logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Philips Hue lampen: Een gids over wat elke lamp doet (en kost)

Philips Hue lampen

Philips maakt een groot aantal slimme LED-lampen die een mix van kleuren en lichteffecten bieden die u op afstand kunt bedienen.

De Philips Hue lampen behoren tot de beste slimme lampen die er zijn en bieden een mix van kleuren en effecten die u op afstand kunt bedienen. Het zijn enkele van de beste Alexa-compatibele apparaten en de beste apparaten die compatibel zijn met Google Home, maar ze werken ook met verschillende andere slimme thuissystemen, zoals Apple HomeKit.

Deze Philip Hue lichtgids legt uit wat elke lamp doet en hoeveel elke lamp kost. Het bedrijf voegt elk jaar nieuwe items toe aan zijn assortiment, dus het is nuttig om op de hoogte te blijven wanneer u beslist welke verlichtingsproducten geschikt zijn voor u.

Zo heeft Philips Hue bijvoorbeeld een witte A21-lamp van €19,99 die vrij nieuw is. Het is de helderste lamp van het merk met een lichtopbrengst van 1600 lumen. Binnenkort komt ook de Philips Hue Bloom tafellamp, een kleurrijk Bluetooth-lampje dat gemakkelijk in uw huis kan worden verplaatst.

Behalve de Philips Hue starterspakketten zijn de meeste van deze lampen niet voorzien van een Philips Hue-brug (€59,99). Een brug is een efficiënte optie als u meerdere Hue-lampen bezit en scènes wilt instellen.

Philips Hue-lampen: Startpakketten

Philips Hue lampen startpakket

De Philips Hue starterkits bevatten zowel lampen als de brug die nodig is om de lampen aan te sluiten op uw thuis-wifi-netwerk. Als u nog geen Philips Hue-lampen hebt, is een startersset waarschijnlijk de beste manier om te beginnen. Na het testen van honderden slimme producten voor thuis, zijn wij van mening dat de Philips Hue Starter Kits tot de beste slimme apparaten voor thuisgebruik behoren.

Het originele Philips Hue Starter Pack is ontworpen om de traditionele A19-lampen te vervangen en kan worden vervangen door meer dan 16 miljoen kleuren. Het startpakket bevat drie lampjes plus een Hue-brug. Philips verkoopt ook een versie van deze kit met vier lampjes.

Philips Hue Starterspakket - White Ambiance - Slimme Verlichting

Philips Hue Starterspakket - White Ambiance

Bekijk de dagprijs

Met de White Ambiance kit kun je de kleurtemperatuur van de lampen aanpassen, zodat je van intens blauw-wit naar zacht geel-wit kunt gaan.

Philips Hue Smart Bridge

Philips Hue Bridge

Bekijk de dagprijs

Als u geen starterskit koopt, waarin de slimme brug is opgenomen, moet u er een apart aanschaffen. Deze wordt aangesloten op je Wi-Fi-router en maakt verbinding met de Hue-lampjes in je huis.

Philips Hue-lampen en -strips

Philips Hue lampen startpakket

U kunt uw verlichtingsopties uitbreiden door middel van een aantal verschillende Philips Hue lampen. Deze omvatten alles van gewone witte lampen tot veelkleurige lichtlijsten en andere lampen die in kleinere contactdozen passen.

Philips hue White A21, 1600 Lumen

Philips Hue Wit A21

Bekijk de dagprijs

Dit is Phillips Hue's nieuwste en slimste gloeilamp. Hij werkt zonder hub, wat betekent dat u hem via Bluetooth in uw huis kunt bedienen.

Philips Hue white Ambiance A19

Bekijk de dagprijs

Deze enkele Philips Hue White Ambiance-lamp heeft een hub nodig, maar als hij eenmaal is aangesloten, kunt u de helderheid ervan regelen.

Philips Hue Ambiance BR30 schijnwerper

Bekijk de dagprijs

Deze LED-lampen, die duizenden Hueen wit - van warm tot koel - en kleur kunnen produceren, en zijn ontworpen voor inbouwspots.

Philips Hue E12 Kaars

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue E12 Kaars is een kleinere lamp, ontworpen voor kroonluchters en verlichtingsarmaturen waar een full-size A19 lamp niet past. Elke kaarslamp is een 40W equivalent. Hij wordt ook geleverd in een White Ambiance en Color Ambiance.

Philips Hue lightstrip

Philips Hue lightstrip

Bekijk de dagprijs

Deze 6-voet kleurige LED-strip heeft een zelfklevende achterzijde, waarmee u het onder keukenbladen of rekken - of waar u maar wilt - kunt bevestigen voor een mooie accentverlichting. U kunt deze 40-inch Philips Hue Light Strip-verlenging ook toevoegen voor €30.

Philips Hue entertainmentverlichting

Philips Hue entertainmentverlichting

Een andere categorie van Philips Hue lampen zijn entertainmentversterkers, zoals het speellicht hieronder. De Hue Play HDMI Sync Box is de volgende evolutie de lichtbalk. Hij synchroniseert uw slimme lampen met uw tv-content op het scherm, inclusief games en films.

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Bekijk de dagprijs

Surroundgeluid maakt het kijken naar films en videogames in huis tot een meeslepende ervaring, maar hoe zit het met surroundverlichting? De Philips Hue Play HDMI Sync Box zit tussen uw TV en uw kabelkastje en gameconsole en analyseert de inhoud die naar uw TV gaat. De Play Sync Box geeft uw Hue-verlichting aan en verandert de kleur ervan in overeenstemming met die van wat er op het scherm wordt afgespeeld.

Philips Hue Play Lichtbalk

Philips Hue Play Lichtbalk

Bekijk de dagprijs

De Philips Hue Play lichtbalk is een 9-inch kleurveranderende lichtbalk die horizontaal of verticaal naast uw TV of computermonitor kan worden geplaatst, of als achtergrondverlichting kan worden gemonteerd.

Philips Hue standalone lampen

Philips Hue standalone lampen

Standalone lampen kunnen overal in uw kamer worden geplaatst en worden over het algemeen gebruikt om te helpen bij het creëren van accentverlichting, in plaats van als primaire lichtbron. Geen van deze lampen heeft een brug, dus die heeft u ook nodig om te synchroniseren.

Philips Hue Bloom

Philips Hue Bloom

Bekijk de dagprijs

Dit accent licht meet ongeveer 5 inch in diameter, en kan veranderen in miljoenen kleuren. Het kan het beste worden gebruikt om het licht van een muur achter armaturen zoals een TV of plant te laten schijnen om de stemming te helpen bepalen.

Philips Hue Wellness tafellamp

Philips Hue Wellness tafellamp

Bekijk de dagprijs

Binnenin deze lamp zit een enkele Philips Hue witte sfeerlamp, die kan worden veranderd van koel wit naar warm wit. U kunt de lamp ook vervangen door een gekleurde lamp als u dat wilt.

Philips Hue Go Light

Philips Hue Go Light

Bekijk de dagprijs

De Go is een prachtig accentverlichtingsstuk en gloeit zowel vanuit de ronde 4,7-inch basis als vanuit de platte top. De 300-lumen Go heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die tot 3 uur meegaat als hij wordt losgekoppeld.

Philips Hue-armaturen

Philips Hue armaturen

Hoewel beperkt tot een paar opties, hebben de Philips-verlichtingsarmaturen de gloeilampen direct in de armaturen ingebouwd. Dat betekent dat wanneer de LED's uitbranden - wat minstens 10 jaar moet duren, zo niet meer - je het hele armatuur moet vervangen. Deze hebben ook een brug nodig (apart verkrijgbaar) om ze via Philips' app aan te sturen.

Philips Hue Witte Ambiance Fair

Philips Hue fair

Bekijk de dagprijs

Deze plafondlamp kan worden ingebouwd, of worden gekocht met een klein of groot verlengstuk om hem een paar centimeter naar beneden te laten vallen. Het heeft een geborsteld aluminium afwerking, en de LED's kunnen worden afgestemd op een koel of warm wit licht.

Philips Hue White Ambiance Being

Philips Hue Being

Bekijk de dagprijs

Het Wezen is vergelijkbaar met de Beurs, maar heeft een duidelijk paneel dat rond het middendeel loopt. Het kan ook alleen in het plafond ingebouwd worden.

Philips Hue buitenverlichting

Philips Hue buitenverlichting outdoor

Philips heeft verschillende grote, weerbestendige buitenverlichting voor het verlichten van uw tuin, gazon, terras en oprit.

Gerelateerd: Philips Hue lampen: Een gids over wat elke lamp doet (en kost) en aanbiedingen

Philips Hue Single PAR38 buitenverlichting

Deze zijn niet alleen voor Philips Hue producten; u kunt ze in elke buitenarmatuur schroeven die op een PAR38-lamp past en er een "slim lampje" van maken. U kunt de lamp op afstand bedienen en plannen.

Philips Hue Calla sokkellamp

Philips Hue Calla sokkellamp

Bekijk de dagprijs

Plaats deze LED-geïntegreerde paal langs uw oprit of voorloop om de weg van uw gasten te verlichten. Het basispakket bevat een bollard en een voeding, en de uitbreidingskits zijn €109,99.

Philips Hue Inara White buitenlantaarn

De Philips Hue Inara is een traditionele wandlantaarn voor het verlichten van uw veranda of de ruimte buiten uw deur. Hij maakt gebruik van een witte lamp, wat betekent dat u de kleur niet kunt veranderen, maar dat u hem wel op afstand kunt bedienen.

Philips Hue Lucca Wandlamp - Buitenwandlantaarn

Philips Hue Lucca Wandlamp

Bekijk de dagprijs

De Lucca wandlantaarn lijkt erg op de Inara, maar heeft een kleiner, moderner ontwerp en is 10 dollar duurder.

Philips Hue Ludere Outdoor Security Light

Deze schijnwerper bevat twee lampen en is perfect voor het verlichten van uw oprit of het gebied buiten uw garage. Net als de Lucca en Inara verandert hij niet van kleur, maar levert hij wel 1.350 lumen.

Philips Hue smart lights accessoires

Philips maakt ook verschillende accessoires waarmee u uw Hue-verlichting kunt bedienen zonder dat u de app op uw smartphone hoeft te openen.

De Philips Hue Smart Dimmer Switch met afstandsbediening is een van de beste slimme lichtschakelaars voor eigenaars van Philips Hue. Als u echter geavanceerde functies wilt, zoals routines en timers, moet u alles via de Philips Hue-brug aansluiten.

Philips Hue - White - Dimmer Switch en Losse lamp - E27 - Bluetooth

Philips Hue - White - Dimmer Switch en Losse lamp - E27 - Bluetooth

Bekijk de dagprijs

Deze schakelaar ziet eruit als een traditionele wandschakelaar, maar sluit aan op uw Hue-lampen, zodat u niet hoeft te knoeien met de bedrading in uw muren. Bovendien kan de schakelaar uit de behuizing springen, zodat u hem als afstandsbediening kunt gebruiken.

Philips Hue Smart Tap Switch

De Hue Tap Switch kan worden geprogrammeerd om automatisch drie verschillende lichtscènes te activeren, wat handig kan zijn als u een bepaalde instelling hebt voor bijvoorbeeld een filmavond en een andere voor het lezen.

Philips Hue Smart Motion Sensor

Hierdoor gaat het licht in een kamer aan als het beweging voelt. Het detecteert verschillende niveaus van gevoeligheid, houdt het licht aan voor een periode na het verlaten van een persoon en verandert de helderheid op basis van het tijdstip van de dag.

Philips Hue Dusk-to-Dawn-bewegingssensor voor buitenshuis

De Philips Hue Dusk-to-Dawn-bewegingssensor voor buitenshuis is een draadloos, op batterijen werkend lampje voor de bewegingssensor. Hij houdt ook het licht buiten bij en zorgt ervoor dat uw binnenverlichting pas 's nachts aangaat.

Philips Hue Sync-app

Tot slot heeft Philips een app, Philips Hue Sync, waarmee gebruikers hun slimme lampen kunnen synchroniseren met multimediacontent op hun Mac of Windows-pc. U kunt bijvoorbeeld uw lampen zo instellen dat ze knipperen en op tijd van kleur veranderen, terwijl muziek, video en films op uw computer worden afgespeeld. Hue Sync, die op uw notebook of bureaublad wordt uitgevoerd, maakt verbinding met de Hue-app op uw smartphone. Gebruikers kunnen ook de kleurenschema's, de helderheid en de thema's aanpassen aan hun smaak.