logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

8 tekens van verouderde elektrische bedrading

De meeste mensen denken niet te veel na over wat er achter hun muren zit. Maar elke keer dat u een lichtschakelaar omdraait of uw broodrooster gebruikt, trekt u de interne bedrading van uw huis aan - en dat kan grote problemen veroorzaken als uw bedrading oud of beschadigd is. Overbelasting van de bedrading van een oudere woning kan zelfs brand veroorzaken. Vele huis elektrobranden kunnen worden verhinderd als u een paar gemeenschappelijke waarschuwingssignalen kunt erkennen.

Lees meer over welke elektriciteitswerken Elektricien JK voor u kan doen.

Gerafelde draden

beschadigde draad

Draden kunnen rafelen of barsten door ouderdom, hitte, corrosie of buigen. Ze kunnen ook worden ingekerfd, geknepen of doorboord met spijkers of schroeven. Beschadigde draden zijn gevaarlijk en moeten worden vervangen door een professional.

Overmatige warmte

verbrand stopcontact

Alle uitgangen en schakelaars moeten koel aanvoelen. Warme plekken of schroeiplekken zijn sterke aanwijzingen voor een onveilige bedradingstoestand.

Schakel stroomonderbrekers

schakel stroomonderbrekers

Als u voortdurend gedwongen wordt uw stroomonderbrekers te resetten, kan dit een teken zijn dat de stroomkringen overbelast zijn. Een bevoegd en bevoegd elektricien kan u helpen de belasting van uw circuits te beoordelen en aanbevolen verbeteringen aan te brengen.

Rook

elektrische rookmelder

Rook uit een uitlaat, een apparaat of langs een grondplaat is een duidelijk teken van problemen. Schakel bij het eerste vleugje rook alle apparaten uit en controleer op problemen. U kunt ook de hoofdstroomonderbreker uitschakelen totdat de bron van de rook is geïdentificeerd.

Dimlichten

dimlichten

Als de plafondverlichting dimt wanneer u een magnetron of stofzuiger inschakelt, kan het zijn dat u de circuits of de bedrading overbelast. Voor de zekerheid controleert u de bedrading en de stroomonderbreker naar dat gedeelte van uw huis.

Losse aansluitingen

losse aansluitingen

Na verloop van tijd kunnen de verbindingen tussen elektrische draden en schakelaars of stopcontacten losraken. Controleer of alle stopcontactafdekkingen en schakelplaten in goede staat zijn en of de draden binnenin goed vastzitten. Vervang ontbrekende, gescheurde of gebroken platen onmiddellijk.

Knaagdierschade

knaagdier schade

Muizen en ratten houden ervan om op elektrische bedrading te kauwen. Als u uitwerpselen of andere tekenen van knaagdieractiviteit ziet, controleer dan grondig alle bedrading in de omgeving om er zeker van te zijn dat deze niet beschadigd is.

Knallen, knetteren of zoemen

knetterende stopcontacten

Als u knetterende, sissende of zoemende geluiden uit stopcontacten, schakelaars of apparaten hoort, kunt u een ernstig probleem hebben. Schakel de elektriciteit naar het getroffen gebied uit en bel onmiddellijk een bevoegd elektricien.

Veiligheid voorop!

veiligheid boven

Werken met elektriciteit kan het beste worden overgelaten aan professionele, erkende elektriciens. Maar er zijn een paar dingen die bijna elke huiseigenaar kan doen om de elektrische veiligheid te bevorderen, zoals het labelen van stroomonderbrekers en bedrading, en het vervangen van oude stopcontacten door GFCI (aardlekschakelaar).

Neem contact op

Verouderde elektrische bedrading is geen werk dat je moet uitstellen. Als u deze waarschuwingsborden in uw eigen huis opmerkt, neem dan de telefoon op en bel de elektricien.