logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

26 Tips voor het aansluiten van schakelaars en stopcontacten

Wees slim en zorg dat je veilig blijft bij het aansluiten van stopcontacten en schakelaars.

Lees meer over stopcontact laten plaatsen

tips voor het aansluiten stopcontacten en schakelaars

Een dimschakelaar kopen

Dimmerschakelaars zijn verkrijgbaar in vele stijlen en configuraties, waaronder dia's, knoppen en aanraakgevoelige dimmechanismen. Controleer deze belangrijke zaken echter wel:

  • Capaciteit (hoeveel lampen kan hij bedienen). De capaciteit wordt gemeten in watt. Tel het wattage van de lampen in alle armaturen die de schakelaar bedient bij elkaar op om er zeker van te zijn dat deze binnen de op de verpakking of in de handleiding vermelde schakelsterkte valt.
  • Enkelpolig of drieweg. Koop een 'enkelpolige' schakelaar als één schakelaar de verlichting aanstuurt of een 'drieweg' als je twee schakelaars hebt die dezelfde verlichting aansturen.
  • Lichtsoort. Standaard- en halogeenlampen vereisen standaard gloeilampen. Enkele fluorescentielampen kunnen met speciale dimmers worden gedimd, maar de meeste kunnen dat niet. Laagspanningslampen kunnen ook speciale dimmers vereisen. Plus: Dit zijn de 10 dingen die uw elektricien u echt wil laten weten.

Geen draden omkeren

Het aansluiten van de zwarte gloeidraad op de neutrale aansluiting van een stopcontact kan een dodelijke schok tot gevolg hebben. Het probleem is dat u zich de fout misschien pas realiseert als er iemand geschokt is, omdat lichten en de meeste andere insteekbare apparaten nog steeds werken; ze werken gewoon niet veilig.

Sluit de witte draad altijd aan op de neutrale aansluiting van stopcontacten en verlichtingsarmaturen. De neutrale klem is altijd gemarkeerd. Deze is meestal te herkennen aan een zilveren of lichtgekleurde schroef. Sluit de gloeidraad aan op de andere aansluiting. Als er een groene of kale koperdraad is, is dat de aarding. Sluit de aarde aan op de groene aardingsschroef of op een aardingsdraad of geaarde doos.

Draden te kort knippen

Draden die te kort zijn afgeknipt maken draadverbindingen moeilijk en omdat je eerder slechte verbindingen maakt, zijn ze gevaarlijk. Laat de draden lang genoeg om minstens 3 in. uit de doos te steken.

Als je korte draden tegenkomt, is er een eenvoudige oplossing. Voeg eenvoudig 6-in. uitbreidingen toe aan de bestaande draden. De foto toont een type draadconnector dat gemakkelijker te installeren is op krappe plaatsen. U vindt deze in ijzerwarenwinkels en thuiscentra.

Wees er zeker van dat de stroom is uitgeschakeld.

Wanneer u elektrisch werk doet, ga er dan niet van uit dat, omdat u een schakelaar hebt ingedrukt of een stroomonderbreker hebt omgedraaid, de stroom altijd dubbel wordt gecontroleerd. Koop een contactloze spanningstester en controleer alle draden in de doos voordat je aan het werk gaat - of een gesmolten tandheelkundig werk gaat doen!

Installeer geen stopcontact zonder aarding.

Als je twee sleuven stopcontacten hebt, is het verleidelijk om deze te vervangen door drie sleuven stopcontacten, zodat je er driepuntsstekkers in kunt steken. Maar doe dit niet, tenzij u zeker weet dat er een grond beschikbaar is. Gebruik een tester om te zien of uw stopcontact geaard is. Een reeks lampjes geeft aan of het stopcontact correct is aangesloten of dat er een storing is. Deze goedkope testers zijn gemakkelijk beschikbaar in thuiscentra en hardwarewinkels.

Als u een afzet met drie groeven in een ongeaarde doos ontdekt, is de gemakkelijkste moeilijke situatie het eenvoudigst om het door een afzet met twee groeven zoals getoond eenvoudig te vervangen.

Bedraad een Aardlekschakelaar niet met een Aardlekschakelaar Achteruitgang.

GFCI-uitgangen (aardlekschakelaars) beschermen u tegen een dodelijke schok door het uitschakelen van de stroomtoevoer bij kleine stroomverschillen. Ze hebben twee paar aansluitingen. Eén paar, met het opschrift 'line', is voor inkomende stroom voor de GFCI-uitgang zelf. De andere set is voorzien van het label 'belasting' en biedt bescherming voor downstream-uitgangen. U verliest de schokbescherming als u de lijn- en belastingsaansluitingen door elkaar haalt.

Te grote platen verbergen fouten

Bij het installeren van gipsplaten of lambrisering kunnen kleine vergissingen grote gaten rond de elektriciteitskasten achterlaten. Gelukkig is er een product dat speciaal voor deze situatie is gemaakt. Oversized' afdekplaatjes (ongeveer $1) voor schakelaars en stopcontacten zijn verkrijgbaar in standaardkleuren in thuiscentra en ijzerwinkels. Zij zijn 1/2 binnen. aan 3/4 binnen. langer en breder dan standaardplaten, zodat kunnen zij een beetje opvallend zijn. De elektrocodes staan geen hiaten toe breder dan 1/8 binnen. rond dozen, zo vullen de hiaten met gezamenlijke samenstelling of caulk alvorens u op de dekplaat vastschroeft.

Slechte ondersteuning voor stopcontacten en schakelaars

Losse schakelaars of stopcontacten kunnen er slecht uitzien, maar erger nog, ze zijn gevaarlijk. Los aangesloten stopcontacten kunnen bewegen, waardoor de draden loskomen van de klemmen. Losse draden kunnen een boog vormen en oververhit raken, waardoor een potentieel brandgevaar ontstaat.

Bevestig losse uitgangen door onder de schroeven te schuiven om een stevige verbinding met de doos te maken. U kunt speciale afstandhouders kopen bij thuiscentra en hardwarewinkels. Andere opties zijn kleine sluitringetjes of een draadspoel die om de schroef gewikkeld is.

Inbouwdozen achter het wandoppervlak

Elektriciteitsbakken moeten gelijk zijn aan het muuroppervlak als het muuroppervlak een brandbaar materiaal is. Kisten die achter brandbare materialen zoals hout zijn geplaatst, vormen een brandgevaar omdat het hout wordt blootgesteld aan potentiële hitte en vonken.

De bevestiging is eenvoudigweg om een metalen of kunststof kistverlenging te installeren. Als u een metalen kistverlenging op een kunststof kist gebruikt, sluit u de metalen verlenging aan op de aarddraad in de kist met behulp van een aardingsclip en een kort stukje draad.

Knijp-vrije draadafstripper

Negentig procent van de tijd gebruikt u uw draadafbijtmiddel om dezelfde dikte draad te strippen. Nu zijn de dagen dat u in uw draadafbijtmiddel naar het juiste gat zoekt voorbij. Gebruik een Testor's Enamel Paint Marker (ongeveer $3 in het midden van een huis) om een lijn over het gat te markeren. Na een paar minuten droogtijd, kunt u de draad met een nuloogspanning in het gemarkeerde gat steken en veel sneller werken aan uw laatste bedradingsproject. Als u meer dan één draaddikte afneemt, markeer dan de gaten in verschillende kleuren.

Wikkel de draden met de klok mee rond klemschroeven.

Door de draad bij het bedraden met de klok mee te wikkelen zorgt een lichtschakelaar ervoor dat de lus aan het uiteinde van de draad de neiging heeft te sluiten wanneer de schroef wordt aangedraaid. Als u de lus tegen de klok in over de schroef legt, zal het vastdraaien van de schroef de lus open forceren en kan er een losse verbinding ontstaan.

Draden netjes bij elkaar houden met verpakkingsdozen

Zo houdt u de draden netjes en compact: Verzamel eerst alle kale aarddraden samen met een lange vlecht en verbind ze met elkaar. Vouw ze in de achterkant van de doos, zodat de vlechtstaart gestrekt blijft. Doe vervolgens hetzelfde voor de neutrale draden. Als je de schakelaars aansluit zoals hier getoond, heb je geen neutrale vlechtstaart nodig. Laat de gloeidraad extra lang zitten en vouw hem heen en weer over de bodem van de doos. Plaats een dopje met een draadconnector op de hete draad om deze te identificeren.

Draai de uiteinden van UF

Ondergrondse voedingskabel (UF) heeft een stevige plastic omhulling die moeilijk te verwijderen is, tenzij je dit trucje kent. Begin met het scheiden van de zwarte en witte draden van het kale koper door ze elk met een tang vast te pakken en te verdraaien. Ze zijn gemakkelijk uit elkaar te scheuren als je ze eenmaal begonnen bent. Trek ze uit elkaar tot je ongeveer een voet van gescheiden draden hebt. Bekijk vervolgens de basisprincipes van de elektrische kabel die je hier moet weten.

Strip Off-omhulsel

Verwijder de mantel van de geïsoleerde ondergrondse voedingsdraden door het uiteinde van de draad met een tang en de mantel met een andere tang vast te pakken en deze uit elkaar te halen. Nadat je de mantel gescheiden hebt van de geïsoleerde draad aan de bovenkant, haal je de mantel eraf. Herhaal dit proces om de mantel van de zwarte draad te verwijderen. Snij tot slot de losse schede af met een schaar of een mes.

Bespaar ruimte in de doos: Hoe meerdere elektrische draden aan elkaar te verbinden

Een doos met drie schakelaars is druk genoeg zonder extra draadaansluitingen en vlechten. Hier is een bedradingsmethode die extra aansluitingen elimineert en een nette installatie creëert. In plaats van een aparte vlecht van de gloeidraad naar elke schakelaar te laten lopen, laat u de gloeidraad gewoon extra lang zitten. Om de schakelaars te verbinden, noteer eenvoudig de draad met uw draadafbijtmiddel en duw de isolatie om ongeveer 3/4 binnen bloot te stellen. van naakte draad. Sluit de laatste schakelaar op de gebruikelijke manier aan, waarbij de draad met de klok mee om de schroef wordt gelust.

Aardingspin omlaag of omhoog

Meestal zie je stopcontacten geïnstalleerd met het grondgat naar beneden. Maar het is niet beter dan ze in de tegenovergestelde richting te installeren. Elektrotechnici debatteren hier eindeloos over en roemen de voordelen van de ene of andere manier van installeren, maar wij zullen het u direct vertellen - het maakt gewoon niet uit. Beide manieren zijn correct. De elektrische code geeft niet aan in welke richting het gat van de geaarde stekker moet wijzen. De ene manier is niet veiliger dan de andere, zolang het stopcontact correct is aangesloten.

Het komt allemaal neer op esthetiek, dus installeer ze op de manier die u het beste uitkomt. Overigens, de grondstekker is meestal naar beneden in de Verenigde Staten, het tegenovergestelde van hoe het over het algemeen is geïnstalleerd in Canada.

Vier belangrijk gereedschappen voor veilig en snel draden aan te sluiten

Hier zijn vier gereedschappen die u moet hebben als u van plan bent om veel schakelaars en stopcontacten te bedraden:

Spanningstester. U kunt er een pakken voor een paar dollar en deze gebruiken om te testen op hete draden of om een neutraal te vinden. Raak de sondes gewoon aan tussen een hete en een neutrale sonde, of tussen twee hete draden. De tester zal oplichten als de draden "heet" zijn. De getoonde tester test ook op 240 volt.

Combinatie schede en draadstripper. Naast groeven voor het strippen van isolatie van 14 en 12 gauge draad, heeft het sleuven voor het strippen van de mantel van 14 en 12 gauge niet-metalen kabel.

Spanning "sniffer". Het mooie van dit gereedschap is dat je geen kale draden hoeft aan te raken om te zien of ze warm zijn. Houd hem gewoon in de buurt van een draad of kabel om te zien of hij onder spanning staat. Gebruik een contactloze spanningstester zoals deze om te controleren of alle draden in een doos "dood" zijn na het uitschakelen van de stroomonderbreker.

GFCI-connector. Steek de stekker in een willekeurig GFCI stopcontact en de lampjes geven aan of het stopcontact goed bedraad is. Steek de stekker in een GFCI-aansluiting en druk op de testknop om te zien of de GFCI goed werkt.

Gebruik Vlechtensets

De uitgangen hebben aan beide zijden een paar schroeven die u kunt gebruiken om downstream uitgangen aan te sluiten, maar u kunt ze het beste niet gebruiken. Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste, het aansluiten van de draden die naar de stroomafwaartse uitgangen leiden met draadconnectoren zorgt voor een veiligere verbinding. En ten tweede is het gemakkelijker om de uitgang terug in de doos te drukken als er minder schroeven op de draden zijn aangesloten. Gebruik in plaats daarvan draadconnectoren om de neutrale, hete en geaarde draden aan te sluiten, samen met de 6-in-lange "pigtails". Sluit vervolgens de vlechten aan op de uitgang. Zo kunt u zelf de elektrische bedrading ruwen.

Slimme schakelaars kunnen een neutrale draad nodig hebben.

Schakelaarmakers hebben allerlei coole functies ingebouwd in moderne "slimme schakelaars". U kunt schakelaars met aanwezigheidssensoren, timers en programmeerbare dimmers kopen. Maar het addertje onder het gras is dat, in tegenstelling tot een gewone schakelaar, sommige van deze nieuwe schakelaars een neutraal nodig hebben om correct te kunnen werken. Dit is een probleem als uw oude schakelaar is bedraad als een "switch loop", zodat alleen een hot en een switched hot beschikbaar zijn in de doos.

Voordat u een nieuwe schakelaar koopt, verwijdert u uw oude schakelaar uit de doos - nadat u zich ervan hebt vergewist dat de stroom is uitgeschakeld, natuurlijk - en zoekt u een neutrale witte draad. De draden die op de bestaande schakelaar zijn aangesloten, zijn geen neutrale draden. Als er een witte draad op de schakelaar is aangesloten, moet deze gemarkeerd worden als een hete draad met een stuk zwarte tape of een zwarte markering zoals afgebeeld. Als er geen nulleider in de doos zit, kunt u een slimme schakelaar kopen die geen nulleider nodig heeft.

Sabotagebestendig stopcontact

Om het risico op elektrocutie en brand te beperken, vereist de nationale elektrische code specifieke soorten stopcontacten op bepaalde plaatsen. Overal zijn sabotagebestendige stopcontacten nodig. Ze hebben afdekkingen over de interne contacten. Voordat u een nieuw stopcontact installeert, controleert u de code of raadpleegt u iemand die bekend is met de code-eisen om te zien welk type stopcontact u moet gebruiken.

Weerbestendige stopcontacten

Op bepaalde buitenlocaties zijn weerbestendige stopcontacten vereist.

Beveiligingsschakelaar

In de meeste woonomgevingen zijn beveiligingsschakelaar onderbreker nodig, die een einde maken aan vonken die brand kunnen veroorzaken.

Aardlekschakelaar

Aardlekschakelaars zijn vereist in gebieden waar vocht of water kan bijdragen tot een gevaarlijke schok (keukens, badkamers, garages, buiten).

Niet op schakelaars en uitgangen krassen.

Betere schakelaars en stopcontacten van betere kwaliteit kosten misschien een euro of twee meer, maar ze zijn het waard. Om te beginnen zijn de componenten beter. Ze voelen substantiëler aan en gaan langer mee. En een bijkomend voordeel is dat veel componenten een "back-wire" functie hebben, niet te verwarren met goedkope "steek-in" aansluitingen, die we niet aanraden voor het bedraden van een lichtschakelaar. De backdraadfunctie is nog steeds afhankelijk van de klemschroef om de draad vast te klemmen, maar je hoeft de draad niet om de schroef te buigen. Gewoon strippen, indrukken en de schroef vastdraaien bij het bedraden van een schakelaar.

Zorg ervoor dat de Tab overeenkomt met de originele uitgang.

Er zijn een paar verschillende redenen waarom een lipje van de uitlaatbreuk kan worden verwijderd. Als de helft van een duplexuitgang wordt bediend door een wandschakelaar, dan wordt het hete lipje, en eventueel het neutrale lipje, afgebroken. Of als de boven- en onderuitgangen van een duplex-aansluiting door twee verschillende circuits worden gevoed, worden het hete lipje en eventueel het neutrale lipje verwijderd. Wanneer u een oud stopcontact vervangt, controleert u in ieder geval of de lipjes zijn verwijderd en zo ja, breekt u de lipjes van het nieuwe stopcontact af om het aan te passen. Pak het lipje met het einde van een tang of uw striptang vast en beweeg het op en neer om het af te breken.

Identificeer opgerolde draden

Bespaar jezelf veel hoofdpijn door de draden te identificeren terwijl je ze installeert. Het is een stuk moeilijker om uit te zoeken welke draden waarheen gaan als ze na het bedraden van een schakelaar bedekt zijn met gipsplaten. Veel elektriciens gebruiken een "code" voor het markeren van draden, en dat moet jij ook doen. Hier is een voorbeeld. Wikkel de drie-weg schakelaar losjes en wikkel de gemeenschappelijke draad strak om hen heen voor eenvoudige identificatie later.