logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Elektricien oostende

Op zoek naar een ervaren elektricien Oostende? Lees eerst deze pagina!

Er zijn klussen in huis waarbij een elektricien onmisbaar is, en karweitjes waarbij een professional niet noodzakelijk is maar toch heel handig. Een elektricien kan vele werkzaamheden uitvoeren, van het installeren van een compleet nieuwe elektrische installatie tot aan het vervangen van een fitting. Tegenwoordig is er ook veel vraag naar domotica of smart home toepassingen waar sommige elektriciens in gespecialiseerd zijn. Ben je zelf op zoek naar een geschikte elektricien in Oostende? Dat moet je zeker deze pagina lezen over de uiteenlopende algemene elektriciteitswerken die mogelijk zijn, en hoe je voor een scherpe prijs een professionele aannemer kunt inschakelen.

Waarvoor kan u een elektricien Oostende inhuren ?

Een elektricien van Oostende kan u voor vele elektriciteitswerken gaan inhuren. Hieronder vind je een overzicht van een aantal werken die we doen.

 • Keuring elektrische installatie
 • Elektriciteitskast
 • Keuring elektriciteit
 • Stopcontact plaatsen
 • Enkelpolige wisselschakelaar
 • Elektriciteit uitgevallen
 • Schakelaars aansluiten
 • Lichtschakelaar aansluiten
 • Oplossen van elektrische storingen
 • Uitbreiding van uw bestaande installatie
 • Elektrische installatie bij renovatie van uw woning
 • Werfkast
 • Herstelling bestaande elektrische installatie Oostende
 • Aarding plaatsen
 • elektriciteit leggen

Domotica Elektriciteitswerken Oostende

Onze elektricien Oostende kan je ook inhuren voor al je domotica werk. De verschillende domotica toepassingen kun je indelen in de volgende categorieën:

 • Wooncomfort
 • Energiebesparing
 • Veiligheid in de woning
 • Veiligheid rond de woning

Kosten voor domotica installatie en elektriciteitswerken in Oostende

 • Een domotica installatie inclusief wandcontactdozen, datalijnen, aansluitingen voor multimedia en additionele voorzieningen in de meterkast kost ongeveer 3750 euro.
 • Uitbreiden met verwarming kost ongeveer 900 euro extra.
 • Uitbreiden met een alarmsysteem kost ongeveer 1500 euro extra.
 • Uitbreiden met audio kost ongeveer 2000 euro extra.

Welke soorten algemene elektriciteitswerken zijn er mogelijk bij elektricien Oostende?

Er zijn een flink aantal werkzaamheden in huis waarbij je een elektricien Oostende kunt inzetten. Denk aan de installatie, uitbreiding of reparatie van een nieuwe elektrische installatie, nieuwe aansluitpunten maken of de woning voorzien van huisautomatisering toepassingen. Bij bepaalde Oostende elektriciteitswerken is het ook verplicht om vervolgens een elektriciteitskeuring uit te laten voeren. Een erkend elektricien zorgt ervoor dat de werkzaamheden volgens de officiële AREI regelgeving worden uitgevoerd. Dat is niet alleen goed voor de veiligheid in huis, je weet ook dat de installatie goed door de keuring heen zal komen.

Een elektrieker regio Oostende voor renoveren en herstellingen

In Oostende staan veel mooie, klassieke gebouwen. Helaas zijn ze vaak voorzien van elektra die niet meer van deze tijd is. De bewoners kunnen ook andere wensen en behoeften hebben waar de huidige elektrische installatie niet meer aan kan voldoen. Voor een professionele elektricien in Oostende is er geen klus die te klein of te groot is. Wanneer klanten contact opnemen voor renovatie of reparatie is dat een goed teken. Je neemt als bewoner veiligheid serieus en je laat er liever een persoon met vakkennis naar kijken. In Oostende komen elektriciens nog steeds regelmatig stoppen dozen tegen, dat kan eigenlijk niet meer. Alvorens te starten met de elektriciteitswerken zal er eerst een inspectie plaatsvinden om te bepalen welke onderdelen aan de elektrische installatie wel of juist niet meer voldoen. Denk aan de aarding inclusief aardlekschakelaar en de kabels. Ook wordt gecontroleerd of de installatie voldoet aan de regels binnen AREI. In veel gevallen wordt er bij renovatiewerken ook een extra elektriciteitskring geplaatst.

Verlichting in uw huis in Oostende

Licht is misschien wel het voornaamste onderdeel van de elektra, het is in ieder geval het meest zichtbare element. Zonder licht zou het moderne leven onvoorstelbaar en onmogelijk zijn. Stel samen met een elektricien Oostende een lichtplan op waarin alle voorkeuren verwerkt worden. Bij een nieuwbouwproject is er de ideale gelegenheid om de woning optimaal te voorzien van lichtpunten. Wanneer er ook spots in de keuken geplaatst moeten worden kun je dit direct aangeven, de elektricien zal dit meenemen in het lichtplan. Zo kunnen alle kabels mooi weggewerkt worden wat er strak uitziet en ook veiliger is.

Automatiseren en beveiliging Oostende

Er zijn veel mogelijkheden om functies in de woning in Oostende automatisch te maken, en om de beveiliging van de woning sterk te verbeteren door een elektricien. Denk aan het inschakelen of uitschakelen van de verlichting met een tijdklok, of op basis van een sensor die licht of beweging kan registreren. Het is ook mogelijk om apparaten door de gehele woning te bedienen via een app op smartphone of tablet, ook van buiten Oostende. Zelfs rookmelders kun je bedienen via software, of schakel slimme toepassingen aan elkaar. Voor beveiliging kun je mobiel beelden bekijken van de bewakingscamera, ook wanneer je niet thuis bent in Oostende. Ontvang overal waar je bent een notificatie wanneer er iemand voor de deur staat of wanneer er iets anders in of rond de woning gebeurt. Vraag vandaag nog vrijblijvend advies aan bij onze elektricien in de buurt van Oostende voor uw elektriciteitswerken.

Waarom een lokale elektricien uit Oostende inschakelen?

Er zijn wellicht elektriciens buiten regio Oostende die langs kunnen komen, maar dat is meestal niet zo voordelig. Vaak worden er voorrijkosten berekend die flink kunnen oplopen bij een aannemer buiten de regio. Communicatie met een lokale aannemer is doorgaans ook wat eenvoudiger, bijvoorbeeld bij onderhoudswerken.