenvoudig verwijderen van het achterste rooster (voor een doeltreffende reiniging en langdurige prestaties).

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Als u op zoek bent naar een ventilator zonder bladen en voor een betaalbare prijs, dan is deze VU6670F0 van Rowenta voor mij een van de beste waar voor uw geld! Laten we duidelijk zijn, het is niet perfect. Ik heb ventilatoren gezien die stiller waren dan dit model, en ook al is het maar een detail, ik had liever gezien dat de oscillatie minder breed was, zodat de luchtstroom niet te lang wegvalt als het echt warm is! Maar afgezien daarvan voldoet hij aan alle verwachtingen die men van een toestel van dit type kan hebben. Hij doet zijn werk zeer goed, koelt efficiënt, is niet erg zwaar, kan gemakkelijk van kamer naar kamer worden verplaatst en is, dankzij de afstandsbediening, zeer aangenaam in het gebruik. Als u er rekening mee houdt dat het een paar kleine gebreken heeft, is het zeker een goede keuze: u zult niet teleurgesteld zijn!

Costway 45W

Costway 45W

De Costway ventilator zonder bladen is zo ontworpen dat hij veilig is in het gebruik, vooral wanneer er jonge kinderen aanwezig zijn: zelfs als u uw vingers door het rooster steekt, bestaat er geen risico op letsel! Ondanks de afwezigheid van bladen, is het vermogen om een continue, natuurlijke en verfrissende luchtstroom te verspreiden toch verzekerd. De unit biedt zelfs 3 verschillende windsnelheden: laag, gemiddeld en hoog (te kiezen naar gelang van de kamertemperatuur en de behoeften). Ook de keuze van de snelheid is zeer eenvoudig, dankzij een schakelaar op de bovenkant van de ventilator. Onder deze schakelaar bevindt zich ook een knop om de oscillatiefunctie te activeren en zo de luchtstroom in de hele kamer te verspreiden. Met een hoogte van 70 cm en een gewicht van 3 kg is hij eindelijk compact en licht genoeg om overal in huis neer te zetten!

Bekijk de dagprijs

Mijn mening: Deze Costway 45W is een goed alternatief voor kleine budgetten, vooral als u van plan bent om minder dan 50€ uit te geven voor uw ventilator zonder bladen. Voor deze prijs zult u waarschijnlijk enige concessies moeten doen, en bij dit model is het vooral op het gebied van geluid en praktische bruikbaarheid dat u moeite zult moeten doen. Het is niet de meest discrete ventilator, en hij heeft geen afstandsbediening om hem op afstand te bedienen, zonder van het bed of de bank te komen! Maar afgezien van deze details vind ik het een goed model, dat een krachtige en verfrissende luchtstroom verspreidt, en dat gemakkelijk van de woonkamer naar de slaapkamer kan worden verplaatst als het echt warm is. Voor deze prijs is hij zelfs vrij stevig en zijn basis maakt hem perfect stabiel, zelfs bij het slingeren. Als je veilig wilt afkoelen zonder te veel geld uit te geven, is dit de Costway die ik aanbeveel.