logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Philips hue spots: Waarom je zowel binnen als buiten Smart home spotjes moet gaan gebruiken

Wil je ook Philips Hue spotjes vinden die passen bij jouw Philips Hue smarthome? Dat hoeft niet heel lastig te zijn, want er zijn wel heel veel verschillende opties. Zo is er voor elke woning wel een goede optie te vinden in de vorm van Philips Hue Spots. Op deze plek worden de verschillende soorten smartspotjes eens bekeken. Het kan net zo goed om prikspots in de tuin gaan als om inbouwspots die je in de keuken gebruikt. Het is ook goed om eens te bekijken hoe de modellen in prijs zich tot elkaar verhouden. Zo is de beste deal te sluiten.

Wat is er mogelijk met slimme LED spotjes?

Je kunt in de eerste plaats kiezen voor de slimme ledspotjes van Philips Hue. Dit zijn ledlampen van de allerbeste kwaliteit. Je kunt er zeker van zijn dat deze slimme verlichting zuinig is. Ook kan je ze bedienen via de Philips Hue app die je op je smartphone of tablet hebt. Bijvoorbeeld om ze te dimmen of om ze te laten aansluiten op een zogenaamde scène die je hebt ontwikkeld Ook kan je ze bedienen met bijvoorbeeld de Google Home stemcommando’s.

Het gebruik van accessoires of dimmer

Wanneer je kiest voor de slimme led spotjes van Philips Hue, dan krijg je daar vaak ook de specifieke dimmer bij. Daardoor ben je in staat om de lichtschema’s die je hebt bedacht heel gemakkelijk in te stellen. Of je dimt de lampen gewoon naar je smaak op dat moment. Wanneer je al een dimmer hebt en die in de setup wilt passen, dan kan je ook de spots zonder dimmer kopen. Dan ben je ook nog eens minder geld kwijt bij de aanschaf van je systeem.

Met een bridge of bluetooth werken?

Wanneer je met Philips Hue lampen werkt, dan doe je dat over het algemeen met een zogenaamde bridge. Het is echter soms ook zo dat je geen bridge in je setup hebt opgenomen. Dan is het belangrijk om voor een model met bluetooth te kiezen. Die kan je zonder de bridge inzetten omdat ze direct met bluetooth te bedienen zijn. Wel is het belangrijk om te beseffen dat er wel heel veel verschillende van dit soort spotjes op de markt zijn. Ook als het om de spots van Hue gaat. Denk aan inbouwspots, opbouwspots en prikspots.

Het ene spotje is meer geschikt voor een bepaalde ruimte. Omgedraaid is natuurlijk hetzelfde het geval. Zo zijn er spotjes die vochtbestendig zijn, die passen in badkamers. Wil je ze buitengebruiken? Dan heb je niet de vochtbestendige, maar de weerbestendige spots nodig.

Welke soorten Philips Hue spotjes zijn er allemaal?

Het is duidelijk dat er heel veel verschillende soorten spotjes zijn. Daarom is het zaak om ook eens specifiek op de verschillende modellen van Philips Hue in te gaan. Ze zijn gemakkelijk onder te verdelen in de soorten. Daardoor heb je snel inzicht in wat elk soort spotje precies biedt.

De opbouwspots van Hue

Als het gaat om de opbouwspots van Philips Hue gaat, dan gaat het om de modellen Buckram, Buratto, Fugato, Runner en Argentena. Ook de Philips Hue Adore is er in opbouwvorm, al is hier ook nog een andere variant van. Een opbouwspot is het soort spotje dat je aan de wand of het plafond monteert. Je hoeft dan dus niet bang te zijn dat het niet in jouw type wand of plafond past. Er zin zoals gezegd dus veel verschillende modellen. Die hebben op zichzelf ook weer verschillende kenmerken. Denk aan de kleur, de hoeveelheid en de mogelijkheden voor speciaal gebruik. Daarover vind je hier meer.

Philips Hue Buckram

Philips Hue Buckram

Bekijk de prijs

Misschien wel de bekendste Philips Hue opbouwspot is de Buckram. Deze opbouwspots zijn gemakkelijk te herkennen. Ze hebben namen een armatuur in een moderne bolle vorm. Je kunt deze in de kleuren zwart en wit krijgen. De Buckramspots zijn in verpakkingen van één tot vier lichtpunten te krijgen. Vaak zit er ook een Hue dimmer bij.

Philips Hue Buratto

Philips Hue Buratto

Bekijk de prijs

Wanneer je kiest voor de Philips Hue Buratto, dan kies je voor een armatuur met de meer klassieke vorm van een cilinder. Deze zijn ook in verschillende kleuren te krijgen, namelijk wit en grijs. Ook voor de Hue spots Buratto geldt dat ze te krijgen zijn in verpakkingen van één tot vier lichtpunten. Ook hiervoor geldt dat in de meeste gevallen ook een dimmer in het pakket is opgenomen.

Philips Hue Fugato

Philips Hue Fugato

Bekijk de prijs

De Philips Hue Fugato spotjes zijn eigenlijk te zien als het zustermodel van de Buratto. Er zijn echter wel enkele punten van onderscheid tussen de twee modellen. Zo zijn de fugatto spotjes allemaal uitgevoerd in White & Color. Dat betekent dus dat ze alle soorten wittinten in zich hebben. Ze hebben ook een warmere kleur bij het dimmen. Daarnaast zijn er 16 miljoen verschillende kleuren in te stellen. De armatuur heeft een ander soort voet, namelijk rond in plaats van vierkant. De armatuur is te krijgen in het wit en het zwart. De modellen zijn te krijg in verpakkingen van één tot vier lichtpunten.

Philips Hue Runner

Philips Hue Runner

Bekijk de prijs

De Philips Hue Runner serie is misschien wel de populairste onder de opbouwspotjes van Hue. Dat komt mede omdat ze nagenoeg gelijk zijn vormgegeven als de Buratto spotjes. De vorm van de modellen is die van een cilinder, met een vierkante voet. Er is wel een verschil in de lengte van de armatuur. Daarnaast hebben de beide spots ook verschillende armen. Het is dus wel belangrijk om hierop te letten. Kijk je naar de Philips Hue Runner? Dan zie je dat de arm in een hoek van 90 graden staat. Daardoor krijgt het een L-vorm. Op die wijze zit het aan de cilinder vast. De cilinders van de Runner zijn ook enigszins korter dan die van de andere modellen. Ze zijn te krijgen in één tot drie lichtpunten. De kleuren zijn zwart of wit.

Philips Hue Argenta

Philips Hue Argenta

Bekijk de prijs

De nieuwste spotjes in de Hue-serie van Philips zijn de Philips Hue Argenta spotjes. Deze lampen zijn slim en zijn gebaseerd op de bluetooth techniek. Ze lijken in veel opzichten op de Runner en de Buratto, maar er zijn wel duidelijke verschillen te zien. Zo hebben de Argenta spots een duidelijke zwarte cirkel aan de binnenzijde. De achterzijde van de armatuur is volledig zwart. Het is voor deze spots zo dat ze in White & Color zijn uitgevoerd. Wat dit precies inhoudt, heb je op een eerder punt al kunnen lezen.

Philips Hue Adore

Philips Hue Adore

Bekijk de prijs

De Philips Hue Adore is als opbouwspot te krijgen, maar is er ook in een variant voor inbouw. Daarom is het wel belangrijk om goed op te letten. Ze hebben dezelfde naam, maar het zijn toch echt twee verschillende lijnen. Ze zijn wel in beide gevallen gericht op het gebruik in de badkamer. De Adore badkamerspots zijn voorzien van een specifieke certificering.. Ze zijn waterdicht en zijn daardoor gemakkelijker in een vochtige omgeving zoals de badkamer te gebruiken. Het armatuur van deze lampen is rond. Net zoals de voet dat ook is. Ze bieden witlicht. Er is zoals gezegd ook een inbouwvariant van te krijgen.

De inbouwspots van Hue

Wil je meer inzicht in de inbouwspots van Philips Hue? Dan kan je kiezen voor de Philips Hue Adore, maar dan de inbouwvorm. Daarnaast zijn de Centura en Miliskin goede opties als het om inbouw gaat. Dit is het type spot dat je in de wand of het plafond kan monteren. Het maakt het mogelijk om alles net wat beter weg te werken. Zo ziet het er wat strakker uit, bijvoorbeeld in de badkamer. Het is natuurlijk wel belangrijk om te bekijken of het in de muur plafond of het past. Bedenk dat er verschillende modellen zijn de andere kleuren, armaturen en certificeringen voor specifieke vormen van gebruik hebben.

Philips Hue Milliskin

Philips Hue Milliskin

Bekijk de prijs

Eén van de populairste varianten die je kunt vinden is de Milliskin. Deze inbouwspot is in twee varianten te krijgen. Er is een ronde optie en een vierkante optie. De spotjes zijn voorzien van een aluminium behuizing. Daarnaast zijn ze draaibaar. Dat betekent dat je ze altijd op de juiste plek kunt richten. De spotjes zijn 7,7 centimeter breed en 17,8 centimeter lang. Houd hier rekening mee met het inbouwen.

Philips Hue Centura

Philips Hue Centura

Bekijk de prijs

Ook de Philips Hue Centura wordt vaak gekozen. Deze heeft veel overeenkomsten met de Milliskin, maar er zijn wel enkele verschillen te onderscheiden. Zo is de Centura 14,2 centimeter lang. De Centura heeft bovendien ook gekleurd licht. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van nieuwe technieken zoals Eyecomfort en bluetooth. Er is nog een derde inbouwspot en dat is de Adore, die al eerder ook bij de opbouwspots werd besproken.

De buitenspots van Hue

Tot slot zijn er ook nog de buitenspots van Philips Hue. Dat zijn de Lily en de Outdoor Appear. Deze buitenlijn bestaat ook weer uit meerdere soorten spotjes. Dit zijn de prikspots die gemakkelijk in gebruik zijn om specifieke highlights in de tuin uit te lichten. Denk bijvoorbeeld aan mooie verlichting voor bomen. Aan de andere kant zijn er ook mooie wandspotjes in deze lijn te vinden.

Philips Hue Lily

Philips Hue Lily

Bekijk de prijs

De Philips Hue Lily wordt gezien als de echte tuinspot van Philips Hue. Deze buitenspots hebben een ledlamp die geïntegreerd is. De lamp zit in een matzwart aluminium armatuur. De spitse onderzijde zorgt ervoor dat de spots gemakkelijk in de grond te steken zijn. De Lily spots zijn door de fabrikant in verschillende modellen op de markt gebracht. Je hebt de standaardmaat en de XL. Je hebt dan ook nog eens de keuze uit een starterspakket of een uitbreidingspakket op de setup die je al hebt geplaatst.

Philips Hue Outdoor Appear

Philips Hue Outdoor Appear

Bekijk de prijs

De Philips Hue Outdoor Appear zijn wandspots. Deze kan je buiten gebruiken. Het zijn modellen die in zwart aluminium zijn uitgevoerd in een armatuur met twee spots aan iedere zijde. Daardoor kan je het witte of gekleurde licht heel mooi gespreid laten vallen over de muur.