logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Dit zijn de Google Home Commando’s voor Philips Hue

Het wordt meer en meer gebruikelijk. Wie een Philips Hue set in husi gaat gebruiken, koppelt dit aan Google Home. De lampen zijn natuurlijk van nature al een manier om te zorgen voor veel meer woonplezier. Wanneer je dan ook nog eens de extra mogelijkheden van Google Home eraan koppelt, dan maak je het alleen maar nog meer luxe. Je kan dan namelijk de Hue lampen volledig met behulp van stemcommando’s bedienen. Het is interessant om te zien welke mogelijkheden je hier allemaal mee hebt.

Google Home Commando’s voor Philips Hue

Niet geheel nieuw

Het is goed om vooraf eerst wat informatie over het werken hiermee te geven. Zo is het bedienen van Philips Hue lampen met stemcommando’s niet volledig nieuw. Het is namelijk zo dat er voordat je met Google Home kon werken ook al mogelijkheden waren met Sonos en met Alexa van Amazon. Ook met die systemen kon je de lampen aansturen met je stem. De stappen die je normaal gesproken via de Hue app zet, kan je dan met stem uitvoeren. Je kan denken aan het aanzetten en uitzetten van verschillende lampen of een gehele kamer of zone. Maar je kan ook denken aan dimmen. Daarnaast kan je ook de scènes met je stem veranderen.

Welke Google Home Commando’s moet je gebruiken?

Het werken met Google Home voor je Philips Hue lampen gaat op basis van stemcommando’s. Dat is niet anders dan andere smartapparaten die je op Google Home hebt aangesloten. Elke opdracht werkt ongeveer hetzelfde. Je doet ene activatie, gevolgd door een commando. De activatie is gericht op Google Home, het commando op het betreffende apparaat. In dit geval dus je Hue lampen.

De activatie is bijvoorbeeld ‘Hey Google’ of ‘OK Google’. Het commando dat je geeft kan dan ‘dim het licht’ zijn. Al kan je de commando’s nog veel specifieker maken. Zo kan je bijvoorbeeld ook zeggen: ‘dim het licht in de slaapkamer’, of ‘dim het licht in de slaapkamer naar 35 procent’.

De hoeveelheid commando’s is eindeloos groot voor Google Home. Het is daarom fijn om de belangrijkste goed op een rijtje te hebben. Die vind je hier. Zo kan je net wat gemakkelijker met de systemen aan de slag. Je kunt elk commando met de hiervoor genoemde activatie beginnen, dus die staat er niet iedere keer opnieuw bij. Je kunt elk commando dat je hier vindt ook uitbreiden met bijvoorbeeld een specifieke ruimte, zone of lamp die je noemt.

Commando’s om de Philips Hue lamp te bedienen

Om te beginnen volgen hier de basiscommando’s om de Philips Hue Lampen te bedienen.

  • Doe het licht aan/uit
  • Dim het licht
  • Dim de lampen tot 50 procent
  • Maak de lampen feller
  • Zet het licht zachter
  • Maak het licht helderder

Commando’s voor controle over Philips Hue lampen

Er zijn ook verschillende commando’s om controle over de Philips Hue lampen te kunnen voeren. Het gaat dan om de volgende opties.

  • Welke lampen staan aan?
  • Heb ik het licht aangelaten?
  • Staan de lampen in ‘ruimte/zone aan?

Çommando’s voor Philips Hue kleuren

Wie met Philips Hue White & Color werkt, kan ook kleuren toevoegen aan de verlichting in kamers of zones. Gebruik daarvoor de volgende commando’s.

  • Maak de lichten ‘kleur’
  • Stel ‘kleur’ lampen in
  • Verander de lampen in ‘kleurnaam’

Wil je in een zone of kamer een specifieke scène met bijbehorende kleuren? Dan kan je daar het volgende commando voor gebruiken.
Stel ‘Scène’ in

Het gebruik van Google Home met Philips Hue in huis

Wanneer je in huis al andere apparatuur hebt die met Google Home werkt, dan wordt het aanpassen met Philips Hue een eitje. Je bent het dan bijvoorbeeld al gewend om de commando’s te roepen de hele dag. Het is dan ook niet meer raar om bijvoorbeeld de naam van een bepaalde scène die je zelf hebt ingesteld en gegeven te roepen. Dit maakt het ook allemaal wat gemakkelijker voor de gebruiker. Wanneer je er net nieuw in bent, kan dit wel wat onwennig voelen.

Wanneer je echter het gemak begint te ervaren, bijvoorbeeld van een Philips Hue lamp die wordt gedimd alleen omdat jij dat zegt, dan raak je er snel van overtuigd. Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om het licht aan te doen wanneer je een boek zit te lezen en het aan het eind van de middag wat donkerder wordt. Je raakt dan niet uit het verhaal, want je hoeft je boek niet neer te leggen en op te staan. Je roept gewoon ‘Hey Google, doe het licht aan’. Of een vergelijkbaar commando natuurlijk.