logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Zullen mijn elektrische draden een elektriciteitskeuring doorstaan?

Het zou je verbazen hoeveel huizen elektrische draden hebben die niet aan de code voldoen. Sommige van deze draden zijn gewoon oud of gemaakt van verouderd materiaal. Andere zijn beschadigd, versleten of zelfs gevaarlijk.

Lees meer over:Keuring elektriciteit: wie, wat en prijs

Natuurlijk is het moeilijk om te bepalen of de draden aan de code voldoen door er alleen maar naar te kijken. Dat is waar professionele thuisinspecties een rol spelen. Dit is wat u moet weten over elektrische controles thuis en hoe u moet weten of u er een moet plannen:

Hoe werkt de elektrische keuring thuis?

Een elektrische keuring thuis is een grondige controle van de gehele elektrische installatie van uw huis door een professional. Een goede elektrische inspectie volgt een procedure die is vastgelegd in de National Electrical Code (NEC). De NEC is een reeks elektrische veiligheidsnormen die de Nationale Brandbeveiligingsvereniging voortdurend opnieuw evalueert en bijwerkt met de input van elektrische professionals in het hele land. Wanneer elektriciens bepalen of iets "in orde is met de code", dan is het NEC waar ze het over hebben.

De NEC stelt de minimale veiligheidsnorm vast voor alle elektrische armaturen, systemen en apparaten in huis. Als iets "up to code" is, betekent dit dat het aan deze minimale veiligheidsnorm voldoet. Tijdens de inspectie controleren elektriciens de veiligheid van alle elektrische apparaten in uw huis aan de hand van een checklist. Dit omvat uw draden, stopcontacten, circuits, circuits, armaturen, apparaten, servicepanelen en nog veel meer. Aan het einde van de inspectie hebt u een volledig inzicht in de elektrische veiligheid van uw huis.

Waarom zouden mijn draden niet door een elektrische inspectie komen?

Als een elektrische voorziening niet door de inspectie "slaagt", betekent dit dat deze niet voldoet aan de minimale veiligheidsnormen die door de NEC zijn vastgesteld. Draden zijn een van de meest voorkomende elektrische functies om de inspectie te "mislukken", omdat ze moeilijk te controleren zijn voor niet-professionele gebruikers. Draden kunnen om een van de volgende redenen niet worden gecontroleerd:

Leeftijd

Draden kunnen na verloop van tijd verslijten, vooral als u ze lang geleden hebt geïnstalleerd. Oudere draden zijn ook eerder gemaakt van materiaal dat niet aan de normen voldoet of zijn geïnstalleerd met een slechte methodologie zoals knop-en-buisbedrading. Hoe ouder uw huis, hoe waarschijnlijker het is dat uw elektrische bedrading ook oud is. Als u zich de laatste keer dat u de draden van uw oudere huis hebt laten inspecteren niet meer kunt herinneren, dan is het waarschijnlijk tijd.

Materiaal

Veel woningen gebouwd in de jaren '60 en '70 hebben aluminium bedrading. Aluminium wordt om verschillende redenen als slechte bedrading beschouwd. Het roest, breekt en oververhit, en het is niet goed te integreren met nieuwere installaties. Als u aluminium bedrading heeft, zal uw elektricien u adviseren deze te vervangen. Hier vindt u meer informatie over de gevaren van aluminium bedrading.

Installatie

Als uw draden werden geïnstalleerd door niet-professionals of ze werden vele jaren geleden geïnstalleerd, dan is de kans groot dat ze verkeerd werden geïnstalleerd. Professionele inspecteurs kunnen beoordelen of uw originele bedrading goed werkt en kunnen u adviseren hoe u deze kunt repareren als dat niet het geval is.

Schade

Draden lopen om allerlei redenen schade op. Als de draden loskomen van hun verbindingspunten of rafelen, kunnen ze vonken en brand veroorzaken. Inspecteurs kunnen zelfs in het beginstadium al draadschade vaststellen. Misschien kunnen we het zelfs repareren voordat het een ernstig probleem wordt!

Aarding

De elektrische code vereist geen aarding van bestaande circuits, maar wel dat alle nieuwe installaties geaard zijn. Als u geen geaarde circuits hebt, kan uw inspecteur u dit vertellen en u de beste manier aanbevelen om veilig te blijven.

Hoe kan ik bedradingsproblemen identificeren voor een inspectie?

Het kan moeilijk zijn om alle manieren te identificeren waarop de bedrading van uw huis niet aan de code kan voldoen (dat is waar inspecties voor zijn!), maar er zijn een paar dingen om op te letten. Als u wilt weten hoe actueel en veilig uw elektrische installatie is, kijk dan naar de laatste stand van zaken:

Verkleuring of beschadiging van de uitgang

Vaak zijn uw stopcontacten de eerste aanwijzing dat er iets mis is met de draden achter de stopcontacten. Als uw stopcontacten er verkleurd of beschadigd uitzien, of als ze naar brandlucht ruiken, is het waarschijnlijk vanwege een bedradingsprobleem. Wanneer circuitdraden rafelen of oververhit raken, smelten ze vaak het dichtstbijzijnde stopcontact. Het is duidelijk dat als uw stopcontacten ooit vonken of vlam vatten, dan is er iets ernstig mis.

Draadmateriaal

Als u een blootgestelde bedrading kunt vinden, probeer dan uit te zoeken waar deze van is gemaakt. Fabrikanten markeren aluminium bedrading met "Al" op verschillende plaatsen rond de behuizing. Maak van deze gelegenheid gebruik om te controleren of er geen rafels of beschadigingen aan de behuizing zijn opgetreden. Als de draden er verroest, gerafeld, gerafeld, gekauwd of anderszins beschadigd uitzien, zullen ze waarschijnlijk niet door de inspectie komen.

Vaak geactiveerde stroomonderbrekers

Uw stroomonderbrekers struikelen om uw draden en armaturen te beschermen tegen overspanning. Hoe vaker ze struikelen, hoe groter de kans dat er een probleem is in de stroomkring van uw woning. Als uw draden de vereiste spanning niet aankunnen, zullen uw circuits vaak breken. Schade of defecte verbindingen zullen ook de stroomonderbrekers uitschakelen.

Tweevoudige stopcontacten

Als uw stopcontacten twee pinnen hebben in plaats van drie, dan zijn ze niet geaard. Hoewel de elektrische code geen strikte aarding vereist, raden wij het sterk aan. Vaak is een gebrek aan aarding ook een indicatie dat je draden oud zijn, wat allerlei problemen kan verergeren. U zou moeten overwegen om tweevoudige stopcontacten in uw huis te upgraden en een inspectie voor een goede maat te laten uitvoeren.

Als u denkt dat uw elektriciteitsdraden niet goed genoeg zijn om te coderen, geen paniek: dat is waar inspecties voor zijn. Een professionele elektricien kan u vertellen wat er mis is met de elektriciteit in uw huis en hoe u deze moet repareren. Een "mislukte" inspectie is geen probleem, maar hoe je met een probleem omgaat.

Als u uw bedrading moet bijwerken, neem dan direct contact op met Elektricien JK. Onze experts voeren een grondige controle uit van de elektriciteit in uw woning. Wij kunnen u precies vertellen wat er mis is met uw bedrading en hoe we deze gaan repareren. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over onbekende elektrische problemen.