logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Beste Philips Hue buitenverlichting

philips hue buitenverlichting

Philips maakt de beste smart bulbs. Daar, we hebben het gezegd. Maar ga nog niet weg: terwijl Hue indoor smart lights allerlei soorten van verbazingwekkend zijn, zijn de beste Philips Hue Outdoor lights aantoonbaar nog beter.

Het zijn zeker de meest creatieve en sfeervolle lampen uit het assortiment van het bedrijf, en ze veranderen elke tuin in een schemerig genot - de beste slimme buitenverlichting transformeert uw tuin 's avonds zoals een grote bloemenpresentatie dat overdag doet... behalve dan dat u de kleuren naar believen kunt veranderen.

Beste Philips Hue buitenverlichting: wat u moet weten

Hoe zijn we hier gekomen? Philips Hue werd voor het eerst gelanceerd in 2012. Terwijl het assortiment in eerste instantie slechts langzaam werd uitgebreid, heeft Philips onlangs een grote uitbreiding gerealiseerd; in 2018 werd Hue voor het eerst buitenshuis geïntroduceerd en begin 2023 introduceerde het bedrijf een hele reeks lampen in het buitensegment.

Het Hue-systeem is van oudsher gebaseerd op een hub controller die zich bezighoudt met de lastige taak om met een huis vol slimme lampen te praten en ze te bedienen. De Hue Bridge, verbonden met uw router, maakt gebruik van het Zigbee smart home protocol om te communiceren, wat betekent dat het werkt op zijn eigen deel van het radiospectrum, met een theoretisch groter bereik en minder potentiële interferentie dan concurrerende Wi-fi lampen.

Terwijl de €50 Bridge een beetje extra kosten met zich meebrengt (hij wordt meegeleverd met sommige lampenpakketten voor binnenshuis, maar niet voor buiten), maken de 50-lampen capaciteit, het lange bereik en de hoge betrouwbaarheid dit het perfecte systeem voor slimme tuinverlichting. Als u een bestaande Hue-gebruiker bent, zou de buitenverlichting of tuinverlichting die u toevoegt prima moeten werken met uw Bridge voor binnenshuis. Zigbee is technisch gezien een netwerk van gaas; zolang uw Hue Bridge de dichtstbijzijnde tuinverlichting kan bereiken, moet hij berichten kunnen doorgeven aan degenen die verderop in de tuin staan.

Met recente lampen is de Bridge niet langer (technisch) nodig; Philips Hue heeft vanaf medio 2009 extra ondersteuning voor Bluetooth toegevoegd, hoewel u op die manier een heleboel functionaliteit verliest. Geavanceerde functies gaan uit het raam, en het gemak van het op afstand kunnen verbinden met uw lampen via het internet ligt ook in de prullenbak. Ga voor de volledige Bridge-ervaring als je kunt.

Dus of u nu uw tuin wilt vullen met omgevingslicht, alles wilt laten flikkeren voor een feestje, of een Hue PIR wilt aansluiten en een beetje veiligheid wilt toevoegen, er is iets voor u.

Beste Hue buitenverlichting die u vandaag kunt kopen

Philips Hue Lily starterspakket - White and Color Ambiance - Prikspot - 3 Lichtpunten - zwart - tuinverlichting

Philips Hue Lily starterspakket - White and Color Ambiance

Bekijk de dagprijs

Steek de stekker in het stopcontact en je hebt licht in je tuin
Steek gewoon de stekker in het stopcontact en speel met de 16 miljoen kleuren waarover je beschikt om de je tuin te verfraaien of elke sfeer te scheppen die je wilt. De basisset bevat 3 armaturen en alle kabels plus de voeding die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Vereist een Philips Hue Bridge
Verbind je Philips Hue lampen met de bridge om ze te kunnen bedienen via de Philips Hue app op jouw smartphone of tablet. Of bedien je Philips Hue lampen met de Philips Hue dimmer switch voor aan/uit- en dimfuncties.

Philips Hue Resonate Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - zwart - Buiten - buitenverlichting

Philips Hue Resonate Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance

Bekijk de dagprijs

Voor buitengewone ervaringen
De Philips Hue Resonate white and color ambiance muurlamp in zwart richt zijn LED-licht zowel omhoog als omlaag op de muur. Er ontstaan kegelvormige lichteffecten die de voor- of achtertuin elegant verlichten in 16 miljoen mogelijke kleuren of 50.000 wittinten. Als je de slimme lamp verbindt met de Philips Hue bridge dan kun je hem gemakkelijk en eenvoudig bedienen met de Hue app op smartphone of tablet, zelfs als je niet thuis bent. En je krijgt toegang tot slimme functies zoals timers en geofencing. De Hue Resonate is met IP44 ontworpen, hij is spatwaterdicht en dus perfect voor gebruik buitenshuis.

Philips Hue Outdoor Lightstrip - 5m - Buiten

Philips Hue Outdoor Lightstrip - 5m - Buiten

Bekijk de dagprijs

Onbegrensde mogelijkheden. Voor buitengewone ervaringen. Heb je een langere Lightstrip nodig om sfeer te creëren in de tuin of om je gevel of tuin te accentueren? Dan biedt deze volledig flexibele Philips Hue white and color ambiance buitenlichtstrip van vijf meter de oplossing. Je vorm en buigt de strip in alle richtingen. Dankzij de meegeleverde klemmen en schroeven kun je de strip overal bevestigen voor zowel een in- als direct lichteffect. Als je de Lightstrip vervolgens verbindt met een Philips Hue bridge, beschik je via je Philips Hue app op een smartphone of tablet over alle 16 miljoen kleuren en allerlei slimme functies.

Philips Hue Appear Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - Buiten - tuinverlichting

Philips Hue Appear Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - Buiten - tuinverlichting

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Appear white and color ambiance muurlamp geeft een subtiel maar toch krachtig LED-licht in 16 miljoen kleuren of 50.000 wittinten. De lichtstralen worden door de vorm van de lamp zowel omhoog als omlaag gericht op de muur. Zo ontstaan er lichtkegels tegen de gevel van je huis. Niet alleen functioneel dus, maar ook nog eens decoratief. Door de LED-lamp te verbinden met de Philips Hue bridge wordt hij opgenomen in je totale slimme verlichtingssysteem. Dan krijg je via een smartphone of tablet met de Philips Hue app toegang tot allerlei functies – van bediening als je niet thuis bent tot timers en geofencing-technologie. Dat betekent dat de buitenverlichting automatisch aangaat als je je huis nadert. De Hue Appear muurlamp is bovendien spatwaterdicht dankzij zijn IP44-classificatie.

Philips Hue Lily tuinspot - White and Color Ambiance - 1-lichts - uitbreidingsset - Buiten

Philips Hue Lily tuinspot - White and Color Ambiance - 1-lichts

Bekijk de dagprijs

Deze Philips Hue buitenarmatuur is speciaal ontworpen voor gebruik in buitenruimtes en is zorgvuldig getest om zijn prestaties te verzekeren. De IP-classificatie wordt aangegeven met twee cijfers: het eerste cijfer duidt op het beschermingsniveau tegen stof en het tweede cijfer op de vochtbestendigheid. Deze lamp is met IP 65 ontworpen; dit betekent dat hij is beschermd tegen sproeiwater. Dit is een hoger beschermingsniveau dan IP 44 en wordt gewoonlijk toegepast als armaturen zich dicht bij de grond bevinden of een betere bescherming vereisen in verband met bepaalde omgevingsomstandigheden.

Philips Hue Lily XL Outdoor tuinspot - White and Color Ambiance - Buiten - zwart - uitbreiding - buitenverlichting

Philips Hue Lily XL Outdoor tuinspot - White and Color Ambiance buitenverlichting

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Lily XL white and color ambiance tuinspot is de grootste lamp uit de Lily spot-familie en werkt op laagspanning. Gebruik het krachtige, geïntegreerde LED-licht van de Lily XL spot om bomen, fonteinen of je oprit uit te lichten met één spot. Met de kap kun je verblinding voorkomen, of je nu wit licht of een van de 16 miljoen kleuren gebruikt. In de doos vind je de spot en alle benodigde stroomkabels. De tuinspot wordt eenvoudig ingeplugd zonder dat er een elektricien nodig is. Door de spot te koppelen met de Philips Hue bridge bedien je de lamp met de Hue app op je mobiel of tablet. Bovendien krijg je dan toegang tot alle slimme functies zoals timers en geofencing (buitenverlichting gaat automatisch aan bij nadering van het huis). De Lily XL tuinspot is stofdicht en beschermd tegen waterstralen (IP65-norm).

Philips Hue Impress Wandlamp - White and Color Ambiance - smal - Buiten

Philips Hue Impress Wandlamp - White and Color Ambiance buiten

Bekijk de dagprijs

Onbegrensde mogelijkhedenvoor buitengewone ervaringen Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Impress buitenwandlamp kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden voor toegang tot alle functies, zoals bediening op afstand en lichtroutines, maar zorgt ook voor sfeer rondom je huis met 16 miljoen beschikbare kleuren. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Lucca Wandlamp - White - 1 Lichtpunt - antraciet - Buiten - tuinverlichting

Philips Hue Lucca Wandlamp - White - 1 Lichtpunt - antraciet - Buiten - tuinverlichting

Bekijk de dagprijs

Automatiseer je lampen voor eenvoudige bediening en comfort Breid je Hue-systeem nu uit naar buiten. Je kunt de Lucca wandlantaarn rechtstreeks verbinden met je bestaande Hue bridge om toegang te krijgen tot alle functies – van bediening als je niet thuis bent tot geofencing-technologie en schakelen met timers. De Hue bridge wordt niet meegeleverd.

Philips Hue Hue Outdoor Lightstrip 2m - Buiten

Philips Hue Hue Outdoor Lightstrip 2m - Buiten

Bekijk de dagprijs

Lightstrips zijn binnen in huis natuurlijk leuk, maar ook buiten zijn er volop toepassingsmogelijkheden om sfeer te creëren. Deze volledig flexibele Philips Hue white and color ambiance buitenlichtstrip van twee meter kun je naar eigen wens vormen en buigen. Verlicht een kronkelend tuinpad of bevestig de strip aan een muur of om een paal. Met de meegeleverde klemmen en schroeven kun je de lichtstrip overal installeren voor een zowel in- als direct lichteffect. En als je vervolgens verbinding maakt met een Philips Hue bridge, beschik je via je smartphone of laptop over alle 16 miljoen kleuren en allerlei slimme functies.

Philips Hue Discover schijnwerper - White and Color Ambiance - Buiten - buitenverlichting

Philips Hue Discover schijnwerper - White and Color Ambiance - Buiten - buitenverlichting

Bekijk de dagprijs

Onbegrensde mogelijkhedenvoor buitengewone ervaringen Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Discover verstraler kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden en biedt zo toegang tot alle functies zoals bediening op afstand waar ook ter wereld en lichtroutines. Met de miljoenen kleurenopties zorg je bovendien voor sfeer rondom je huis. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Turaco wandlamp - White - Buiten

Philips Hue Turaco wandlamp - White - Buiten

Bekijk de dagprijs

Bereid jouw Hue-systeem nu uit naar buiten. De Turaco-wandlamp kan rechtstreeks worden gekoppeld aan je bestaande Hue Bridge, voor toegang tot alle functies – van bediening als je niet thuis bent tot geofencing-technologie en lichtschema's. Hue Bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Fuzo muurlamp - White - zwart - smal - gesloten - tuinverlichting

Philips Hue Fuzo muurlamp - White - zwart - smal - gesloten - tuinverlichting

Bekijk de dagprijs

Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Fuzo wandlamp kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden voor toegang tot alle functies, zoals bediening op afstand (niet thuis) en planning. De hoge lichtopbrengst verzekert je van een warm welkom thuis. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Resonate Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - aluminium - Buiten

Philips Hue Resonate Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Resonate white and color ambiance muurlamp in aluminium zorgt voor lichtkegels in 16 miljoen kleuren op de gevel van je huis. Dat komt omdat de LED-Lamp zowel omhoog als omlaag op de muur schijnt. Door de slimme lamp te koppelen met je Philips Hue bridge ontstaan er nieuwe mogelijkheden. De bediening gaat nu gemakkelijk en eenvoudig met de Hue app op smartphone of tablet, ook als je niet thuis bent. Bovendien kun je timers en lichtscènes instellen. En je kunt gebruik maken van geofencing. Dat betekent dat je buitenverlichting automatisch aangaat als het je het huis nadert. De Hue Resonate is spatwaterdicht en dus perfect voor gebruik buitenshuis dankzij zijn IP44-classificatie.

Philips Hue Daylo Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - zwart - Buiten

Philips Hue Daylo Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - zwart - Buiten

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Daylo white and color ambiance muurlamp in zwart is rond en creëert een uitzonderlijk lichteffect aan twee kanten. Aan de achterkant schijnt de lamp een subtiele cirkel van licht op muur, terwijl je aan de voorkant een zacht mooi lichteffect hebt. De ingebouwde LED-lamp geeft 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. Koppel de lamp met de Philips Hue bridge en bedien de lamp gemakkelijk en simpel met de Hue app, zelfs als je niet thuis bent. Bovendien profiteer je dan van slimme functies zoals timers en geofencing (buitenverlichting gaat automatisch aan bij nadering van het huis). Dankzij zijn IP44-classificatie is de Hue Daylo weerbestendig.

Philips Hue Impress muurlamp - White and Color Ambiance - breed - Buiten

Philips Hue Impress muurlamp - White and Color Ambiance - breed - Buiten

Bekijk de dagprijs

Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Impress muurlamp kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden voor toegang tot alle functies, zoals bediening op afstand (niet thuis) en planning, maar zorgt ook voor sfeer rondom je huis. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Nyro wandlamp - White and Color Ambiance - Buiten

Philips Hue Nyro wandlamp - White and Color Ambiance - Buiten

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Nyro white and color ambiance muurlamp geeft een geweldige gevelverlichting. Je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. Het licht verspreidt zich met een mooi en subtiel effect over een groot gedeelte van de muur. Door de lamp te koppelen aan je Philips Hue bridge kun je elke kleur op je gevel toveren en op elk gewenst tijdstip veranderen. Je bedient de slimme lampen dan met de Hue app via smartphone of tablet, ook als je niet thuis bent. Met geofencing kun je bovendien je lampen automatisch laten aangaan als je het huis nadert. De Hue Nyro is bestand tegen alle weersomstandigheden (IP44-norm).

Philips Hue Impress Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - Buiten

Philips Hue Impress Outdoor wandlamp - White and Color Ambiance - Buiten

Bekijk de dagprijs

Met de Impress wandlamp maak je zeker indruk! De Philips Hue Impress white and color ambiance muurlamp is modern en heeft een elegant ontwerp. De ingebouwde LED-lamp geeft 16 miljoen kleuren licht en 50.000 wittinten. Deze lamp werkt op laagspanning en steek je dus, zonder tussenkomst van een elektricien, gewoon in het stopcontact. Door de wandlamp te koppelen met de Philips Hue bridge kun je de lamp bedienen met de Hue app op je mobiel of tablet. Bovendien krijg je dan de beschikking over allerlei slimme functies zoals timers en geofencing (buitenverlichting gaat automatisch aan als je het huis nadert). De Hue Impress muurlamp is bovendien ook spatwaterdicht (IP44-norm).

Philips Hue Econic Wandlamp - White and Color Ambiance- omhoog - Buiten

Philips Hue Econic Wandlamp - White and Color Ambiance- omhoog - Buiten

Bekijk de dagprijs

Onbegrensde mogelijkhedenvoor buitengewone ervaringen
Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Econic buitenwandlamp kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden voor toegang tot alle functies, zoals bediening op afstand en lichtroutines, en zorgt voor sfeer rondom je huis met 16 miljoen beschikbare kleuren. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Econic wandlamp - White and Color Ambiance- vierkant - Buiten

Philips Hue Econic wandlamp - White and Color Ambiance- vierkant - Buiten

Bekijk de dagprijs

Onbegrensde mogelijkhedenvoor buitengewone ervaringen
Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Econic buitenwandlamp kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden voor toegang tot alle functies, zoals bediening op afstand en lichtroutines, en zorgt voor sfeer rondom je huis met 16 miljoen beschikbare kleuren. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Calla sokkellamp - White and Color Ambiance - laag - uitbreiding - Buiten

Philips Hue Calla sokkellamp - White and Color Ambiance - laag - uitbreiding - Buiten

Bekijk de dagprijs

Steek de stekker in het stopcontact en je hebt licht in je tuin Steek gewoonweg de stekker in het stopcontact en speel met de 16 miljoen kleuren waarover je beschikt om je tuin te verfraaien. Of gebruik hem functioneler om looppaden te verlichten. Je kunt de Calla uitbreidingsset met 1 lichtpunt gebruiken om je laagspanningssysteem uit te breiden.

Philips Hue Tuar Wandlamp - White - 1 Lichtpunt - RVS

Philips Hue Tuar Wandlamp - White - 1 Lichtpunt - RVS

Bekijk de dagprijs

Breid je Hue-systeem nu uit naar buiten. Je kunt de Tuar wandlantaarn rechtstreeks verbinden met je bestaande Hue bridge om toegang te krijgen tot alle functies – van bediening als je niet thuis bent tot geofencing-technologie en schakelen met timers. De Hue bridge wordt niet meegeleverd.

Philips Hue Nyro sokkellamp - White and Color Ambiance - Buiten

Philips Hue Nyro sokkellamp - White and Color Ambiance - Buiten

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Nyro white and color ambiance sokkellamp verlicht je tuinpad of oprit in alle kleuren van de regenboog. De LED-lamp geeft namelijk 16 miljoen kleuren en 50.000 wittinten. De zwarte sokkellamp werpt zijn licht rechtstreeks op de grond en dat geeft een subtiel en mooi lichteffect. Als je de slimme lamp koppelt aan je Philips Hue bridge kun je elke gewenste kleur van je tuinpad voorprogrammeren. Je kunt de lampen dan bedienen met de Hue app via smartphone of tablet, ook als je niet thuis bent. En verder kun je gebruik maken van slimme verlichtingsmogelijkheden zoals timers en geofencing, waardoor je lampen automatisch gaan branden als je in de buurt komt. De Hue Nyro heeft bovendien een IP44 waterdicht beschermingsniveau.

Philips Hue Fuzo wandlamp - White - zwart - smal - open - Buiten

Philips Hue Fuzo wandlamp - White - zwart - smal - open - Buiten

Bekijk de dagprijs

Breid je Hue systeem nu uit naar buiten. De Fuzo wandlamp kan met je bestaande Hue bridge worden verbonden voor toegang tot alle functies, zoals bediening op afstand (niet thuis) en planning. De hoge lichtopbrengst verzekert je van een warm welkom thuis. Hue bridge niet meegeleverd.

Philips Hue Outdoor Review: De beste HomeKit tuinverlichting komt voor een prijs

philips hue tuinverlichting

Toen Philips Hue op CES 2018 voor het eerst zijn lijn van slimme buitenverlichting aankondigde, was ik meteen geïntrigeerd. Ik was aanwezig voor de demo in Las Vegas en zag een antwoord op een probleem dat mijn buitenruimtes al jaren lijkt te teisteren. Er zijn tal van verlichtingsoplossingen voor tuinen en buitenruimtes, maar de meeste zijn onhandig en ongeraffineerd. Ik leun al een tijdje elke kerst op outdoor-grade smart plugs, maar die missen de geïntegreerde dimmers die vaak het meest geschikt zijn voor landschapsverlichting.

De Philips Hue buitenlijn kwam op de scène met een antwoord in de hand, en een flink prijskaartje erbij. Maar wat ik vond was een verfijnde oplossing die voldeed aan de behoeften van mijn ontluikende HomeKit-opstelling en tegelijkertijd de unieke architectonische aspecten van mijn huis benadrukte, waarover u hieronder meer kunt lezen.

De Philips Hue Outdoor-lijn bestrijkt alle basissen

hue buitenverlichting

De eerste CES-aankondiging onthulde een buitenlijn die is opgebouwd uit de bekende Philips Hue-lijn van producten. Er waren schijnwerpers, strips, en de gebruikelijke suite van starterkits en uitbreidingen in uw eigen tempo opties die we hebben leren kennen van Philips.

Ik gebruik de Hue-lijn nu al een aantal jaren. De mogelijkheid om mijn lichtinventaris langzaam te laten groeien in combinatie met een verfijnde ervaring, ondersteund door HomeKit, heeft er een no-brainer voor mijn gebruik van gemaakt. Ik heb het prijskaartje altijd de moeite waard gevonden.

Mijn Philips Hue outdoorervaring was gecentreerd rond de Lily Outdoor-spots van het merk, die voor € 339,99 in een drieverpakking worden verkocht. Voor meer dan €110 per lamp is dat een prijzig streven. Vooral gezien het feit dat drie lichten waarschijnlijk niet de openluchtruimten van het meeste huis zullen behandelen. Ik heb ook een paar Ludere Outdoor-schijnwerpers boven mijn garage geplaatst, voor €129,99. Al met al was er voor € 1.580 aan verlichting nodig om mijn woning van 1,5 acre voldoende te verlichten. Een goedkope onderneming, dit is niet.

Maar terwijl de prijszorgen de moeite waard zijn om op te wijzen, koopt u ook in de beste HomeKit verlichtingsfabrikant die er is. Gesteund door jarenlange ervaring en het Apple-keurmerk. Wat ik probeer te zeggen is, Hue gaat nergens heen. En het is die gemoedsrust in de voortdurend veranderende slimme thuiswereld van vandaag die het grote prijskaartje hier makkelijker maakt om te slikken.

Praktisch gezien met de Lily Outdoor spot...

hue buitenlamp

De Philips Hue outdoor line-up is opgebouwd rond de Lily spot. Het is het meest traditionele aanbod van het stel, dat dient als een basisspot met 16 miljoen kleuren, HomeKit-bediening (samen met Alexa en Assistant) en de gebruikelijke reeks automatische planningsfuncties.

Een drie-pack kit verkoopt voor €339,99, maar er is ook de optie om een enkel licht te kopen voor €99,99. De enige bundel bevat geen stroombron, voor degenen onder u die thuis de wiskunde doen.

Binnen de doos is een trio van individueel verpakte lichten, plus het machtsblok, drie verlengkabels, en twee splitsers voor het verbinden van veelvoudige lichten samen. Als u al eerder een Hue-lampje hebt geïnstalleerd, zal het installatieproces hier zeer vertrouwd zijn. U hoeft alleen maar de lamp in te schroeven, wat in dit geval vereist dat er twee stekkers in elkaar worden geschroefd, gevolgd door een opschroefbare bovenkant om het weer buiten te houden. Elk lampje moet aan het stroomblokje worden bevestigd voordat de stekker in het stopcontact wordt gestoken, omdat de lampjes automatisch aangaan en verblindend werken. Geloof me maar op mijn woord.

Philips heeft voldoende kabellengte om elk lampje gemakkelijk op de juiste plaats te kunnen plaatsen. Er waren er vijf nodig om de voorkant van mijn huis van gemiddeld formaat te bedekken. Het installatieproces is eenvoudig met het klik- en schroefproces dat ik hierboven heb uitgelegd. Na het aansluiten van de stroombron opent u de Hue-app en navigeert u naar het gedeelte met de lampjes. Zolang een lampje binnen het bereik van uw Hue Hub of een ander Hue lampje is, worden deze automatisch toegevoegd aan uw installatie en HomeKit. Van daaruit kunt u de naam, de planning en de plaats van elk licht in de benodigde ruimte of scène binnen uw Home app bepalen.

De Lily Outdoor-spotlight zorgde voor voldoende helderheid in mijn testen. Hoewel ik misschien niet alle 16 miljoen kleuren binnenkort zal testen, stelt de mogelijkheid om de warmte van elk licht afzonderlijk te veranderen gebruikers in staat om precies het juiste uniforme (of niet) uiterlijk te creëren. Dit is vooral handig als je te maken hebt met verschillende materialen in huis, want elk materiaal zal het licht anders reflecteren.

Hands-on met de Ludere Outdoor schijnwerpers

hue tuinspot

Terwijl de Lily-schijnwerpers eenvoudig te installeren zijn, vereisen de Ludere Outdoor-schijnwerpers iets meer kennis van de elektrische bedrading. Als je al eerder een schijnwerper hebt geïnstalleerd, is de ervaring vrij eenvoudig. Zo niet, dan vind je het misschien wat intimiderender om met kale draden om te gaan. De Philips Hue Outdoor-lijn doet zijn werk met gedetailleerde instructies bij elk product. Dat was een welkome aanblik voor deze beginnende doe-het-zelver.

Als je een van de andere armaturen van Philips hebt gezien, dan zal de Ludere Outdoor schijnwerper bekend zijn. Wat je hier in wezen krijgt is een traditioneel armatuur in combinatie met een van Philips' slimme lampen. Er is niets bijzonders opmerkelijks te zien aan de daadwerkelijke omgeving waarin de lamp zich bevindt. Je betaalt voor Hue om het allemaal samen te brengen in een opgeruimd pakket, in wezen.

Nadat ik mijn bestaande schijnwerperinstallatie had uitgeschakeld en de elektriciteit eerst had uitgeschakeld, was de installatie vrij eenvoudig. De Ludere Outdoor schijnwerper paste in mijn bestaande behuizing die al op zijn plaats zat, en ik hoefde alleen maar de nieuwe en oude draden aan elkaar te knopen. Vanaf daar brengt een enkele schroef op de behuizing alles veilig op zijn plaats en is het tijd om je handwerk te testen.

De opstelling is precies hetzelfde als die van de Lily-lampen hierboven, maar een opvallend verschil is het type lamp. Philips heeft de Hue White lamp op de Ludere, wat betekent dat u alleen de keuze heeft uit verschillende warme en koude tinten. De 16 miljoen kleuren waaruit u kunt kiezen zijn hier geen optie.

Conclussie

Philips Hue Outdoor slaat alle registers open als het gaat om kwaliteit en installatiegemak. Maar die prijs. Het wordt een probleem voor veel consumenten. En terwijl slimme thuisblijvers bereid zijn om geld uit te geven, zal het uitdelen van meer dan 300 dollar voor buitenverlichting nog steeds de meeste mensen doen pauzeren.

Als geld geen probleem is, raad ik de Lily Outdoor spotjes van harte aan. Alles aan de ervaring was top-notch en de gemakkelijke integratie met HomeKit blijft een van Hue's grootste troeven.

Ik was minder onder de indruk van de schijnwerpers van Hue. Het product werkte zoals bedoeld, maar uiteindelijk ben je waarschijnlijk beter af om ofwel een enkele Hue-lamp in je bestaande surround te installeren, ofwel een slimme lichtschakelaar aan de mix toe te voegen. Tenzij je echt verliefd bent op het eigenlijke armatuur, kun je je geld waarschijnlijk beter elders uitgeven.

De Philips Hue Outdoor-lijn is de beste landschapsverlichting voor HomeKit-gebruikers. De prijs is hoog, maar zeker de investering waard als u een best-in-class ervaring wilt.