Elektricien gezocht? Zo vind je snel een professional in jouw omgeving!
Je kunt een elektricien inschakelen voor een flink aantal werkzaamheden waaronder de aanleg van het elektriciteitsnetwerk, vernieuwing, inspectie en certificering. Een erkend elektricien zorgt dat de aansluitingen voldoen aan alle veiligheidsnormen en de wettelijke verplichtingen. Naast de ingrijpende elektriciteitswerken kun je bij elektriciens ook terecht voor klein onderhoud en minder ingrijpende aanpassingen in en rond de woning. Naast het riskeren van boetes breng je ook de veiligheid van alle bewoners in gevaar als iemand zonder expertise aan de slag gaat met elektra in huis. En naast tijdsverlies kan het ook nog extra kosten met zich meebrengen. Op deze pagina geven we advies over het kiezen van een betaalbare elektricien bij jou in de buurt.
Waarom zou je een elektricien laten komen?
Je kunt een erkend elektricien inschakelen bij een nieuwbouwproject of bij het vernieuwen van een bestaande elektrische installatie. Daarnaast kun je ook een uitbreiding op de bestaande voorzieningen laten installeren of reparaties laten uitvoeren. Hier zijn de meest voorkomende elektriciteitswerken:
- Installatie of vernieuwing van elektrische installaties.
- Inspecteren en certificeren van de elektra.
- Domotica installeren.
- Sleuven slijpen voor doorvoer van kabels.
- Verdeeldozen aanbrengen.
Elektricien gezocht: soorten elektriciteitswerken?
In het kort vallen onder de werkzaamheden van elektriciens het plaatsen, vernieuwen of herstellen van een elektrische installatie, onderhoud en vervanging van de meterkast, de verlichting en meer recent ook domoticasysteem toepassingen. Naast de meer ingrijpende elektriciteitswerken voeren ze ook kleinere karweitjes uit zoals vervanging van stopcontacten, zekeringen en verlichting. Kleine werkzaamheden kunnen handige klussers in huis zelf uitvoeren, toch biedt de expertise van een professionele elektricien zekerheid dat het helemaal in orde is.
Elektricien gezocht met spoed!
Gelukkig beschikken veel lokale dienstverleners over een spoedservice voor de zaken die niet kunnen blijven liggen. Denk hierbij aan werkzaamheden als:
- Reparatie van de verlichting.
- Lokaliseren en repareren van kortsluiting.
- Bedrading herstellen of vervangen.
- Herstelwerken bij de zekeringkast.
Elektriciteitswerken met minder urgentie
Naast spoedreparatie zijn er ook kleinere ingrepen die minder haast hebben zoals:
- Aarding toevoegen aan een stopcontact.
- Stopcontacten plaatsen.
- Vervangen van de zekeringkast.
- Verlichting door het gehele pand installeren.
- Elektrische radiator en kachel plaatsen.
Wat kost een elektricien?
Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs die je moet betalen voor elektriciens. Denk aan de complexiteit van de werkzaamheden, welke materialen er nodig zijn en eventuele voorrijkosten. Hier zijn de drie voornaamste componenten om de totaalprijs te berekenen:
- Uurtarief: Het standaard uurtarief van professionele elektriciens ligt doorgaans tussen 20 euro en 50 euro.
- Materiaalkosten: Afhankelijk van de elektriciteitswerken zal er materiaal gebruikt worden zoals kabels, schakelaars of onderdelen voor de zekeringkast.
- Vervoerskosten: Sommige elektriciens rekenen kosten per kilometer, andere weer een vast bedrag voor het voorrijden, lokale bedrijven rekenen soms geen kosten.
Wil je graag prijzen van elektricien bij jou in de omgeving met elkaar vergelijken? Dat kan heel eenvoudig via onze offerte pagina waarmee je snel prijzen en informatie kunt opvragen van professionals bij jou in de regio zonder verdere verplichtingen.
Betaal minder BTW met deze tip
Wanneer de woning ouder is dan tien jaar en je wilt elektriciteitswerken laten uitvoeren, dat kom je in aanmerking voor het lagere 6% BTW tarief. Deze korting geldt zowel voor de arbeidskosten als voor nieuwe stopcontacten en leidingen maar niet voor de lampen en armaturen. Tenzij de armaturen niet zichtbaar in het plafond verwerkt worden. Zo kun je dus direct een pak geld besparen en toch gebruik maken van een erkende elektricien. Deze korting geldt niet als je zelf de werkzaamheden uitvoert.
4 redenen om een professionele elektricien in te schakelen
Het is best mogelijk dat je er tegen opziet tegen een aannemer in te schakelen, je kunt immers zelf ook in het weekend met kabels en een boor aan de slag gaan. Of misschien heb je een handige buurman. Hier zijn 4 redenen om toch een professional in te schakelen:
- Erkende elektriciens hebben een gedegen opleiding genoten en beschikken over de nodige praktijkervaring zodat de werkzaamheden veilig en verantwoord worden uitgevoerd.
- Professionals hebben alle specialistische apparatuur voorhanden, dat versnelt de werkzaamheden en je hoeft zelf niet te investeren in extra materialen die je verder niet meer nodig hebt.
- Er zijn specifieke veiligheidsrichtlijnen die een elektricien niet alleen van binnen en van buiten kent, je kunt er ook van uitgaan dat ze nageleefd worden.
- Je weet zeker dat de elektra goed functioneert en voldoet aan alle eisen wat zekerheid biedt voor alle bewoners.
Wat houdt certificering in voor elektriciens?
AREI staat voor Algemeen Reglement op Elektrische Installaties. Gecertificeerde aannemers werken volgens deze regels en leveren dus een betrouwbare dienstverlening. Iedere professional wordt onderworpen aan onafhankelijke inspecties die uitgevoerd worden door organisaties zonder winstoogmerk. Je bent daarmee verzekerd van een professionele aannemer die vakwerk levert.
Hoe kies je de juiste aannemer?
Vergelijken van prijzen gaat heel eenvoudig via onze gratis te gebruiken offerte pagina, maar hoe vergelijk je de verschillende elektriciens? Hier zijn drie aandachtspunten om rekening mee te houden:
1. Let op certificatie
Een elektricien zonder certificatie kost doorgaans minder. Maar die is niet altijd op de hoogte van de huidige eisen bij elektriciteitswerken. Je hebt behoefte aan iemand die tijdens de werkzaamheden veilig de diensten uitvoert, en ervoor zorgt dat de kwaliteit ook voldoet aan de wettelijke normen. Een erkend elektricien is daarnaast ook verplicht verzekerd tegen schade als gevolg van de uitgevoerde werkzaamheden.
2. Vraag naar specialisatie
Er zijn veel diensten die vallen onder elektriciteitswerken, niet alle aannemers zijn even goed in al deze diensten. Met name op het gebied van nieuwe technologische ontwikkelingen waaronder domotica zijn er bedrijven met meer expertise en kennis van zaken. Niet alleen moet de elektra in orde zijn, er komt naast hardware ook software bij kijken die geconfigureerd moet worden. Zeker bij dit soort gespecialiseerde klussen mag je gerust om de expertise van de aannemer vragen.
3. Prijzen vergelijken levert voordeel op
Met uurtarieven die variƫren van 20 tot 50 euro, en mogelijke verschillen in afstand, kunnen aannemers sterk uiteenlopende prijzen hanteren. Door eerst prijzen van lokale aannemers met elkaar te vergelijken kun je naast de dienstverlening ook naar de prijsverschillen kijken. Via onze offerte pagina ontvang je gratis en vrijblijvend prijzen van meerdere elektriciens bij jou in de buurt.
Kun je zelf elektriciteitswerken uitvoeren?
In een aantal gevallen wel, maar foutief aangesloten elektra kan tot flinke schade leiden en zelfs levensbedreigende situaties veroorzaken.
Is een keuring verplicht?
Wanneer er een nieuwe elektrische installatie geplaatst wordt is een elektriciteitskeuring verplicht om deze te laten doen. Een onafhankelijke controleur zal bepalen of de installatie voldoet aan alle wettelijke eisen. Hierbij worden metingen uitgevoerd, het schema wordt gecontroleerd etc.
Vraag direct offertes bij elektriciens in jouw regio aan
Ontdek hoeveel je kunt besparen en vergelijk direct offertes van elektriciens bij jou in de buurt. Deze service is geheel gratis en verplicht je tot niets.