logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Help mijn rookmelder stopt niet met biepen.

Het piepen van rookmelders komt vrij vaak voor, en meestal is er een eenvoudige oplossing voor. Voordat u uw mond houdt, moet u echter weten waarom het piepen van rookmelders in de eerste plaats een goede zaak is. Het is goed om dingen te weten en het blijkt dat het piepen niet voor niets gebeurt. Daarom willen we graag beginnen met een beetje achtergrondinformatie:

Neem vandaag nog contact op met Elektricien JK om het piepen van je rookmelder op te lossen.

Hoeveel verschillende rookmelders zijn er?

Er zijn drie verschillende rookmelders. Het verschil tussen deze drie is hun krachtbron:

  • De eerste (en ergste) rookmelders gebruiken vervangbare batterijen.
  • Andere rookmelders gebruiken langdurige lithiumbatterijen (beter, maar nooit #1).
  • En dan is er nog de beste rookmelder: de rookmelder die vast is aangesloten en 120 volt stroom verbruikt. Dit is de gouden medaillewinnaar van de rookmelder - binnenkort op een doosje graan - en verreweg de beste keuze als het gaat om rookmelders.

Waarom piepen rookmelders in de eerste plaats?

Ze willen uw aandacht trekken. Nou, oké, rookmelders zijn draden, plastic, elektronica en circuits. Ze kunnen echt niets "willen". Maar ze zijn gebouwd om uw aandacht te trekken voor het geval dat:

  • er is een brand
  • de batterij moet worden vervangen
  • er zit een fout in de processor...
  • de bedrading is verknoeid...

Andere redenen waarom uw rookmelder piept:

  • Zorg ervoor dat u het treklipje van de batterij verwijderd heeft.
  • Zorg ervoor dat de batterijlade volledig gesloten is.
  • Controleer of de batterij volledig contact maakt met de polen van het alarm.
  • Als de thermostaat op een zeer hoge of lage temperatuur is ingesteld, kan de rookmelder deze detecteren en een waarschuwing geven.
  • Het alarm kan ook tjilpen als het warme lucht uit de keuken of de badkamer detecteert. Een manier om dit te voorkomen is om het alarm weg te verplaatsen van de keuken- of badkamerdeur.

Ga er altijd vanuit dat een piepend rookalarm betekent dat er brand is. Je hebt een ton aan middelen om je familie veilig te houden, maar het redden van je leven is niet onze taak hier.

Onze taak is om uw geestelijke gezondheid te redden van het piepen van rookmelders. Laten we daar eens naartoe gaan:

Wat moet ik doen als de rookmelder blijft piepen?

Oké, dus de rookmelder stopt gewoon niet. Je bent bang dat als het veel langer aanhoudt, je er niet meer tegenop kunt. Het eerste wat je moet doen is gewoon de resetknop ingedrukt houden. Als dat niet werkt en het helse piepen doorgaat, moet u de batterijen of de batterij vervangen. Let op: in plaats van steeds "batterijen of batterij" te schrijven, gaan we voor batterijen. Als er maar één batterij is, dan kom je er wel achter.

Het vervangen van batterijen kan de oplossing zijn voor uw probleem, zelfs als uw rookmelder bedraad is. Een vast bedrade rookmelder gebruikt batterijen als back-up. Wanneer die reservebatterijen vervangen moeten worden, zal het alarm u dat vertellen. Op de meest vervelende manier mogelijk. Verwijder de batterijen en vervang ze door duurzame batterijen.

Eigenlijk raden wij u aan uw batterijen regelmatig te vervangen. U moet niet wachten tot u te maken krijgt met het piepen. De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission stelt voor dat u nieuwe batterijen in uw wekkers plaatst wanneer u uw klokken voor de zomertijd instelt. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat, elk jaar, ongeveer 2.200 mensen in huisbranden sterven omdat hun rookalarm niet werkte.

  • Als u uw batterijen niet kunt vervangen....
  • Op die sombere noot, als uw rookmelder lithiumbatterijen heeft, kunt u deze niet vervangen. U zult de volledige rookmelder moeten vervangen. Neem wat troost in het feit dat de batterijen en de rookmelder waarschijnlijk tien jaar hebben geduurd.
  • Het probleem met een rookmelder met lithiumbatterijen is natuurlijk dat de pieptoon zal blijven klinken. Zoek een manier om het geluid te dempen totdat het stopt of u het alarm veilig kunt weggooien.

Alle bedrade rookmelders zijn met elkaar verbonden. Als een van de rookmelders slecht afgaat, kan het zijn dat ze allemaal een pieptoon op u laten horen. U moet de dader achterhalen om de pieptoon te stoppen. Het is net als het vinden van het slechte licht op een reeks kerstverlichting. Het resetten van elke rookmelder zou de truc moeten zijn. Zo niet, probeer dan de stroomonderbreker uit en weer aan te zetten. Dat kan het geluid stoppen.

Het laatste reddingsmiddel

Uw laatste kans om de * pieptoon* te stoppen is het loskoppelen van uw rookmelders en het verwijderen van de batterijen. Zorg ervoor dat u de kleine connector aan de achterkant van elk alarm losklikt om het veilig uit het netwerk te verwijderen.

Als dat nog steeds niet werkt, sorry. U heeft nieuwe rookmelders nodig. Helaas gaat niets eeuwig mee.

Rookmelders gaan meestal acht tot tien jaar mee. Kijk op de achterkant van de rookmelder om de datum te vinden waarop de rookmelder is geproduceerd. Zelfs als uw melders niet zo oud zijn, moet u ze mogelijk vervangen als ze niet goed beginnen te werken. Als u alles geprobeerd hebt wat hier vermeld staat en ze zullen nog steeds niet ophouden met piepen, dan is het tijd om de kogel te bijten.

Hoe vervelend het ook kan zijn, uiteindelijk is dit allemaal een kleine prijs om te betalen voor functionele brandalarmen. Als u zich zorgen maakt dat uw brandalarm niet werkt of u hulp nodig heeft met de pieptoon, dan weet u wie u moet contacteren.