logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Philips Hue Bridge aanbieding | Korting op Hue

De Philips Hue bridge is het hart van het slimme Hue systeem. Het is een verbindingsunit die contact onderhoudt, met de Hue lampen, via Zigbee. Zigbee is een vergelijkbaar medium als wifi en Bluetooth, een communicatieprotocol dus. Ondanks dat we de bridge betitelen, als het ‘hart van het systeem’ heb je geen bridge nodig om gebruik te maken van het Hue systeem. De communicatie tussen de Hue producten zelf, gaat namelijk via Zigbee. Waar je wél de Hue bridge voor nodig hebt is om je smart verlichting met je telefoon of tablet te kunnen bedienen. En ook dit is tussen aanhalingstekens. Sommige Hue producten werken namelijk ook via Bluetooth. Met Bluetooth kun je, tot een afstand van 15 meter, de Bluetooth compatibele producten aansturen.

De Hue bridge is een standaardonderdeel van de Hue starterspakketten. De meeste mensen beginnen het slimme Hue systeem met de aanschaf van een starterskit. Wil je dat niet, kun je ook een losse Hue bridge kopen. Losse Hue bridges worden regelmatig, door de verkooppunten, met korting aangeboden.

Kijk meteen waar de Philips Hue bridge momenteel in de aanbieding is.

Philips Hue Bridge - Slimme verlichting - Accessoire -Wit

Philips Hue Bridge

Bekijk de dagprijs

Met de Philips Hue bridge creëert u uw persoonijke Philips Hue smart home systeem, precies zoals u het wilt. Met de Hue bridge ontdekt u alle mogelijkheden die slimme verlichting te bieden heeft.

Het hart van uw Philips Hue systeem
De Philips Hue bridge is het enige wat je nodig hebt voor het instellen van je persoonlijke Philips Hue systeem. Met de bridge kan je al je Philips Hue lampen bedienen via de Philips hue-app. Nadat je de Hue bridge hebt geïnstalleerd en de Philips hue-app op je smart device hebt gedownload, kan je alles instellen naar wens en je favoriete scenes bepalen!

Voeg tot wel 50 Philips Hue lampen toe: Breng slimme verlichting in uw huis
Selecteer je slimme lampen en verbind deze met je Philips Hue bridge. De Philips hue bridge kan tot wel 50 lampen verbinden zodat je alle slimme lampen in je huis gemakkelijk kunt beheren!

Uitbreidbaar met Philips Hue accessoires: Voeg tot wel 10 accessoires toe
Binnen je Philips hue netwerk kunt u ook tot wel 10 accessoires verbinden om uw verlichting nog slimmer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor of draadloze lichtschakelaar.

Eenvoudig, betrouwbaar en toekomstbestendig systeem: Werkt met Apple HomeKit
De Philips Hue bridge is compatibel met Apple HomeKit-technologie. Vraag Siri om de lampen in te schakelen of te dimmen, of vraag om een vooringestelde instelling zonder een knop aan te raken. Bediening met Google Assistant of Alexa is ook mogelijk.

Breid uw ecosysteem uit
Je kan tot 50 lampen en 10 accessoires verbinden met de Philips hue bridge. Vervolgens kan je je verlichting met een vingerveeg bedienen via de gemakkelijke Philips Hue app. Philips Hue is gebaseerd op ZigBee, een energiezuinige, veilige en betrouwbare technologie waarmee je de lampen kan bedienen. Er worden voortdurend nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan het systeem. Zowel software- als firmware-updates worden draadloos en naadloos uitgevoerd zodat je altijd de nieuwste opties hebt voor jouw slimme verlichting.

Werking van het Philips Hue systeem

Het simpelste om te beginnen met slimme verlichting is met het kopen van een starterskit. Je begint dan met 2 of 3 lampen naar keuze, een dimmerswitch en een Hue verbindingsunit, oftewel een bridge. Aan dit startpakket kun je de gehele huisverlichting en als je wilt, zelfs je tuinlampen koppelen. Hieronder vallen ook Hue lightstrips en draadloze Hue Go tafellampen. Je wifi-aansluiting gebruik je om de communicatie tussen de bridge en je smart device tot stand te brengen.

Hoeveel lampen stuur je met een bridge aan?

Met een bridge kun je 50 lampen en 10 accessoires bedienen, vanaf elke gewenste locatie. Losse lampen voor in bestaande armaturen zijn verkrijgbaar als E14, E27 en GU10 fitting. Daarnaast is er de zogenaamde Hue Lightstrip. Een ledstrip die je op elke gewenste lengte kunt maken die je wilt, met een maximum van 10 meter en verkrijgbaar is in indoor en outdoor strips. De nieuwste Hue lampen zijn tegenwoordig ook vaak voorzien van een vast lichtpunt met geïntegreerde lichtbron. Hue lichtbronnen zijn verkrijgbaar in:

  • White lichtbronnen, waarvan je de lichtsterkte zelf regelt
  • White Ambiance lampen die tot 50.000 wittinten licht produceren
  • White and Color Ambiance, waarmee je toegang hebt tot 16 miljoen kleuren.

Voor onbeperkte toegang tot de kleurenschema’s, het instellen van lichtscènes en lichteffecten kun je niet zonder de Hue bridge.

Hue accessoires die je eveneens met de bridge aanstuurt zijn de Philips Hue tap, Philips Hue dimmerswitch en de Philips Hue Motion Sensor. Van deze accessoires kunnen er meerdere op een bridge aangesloten worden, met een maximum van 12 per verbindingsunit.

Bediening van het Philips Hue systeem

De makkelijkste manier van het Philips Hue systeem bedienen is met de Hue app. Met de Hue dimmerswitch kun je wel wat, maar niet alles en met Bluetooth ben je gebonden aan de straal van 15 meter. Eenmaal de bridge geïnstalleerd kun je het Hue systeem ook bedienen met Smart Home systemen die vallen onder de ‘Friends of Hue’. Dat zijn onder andere Alexa Amazon, Google Assistant, Smart Things en de Apple Home kit. Dan hoef je niet eens meer je telefoon te pakken, om het licht te bedienen. Een stemopdracht is dan voldoende.

Installatie van de Hue bridge

Omdat de bridge direct met je router verbonden wordt, is het makkelijk als je hem daarbij in de buurt plaatst. Velen van ons hebben de router in de meterkast staan. Voor de Hue bridge is dat ook een prima plek. De Hue bridge sluit je op je router aan, met de bijgeleverde verbindingskabel, waarna je de Hue app op je telefoon of tablet download. Let op! Niet de Bluetooth Hue app, maar de ‘gewone’ Hue app. De app zal nu zelf verbinding gaan zoeken met de bridge. Als je ziet dat hij hem gevonden heeft, moet je op de bridge een bevestigingsknopje indrukken en ben je klaar. Je kunt nu je huis- en tuinverlichting volledig naar je eigen voorkeur personaliseren.