logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Wat is een fitting?

Een verbindend onderdeel tussen twee voorwerpen wordt ook wel een fitting genoemd. In he geval gaan lampen gaat het dan om de lampvoet met schroefdraad of om de bajonetaansluiting. Dit is echter niet de enige optie die er is.

Een andere fitting die vaak voorkomt is de Edison. Deze is bekend vanwege het schroefdraad. Daarmee draai je het in de lampvoet van een lamp. Het is gemakkelijk te herkennen. De aanduiding begint met een E, gevolgd door de diameter in millimeters van de schroefdraad waar het om gaat. Zo heb je bijvoorbeeld de fittingen E27 en E14. Daaruit leid je dus af dat de schroefdraad 27 mm of 14 mm betreft. Deze twee soorten zijn het vaakst te vinden en kom je overal in een woning tegen.

Welke soorten fittingen zijn er?

Philips Hue E27 en E14 fitting

Als het gaat om Philips Hue dan zijn er de E27 en E14 fitting. Deze twee soorten zijn los van elkaar verkrijgbaar met een Edison fitting. De lampen zijn er allebei in veel verschillende variaties. Zo heb je de White en White Ambiance, met verschillende tinten wit licht. Daarnaast heb je Colour en Colour White Ambiance. Deze zijn in te stellen in wit en in kleurtinten. De E14 en E27 zijn los verkrijgbaar in afzonderlijke verpakkingen. Ook zijn ze in dubbelpak te krijgen. Daarnaast is er het starterpack, met daarin drie lampen.

De Philips Hue GU10 fitting

Er is nog een derde bekende fitting voor Philips Hue. Het gaat dan om de bajonetsluiting. Deze wordt vooral toegepast in spotjes. Je kan deze ook wel vinden onder de naam GU10. Ook Philips Hue maakt het veel gebruik van. Net als bij de gewone fittingen van toepassing is, geldt ook voor de GU10 dat ze zowel in enkele en dubbele verpakkingen te krijgen zijn bij aankoop.