logo
Jarenlange ervaring in alle soorten elektriciteitswerken

Slimme huizen van de toekomst

Slimme huizen van de toekomst

Innovatie

Technologie maakt ons leven gemakkelijker. En niets omvat dat statement meer dan Smart Home technologie. In de wereld van vandaag kan een huiseigenaar zijn thermostaten, beveiligingscamera's, lampen, televisies en zelfs koelkasten bedienen vanuit een app op zijn smartphone. Maar je staat op het punt om dat te weten te komen door er op te lezen dat je voor zover Smart Homes gaat, nog niets hebt gezien.

Lees meer over Domotica: Voordelen, toepassingen & Prijsinformatie

Slimme huizen van de toekomst

De laatste jaren hebben nieuwe slimme huisinnovaties zoals slimme luidsprekers de manier waarop we naar muziek luisteren en tv-kijken veranderd. Experts voorspellen dat de smart homes van de toekomst een stap verder zullen gaan. Slimme luidsprekers kunnen bijvoorbeeld als tussenpersoon werken om als het ware al het slimme meubilair in uw huis te bedienen. Ja, slim meubilair. Stelt u zich een boekenplank voor die u kunt opvouwen om een grote TV uit een verborgen compartiment te laten komen, wanneer u dat wilt. Uw nieuwe slimme luidsprekers kunnen uw meubels verplaatsen terwijl u zich in de bioscoop waant in plaats van thuis uw favoriete show op de bank te bekijken. Maar dit is nog maar het begin.

Slimme keukens

Wij zien slimme huisinnovaties vaak als zaken die veiligheid of comfort gemakkelijker maken, maar ze kunnen ook arbeidsintensievere taken zoals koken een stuk eenvoudiger maken. Slimme huizen van de toekomst zullen voorzien zijn van ovens die uw voedsel in de gaten kunnen houden terwijl het kookt met behulp van digitale thermometers en speciaal ontworpen camera's. Stel je voor dat je een waarschuwing op je telefoon krijgt dat je bananenbrood vroeg klaar is, of dat het tijd is om de kalkoen te bedruipen. Er zijn al slimme koelkasten die je kunnen waarschuwen wanneer je bijna geen melk meer hebt, maar stel je voor dat je koelkast je laat weten dat die bosbessen die je een paar dagen geleden kocht op het punt staan om slecht te worden - en je dan een recept voor bosbessenmuffins geven! Nieuwe slimme huishoudelijke apparaten zijn gemakkelijk met elkaar te integreren, maar in het slimme huis van de toekomst zal uw koelkast in staat zijn om kookinstructies naar uw oven te sturen om de specifieke ingrediƫnten die u toevallig beschikbaar heeft en die bijna verlopen zijn, op te gebruiken. Wow!

Slimme huizen helpen u beter te slapen

Met al die hulp van uw slimme huis van de toekomst, eet u nu al beter, dus u zou ook beter moeten slapen. De technologie maakt het mogelijk om uw slaapgewoonten te volgen met behulp van sensoren in uw matras die de stevigheid van uw bed kunnen aanpassen zonder u te storen en u 's morgens suggesties te sturen over hoe u uw nachtrust kunt verbeteren. Als dat nog niet genoeg is, zullen uw nieuwe slimme apparaten in staat zijn om verstoringen in uw slaappatroon op te merken en zachte muziek of witte ruis aan te zetten - wat voor u een patroon van succes heeft laten zien - om u te helpen meer REM te krijgen. Al die rustgevende slaap mag niet worden verstoord door een luidruchtig alarm. Wat dacht u ervan om voorzichtig wakker te worden met een etherische olie naar keuze van een slimme wekkerverspreider? Kan het nu al de toekomst zijn?

U zult niet te lang moeten wachten.

Maak je geen zorgen, de meeste van deze slimme huisinnovaties zijn direct om de hoek. Dus, terwijl u wacht tot al deze geweldige technologie beschikbaar is, waarom zou u er niet voor zorgen dat uw huis compatibel is? Al deze nieuwe technologie kan het nodig zijn om uw elektrische systeem te updaten. Waarom plant u geen elektrische veiligheidsinspectie in en praat met uw elektricien over eventuele updates of reparaties die u nodig hebt? De toekomst zal u dankbaar zijn.

Vertrouw de experts met uw nieuwe Smart Home