logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Philips Hue Motion Sensor Bewegingssensor

De Philips Hue Motion is een handige toevoeging aan het assortiment, slimme accessoires, van Hue. Je kunt de mobiele sensor plaatsen waar je wilt en hij reageert lekker snel. Daarnaast is hij in te stellen, op zowel beweging, als lichtsterkte. Voor de Motion sensor betaal je gemiddeld zo’n vier tientjes. Tel je daar je Hue starterskit en eventueel andere aanvullende Hue lampen bij, kom je jammer genoeg, toch al snel aan een aanzienlijk bedrag.

Om zo min mogelijk geld uit te geven en toch zoveel mogelijk slimme Hue producten te kunnen kopen, hebben wij deze Hue aanbiedingen pagina’s samengesteld. Per Hue product kun je, in een oogopslag zien, waar op dit moment, welk Hue lamp of Hue accessoire met korting aangeboden wordt.

Kijk meteen waar de Philips Hue Motion Sensor momenteel in de aanbieding is.

Alhoewel je de Philips Hue Motion Sensor bij vele elektronicawinkels, lampenzaken en op woonboulevards kunt kopen, vind je de meest gunstige Hue aanbiedingen toch bij de grotere webwinkels. Aanbieders zoals Coolblue, Bol en MediaMarkt komen dankzij kun Hue kortingsacties regelmatig onder de gemiddelde prijzen elders.

Philips Hue Bewegingssensor Binnen - Accessoire - Wit

Philips Hue Motion Sensor

Bekijk de dagprijs

De bewegingssensor werkt op batterijen en is dus volledig draadloos en overal in huis eenvoudig te installeren binnen enkele minuten. Zet de sensor op een plank of tafeltje of bevestig hem aan een muur of het plafond met de meegeleverde schroef. U kunt de sensor zelfs magnetisch bevestigen aan metalen oppervlakken. U kunt de detectiehoek aanpassen door de sensor in de juiste richting te draaien. Koppel de sensor dan eenvoudig aan uw gewenste lampen.

Eenvoudig, betrouwbaar en toekomstbestendig systeem

Breid uw ecosysteem uit
U kunt tot 50 lampen en diverse accessoires verbinden met de Philips hue bridge. Begin gewoon met een van de beschikbare starterkits of een enkele bridge en voeg naar wens Philips hue-producten toe. Vervolgens kunt u uw verlichting met een vingerveeg bedienen via de Philips hue-app voor iOS of Android. Philips hue is gebaseerd op ZigBee, een energiezuinige en betrouwbare technologie waarmee u de lampen kunt bedienen. Er worden voortdurend nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan het systeem. Zowel software- als firmware-updates worden draadloos en naadloos uitgevoerd, rechtstreeks op uw Philips hue-product.

Geïntegreerde daglichtsensor helpt energie te besparen

Geïntegreerde daglichtsensor
Dankzij een geïntegreerde lichtsensor worden uw lampen alleen ingeschakeld als dat nodig is. U kunt de lichtgevoeligheid eenvoudig aanpassen in de Philips Hue app, zodat de motion sensor alleen wordt geactiveerd als u dat extra beetje licht nodig hebt. De bewegingssensor bespaart energie door automatisch de lampen uit te schakelen in ruimtes die niet in gebruik zijn. Als er geen beweging wordt waargenomen, worden de lampen gedimd voordat ze na een bepaalde tijd automatisch uitschakelen.

Schakelt uw Philiops Hue verlichting automatisch in en uit

Dag- en nachtinstelling
Het is mogelijk om verschillende lichtinstellingen in te stellen voor overdag en 's nachts. Overdag kan de sensor een helder wit licht inschakelen om u te helpen beter te zien. 's Nachts kan de sensor een zacht nachtlampje inschakelen als u of uw kind uit bed komt. Hier komt net genoeg licht vanaf zodat u in het donker uw weg kunt vinden zonder de rest van het gezin wakker te maken.

Automatische bewegingsdetectie
Sluit de Philips Hue motionsensor aan op uw Philips hue bridge via de Philips hue-app. Uw Philips hue-verlichting wordt dan automatisch ingeschakeld als u een kamer binnenkomt. Perfect voor uw badkamer, gang, kelder of garage. U kunt in de app aangeven welke scène of lichtinstelling moet worden ingeschakeld als beweging wordt waargenomen. Als er geen beweging meer wordt waargenomen, wordt de verlichting automatisch uitgeschakeld.

Hoe werkt de Philips Hue Motion Sensor

Om gebruik te kunnen maken van de Hue Motion Sensor heb je Hue lampen nodig. De voordeligste manier om hiermee te beginnen is met een Hue Starterskit. Je hebt dan 2 of 3 lampen, een dimmerschakelaar en een verbindingsunit, ook wel bridge genoemd, in één. Om de Motion Sensor te kunnen laten werken, kun je niet zonder de bridge. Je stelt de sensor namelijk in, met je smartphone of tablet. Eenmaal begonnen met een Hue starterskit, kun je met de bridge tot 50 Hue lampen en 12 accessoires aansturen.

Waar monteer je de sensor?

Je monteert de Hue sensor daar, waar jij wilt dat hij zijn functie vervult. De sensor zit in een behuizing van 6 x 6 cm. Je kunt dit kastje aan de muur bevestigen, los neerzetten of met een magneetstrip aan een metalen object plakken. Het kastje is zo gefabriceerd dat je het in elke gewenste hoek kunt draaien. Nadat het apparaatje een beweging heeft waargenomen, gaan binnen een halve seconden, de lampen aan. De detectiehoek van de Hue Motion Sensor is 100 ° en dit is zowel horizontaal, als verticaal. Hij beschikt over een zichtafstand van 5 meter. De sensor wordt gevoed door 2 AAA-batterijen. Wil je een Motion Sensor buiten gebruiken, als beveiligingslicht, in de carport of voor de schuurdeur, kijk dan voor Hue Outdoor Motion Sensor.

Wat kan de Hue Motion Sensor allemaal?

De Hue Sensor is voorzien van een elektronisch oog dat je kunt laten reageren op beweging en op lichtsterkten. Bij beide functies is de gevoeligheid, naar mate van verandering, instelbaar. Zo kun je de verlichting, bij een geringe beweging al aan laten gaan, bijvoorbeeld als de kat de kamer binnenkomt, maar ook pas, als er meerdere seconden zich iemand in beeld beweegt. Voor buiten geldt dat precies hetzelfde. Wanneer je de sensor te gevoelig afstelt, gaat bij elke beweging van een voorbijvliegend vogeltje of een zwiepende tak, het licht aan.

Daglichtgevoeligheid instellen

Naast dat je hem laat reageren op beweging, kan hij ook ingesteld worden op de hoeveelheid daglicht. Zodra het donker wordt en het daglicht onder de ingestelde waarde komt, gaan automatisch de lampen aan. In de app kun je de lichtgevoeligheid en het aantal branduren van de verlichting naar je eigen voorkeur instellen.

Lichtsterkte naar behoefte

Een van de leukere functies, van wat je allemaal met de slimme Hue systemen kunt is de schemerafstelling. Zodra het licht aangaat, hoeft dat niet op volle sterkte te zijn. Zo kun je de Hue Sensor ook gebruiken als gang- of overloopverlichting. Als je ‘s nachts eventjes naar het toilet gaat, gaat het licht, niet alleen automatisch aan, maar kun je het ook op maar 10% van zijn normale lichtsterkte instellen. Je hebt dan genoeg licht om te zien waar je loopt, maar te weinig om er echt wakker van te worden. Nadat de sensor, het door jou ingevoerde aantal seconden of minuten, geen beweging meer heeft waargenomen, schakelt hij zich automatisch uit.

Kijk hier voor andere Hue producten aanbiedingen.

Waarop letten bij kopen Hue Motion Sensor?

Als je er eventjes de tijd ervoor neemt, om de Hue Motion goed te installeren, kun je er heel veel gemak van hebben. Er zijn echter ook enkele punten die goed zijn, om in het achterhoofd te houden, voordat je ingaat op een Philips Hue Motion Sensor aanbieding.

  • Het licht gaat automatisch uit na de door jou ingestelde periode. Dat is mooi, als je ’s nachts even naar het toilet moet, maar niet wanneer je op de bank film ligt te kijken.
  • De sensor kun je koppelen aan 1 lamp. Installeer je hem in de huiskamer dien je daar rekening mee te houden. Een driekoppig armatuur geschikt maken voor de Motion Sensor vergt een extra investering.
  • Los rondlopende huisdieren, kunnen de Hue sensor gedurende de dag of nacht, regelmatig ongewenst activeren. Met een beetje moeite kun je de fijnafstelling zo doen, dat hij niet reageert op bewegingen laag bij de grond, maar wat als je huisdier op de bank of in de vensterbank springt?
  • We noemden het al eerder, maar je hebt de Philips Hue bridge nodig om de Philips Hue Motion Sensor te kunnen laten functioneren.

Garantietermijn Philips Hue Motion Sensor

De garantietermijn van de Philips Hue Motion Sensor op fabrieksfouten is 2 jaar. Gaat hij door een technische fout, binnen die termijn kapot, kun je hem terugsturen voor reparatie. Philips herstelt de fout of stuurt je een nieuwe.